Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zegarki RL są produkowane przez grupę Richemont czyli topowego gracza na rynku, to już kilkunastoletnia historia. Mechanizmy IWC, Piaget, Jaeger Le-Coultre, a wykonanie na poziomie tych marek - zresztą tak samo jak ceny retail co można zobaczyć na metce poniżej. Niestety dla konceptu poza wykonaniem liczy się zegarkowe story a tutaj RL nie mógł konkurować, co za tym idzie był moment że zegarki można było kupić z bardzo dużymi rabatami i jak historia pokazała był to dobry moment dla kupujących, bo aktualnie są sporo droższe, kiedy wiele osób doceniło jakość wykonania i mechanizmy. 

IMG_20201227_000155.jpg

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Twój wygląda na niebieski ?

Poszukuje Divera, zastanawiam się nad 007, Turtle, napewno do czasu zakupu pojawi się więcej modeli do wyboru.

Scurfa również jest ładna ?? 

Opublikowano

@M007 to antyrefleks ? , ja również rozważałem te Seiko , jednak wybór padł na ten microbrand ze względu na wygląd ( tak tak przypomina mi Suba ? ) , bardzo dobrą jakość wykonania w tej cenie oraz kwarcowy mechanizm. 

• Like 1
Opublikowano
W dniu 29.12.2020 o 11:45, M007 napisał:

Kupując na Chrono.24 zegarek od mieszkańca Szwajcarii, naliczą się opłaty celne/importowe?

Cłem bym się tak nie martwił jak VAT-em. Dopytaj skąd wysyła. Często firmy szwajcarskie mają filie np. w Niemczech i dostajesz fakturę "unijną" i płacisz w Euro. W przeciwnym razie nie liczyłbym na przeoczenie celników. Bardzo pilnują. Od 01.07.2021 roku znika nawet ulga/zwolnienie z VAT dla towarów sprowadzanych spoza Unii o wartości poniżej 22 euro. Będą opodatkowywali nawet drobiazgi. Choć to akurat pewnie nie ma znaczenia dla Twojego zegarka ?.

Opublikowano
10 godzin temu, Szydlowsky napisał:

guess who's back ?

jestem pod wrażeniem konsekwencji:). Mam sąsiada, który konsekwentnie, od kilku lat próbuje wszystkich wokół zarazic miłością do Zenka M. Teraz to nie jest uciążliwe, ale wiosna wkrotce i zacznie przesiadywać w ogrodzie z drinkiem i Zenkiem:) Twój zegarek nie ma przerwy zimowej:). Ten mój Sasiad to bardzo fajny gość i już go nie proszę żeby zmienił repertuar :)