Vickson Napisano 13 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2015 Rozmawiałem przed chwilą z Panem Kruszewskim. Zmiana strategii. Szyjemy dwie pary spodni z tego materiału. Na płaszcz poszukam innego. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Gdybyście koledzy mogli wrzucić kilka zdjęć spodni dla inspiracji, byłbym niezykle wdzięczny. Chciałbym aby jedna para była na szelki, z wyższym stanem, zaszewkami i manszetem. Oczywiście wszelkie sugestie również mile widziane. W poniedziałek planuję wizytę u krawca i chciałbym mieć nakreślony projekt jednej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Więcej na blogu Mikołaja: Blue Loafers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dzięki maciato. Ekstra spodnie. Co myślicie o takim tyle ? Chyba Capo kiedyś szył podobne spodnie. Bardzo mi się to u niego podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Nie mam zamiaru się nabijać, ale te spodnie są chyba tak samo aktualne jak krój koszuli. Proponowałbym rozwiązanie klasyczne, najwyżej nieco wyższy stan (chyba że masz bardzo długie nogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Mnie się podobają. Przy spodniach z niskim stanem, często, mimo że marynarka jest zapięta w oczy rzuca się kawałek koszuli. Moim zdaniem nie wygląda to korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Johnny, spodnie z wysokim stanem, a spodnie wzięte żywcem z lat trzydziestych to drobna różnica I nie chodzi mi tu o wyśmiewanie czegokolwiek, po prostu spodnie z Vicksonowego zdjęcia wyglądają źle i bardzo.. "nieaktualnie". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 No tak. Faktycznie spodnie ze zdjęcia wrzuconego przeze mnie wyglądają nieco komicznie. Niestety nie mogłem znaleźć na prędce nic lepszego. Chodziło mi o spodnie, które kolega Caporegime zaprezentował w tym wątku: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/686-spodnie-idealne/page-5 Zdjęcie niestety już wygasło więc może Capo mógłby poszperać w domowym archiwum i wrzucić tutaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Mnie się wydaje, iż spodnie przez to, że miałyby rybi ogon byłyby wygodniejsze. Jeśli was taki styl nie przekonuje to może coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Mam jedno, proste pytanie: po co tak kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 @Vickson - biorąc pod uwagę powyższą fotografię i niektóre "pomysły" Janusza wydaje mi się, że powinieneś zabrać ze sobą kogoś kto już u Janusza szył (aktualnie) jako doradcę/asystenta. Byłoby genialnie. Niestety raczej niemożliwe w realizacji. Poza tym najpierw sam muszę ustalić czego chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 @Johnny - mam na myśli zapięcie na klamerkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dzięki nim można regulować spodnie w pasie. Taki bajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 A nie chodzi o ukrycie zapięcia? Coś jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dzięki nim można regulować spodnie w pasie. Taki bajer Myślałem o takiej regulacji, aczkolwiek w bardziej ukrytej formie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Czy klamerki przy spodniach do szelek nie służą do wybrania nadmiaru materiału, aby spodnie nie odstawały przesadnie od korpusu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Wywołany do tablicy, odpowiadam, że dalej takie szyje, z "rybim ogonem". Spodnie dzięki temu lepiej leżą na plecach (komfortowo, uczucie jakby siedziało się na dopasowanym przy lędźwiach krześle) Niestety zdjęcia zamieszczone na forum zostały urwane przez imageshack, ale Tomek Miller pokazywał dość podobne na swoim blogu: http://milerszyje.pl/trzyczesciowy-grafitowy-garnitur-na-trzy-guziki-z-pracowni-krupa-rzeszutko.htmlJa szyję jednak bez pionowego rozcięcia i z guzikami od środka. Ogólnie, aby spodnie tego typu wyglądały nowocześnie, radzę szyć je z powiększonym pasem (7cm około) Klamry (zwane mniej lub bardziej poprawne gurtami) praktycznie się nie przydają, raz mi się chyba zdarzyło z nich skorzystać, obecnie już od dłuższego czasu z nich zrezygnowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 14 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dzięki Capo za przydatne wskazówki. Ja również preferuje guziki od środka. Panowie, czy spodnie Tomka również wyglądają staroświecko? Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Potwierdzam że taki tył spodni jest bardzo wygodny Co do staroświeckości to IMO wygląda to dobrze tylko jak tył porządnie przylega do pleców tak jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Vickson, nie, spodnie Tomka nie wyglądają staroświecko. Sugeruję zestawić bezpośrednio oba zdjęcia(to wstawione przez ciebie i to z bloga Tomka) - widać dużą różnicę. Myślę, że też krój "reszty" spodni jak i pozostałych części garderoby odgrywa dużą rolę. Plus, to rozcięcie dodaje im jakby dynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Dopisze się do dyskusji, ale mam nadzieje, ze nie zdecydujesz, ze jednak uszyjesz 3 kamizelki IMO dobre spodnie na szelki: - przednie guziki mają w środku - tylne na zewnątrz - potwierdzam, że "regulatory" po bokach kompletnie się nie przydają - finezyjne zapięcia z klamerkami będą praktyczne (wyłącznie ładne) wyłącznie jeśli jesteś szczupły. Jeśli nie, Twój brzuch je zmasakruje kiedy będziesz siedział i będziesz musiał prasować spodnie za każdym razem, a w końcu wyrzucić je szybciej niż byś chciał bo prasowanie przestanie pomagać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 A jeśli chcemy np. latem nosić spodnie bez szelek (i bez paska, naturalnie). Czy sprzączki wtedy sprawdzają się, trzymają spodnie w pasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 To nie sprzączki trzymają spodnie, ale sam pas spodni. Dobrze dopasowane spodnie trzymają się (w idealnym świecie) bez paska i szelek. W normalnym, nad ranem będą zlatywać kiedy żołądek jest pusty, a trzymać się solidnie pod koniec dnia. Cały urok spodni z wysokim stanem na szelki to właśnie ten lekki (ale lekki) luz w pasie, dzięki czemu nigdy nie czuć spodni na sobie. Na lato polecam hybrydę - spodnie z "pół-wysokim" stanem (sięgajacym do podbrzusza), na szelki, ale posiadający szlufki. Może z tymi szlufkami to dla niektórych zgroza, ale dzięki temu mogę takie spodnie nosić i do marynarki z szelkami i bez niej, zakładając pasek. Ja wolę guziki wszystkie od wewnątrz, ale to sprawa indywidualna - nigdy ich nie czułem, niektórym się wpijają zaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 15 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 Dzięki za Wasze wpisy. Są naprawdę przydatne. Chciałbym powoli zacząć zbierać wszystko do kupy. Co Panowie sądzicie o szerokości nogawki ? Jak najlepiej ją dobrać ? Chciałbym aby spodnie posiadały manszety. Przypomnę może moje wymiary: Pas: 104 cm Wzrost: 193 cm Stopa: 29,5 cm (noszę buty w rozmiarze 45) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi