Whitesnake Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Ja słyszałem, że K jest niższe w podbiciu od U. Sam kształt kopyt widać na tym zdjęciu. Najobszerniejsze w palcach, ale też niższe w podbiciu jest kopyto F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Tutaj widać to dość wyraźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Czyli jednak K chyba nie dla mnie. Będę celował na początek w derby na kopycie U zobaczymy co z tego wyjdzie. Na dolnym zdjęciu od lewej mamy: K,F,U? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2015 Na dolnym zdjęciu od lewej mamy: K,F,U? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Będę celował na początek w derby na kopycie U zobaczymy co z tego wyjdzie. Derby to dobry pomysł. Jeśli masz stopę niewchodzącą swobodnie na szerokość w kopyto C&J 348, to celuj w przynajmniej pół numeru większe niż Twój standard. Też nie mogłem się powstrzymać i lecą do mnie takie… szkoda że tym razem z UK, a nie z Poznania. Strasznie żałuje, że tak się poukładało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Właśnie o tych konkretnych myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Właśnie o tych konkretnych myślałem To nie jest przypadek, ani telepatia. Piękne są i kuszą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Przeglądam ten sklep od wczoraj i te właśnie wpadły mi w oko. Niech się dobrze noszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Przeglądam ten sklep od wczoraj i te właśnie wpadły mi w oko. Niech się dobrze noszą. Jaki sklep jeśli można zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 27 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Jaki sklep jeśli można zapytać? Ascot Shoes. Mają sklep na eBay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2015 Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 A jak wygląd kwestia jakości wykonania i kształtu kopyta w porównaniu z butami TJ-a? Wybacz, że tak późno. Niestety światła dziennego chyba się nie doczekam. Wybrałem wyszczuplone kopyta, ale właściwie ciężko coś porównywać - wszystkie są genialne. Kielman, Vass, Januszkiewicz. Lotnikowych purystów proszę o wyrozumiałość. Uwielbiam te buty . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Wybacz, że tak późno. Niestety światła dziennego chyba się nie doczekam. Wybrałem wyszczuplone kopyta, ale właściwie ciężko coś porównywać - wszystkie są genialne. Kielman, Vass, Januszkiewicz. Lotnikowych purystów proszę o wyrozumiałość. Uwielbiam te buty . Dziękuję. No to mam problem, bo "wychodzi" mi Vass. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Dziękuję. No to mam problem, bo "wychodzi" mi Vass. No to masz najmniejszy problem . W tym przypadku nie ma złych wyborów. Jedyna różnica jest taka, że w przypadku Vass'a w grę wchodzi przymiarka przed zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Whitesnake Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Doleciały! , tym razem 44,5. Muszę przyznać, że to bardziej komfortowy dla mnie rozmiar. Czarne lotniki chyba pójdą do wymiany. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Piękne, podobne trochę w stylu do Corthay Arca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Czy oprócz sklepu ascot shoes na ebay'u można w sieci kupić buty Vass'a? Czy w Londynie jest może jakiś punkt stacjonarny gdzie są dostępne ich buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Czy oprócz sklepu ascot shoes na ebay'u można w sieci kupić buty Vass'a? Czy w Londynie jest może jakiś punkt stacjonarny gdzie są dostępne ich buty? Niestety nic mi o tym nie wiadomo. Rezso mowil ze na wiosne planuja Trunk Show w Londynie, ale nie znam szczegolow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 26 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Ascot to jedyne znane mi miejsce. Bezpośrednio się nie zdecydowałem kupować, ktoś musi wziąć na siebie ryzyko . Z Ascot Shoes dobrze się współpracuje. Przesadzają z cenami wyjściowymi na e-bay, ale podpowiem, że są dość podatni na negocjacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Właśnie ceny na poziomie 600£ odstraszają, jakiś czas temu był większy wybór i ceny przystępniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 http://www.budapester.de Aczkolwiek oferta cenowo nie odstaje od propozycji z ebay. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 27 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2015 Whitesnake, te lotniki są piękne! Jestem bardzo ciekaw porównania pod kątem wyglądu oraz użytkowania butów Vass i Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Whitesnake, te lotniki są piękne! Jestem bardzo ciekaw porównania pod kątem wyglądu oraz użytkowania butów Vass i Yanko. Poza tym co widać na pierwszy rzut oka, nie ma dużych różnic w samym użytkowaniu. Choć, może to ja jeszcze nie mam zbyt wiele do powiedzenia na ten temat. Buty Vass'a mam zaledwie od kilku miesięcy. Dla mnie największe różnice wynikają z samej formy buta i jakości materiałów. Vass na kopycie U a tylko takie na razie mam, to szkoła austro-węgierska, kopyta mają dynamiczniejszy, ostrzejszy kształt, są bardzo wyraziste. Ogranicza to użytkowanie do bardziej formalnych wersji ubioru. Słabo pasują do jeansów lub chinosów. Podkreślam jednak, że to moja, czysto subiektywna opinia. Skóra Vass'a nie jest tak sztywna jak w Yanko i ma gładszą powierzchnię. Lustro na tych butach robi się w 15 minut. Lubię w nich połączenie miękkiej skóry cholewki z twardą radenbachowską podeszwą - taka kombinacja zapewnia mi największy komfort. Yanko, wszystkie pięć par, które posiadam - żeby nie było, że teoretyzuje są bardziej uniwersalne, mniej charakterystyczne i pasują na większą ilość okazji. No i opcja podeszwy pół-skórzanej jest dla mnie genialnym rozwiązaniem. Nie tylko zwiększa przyczepność, ale powoduje, że podeszwa nie traci sztywności po dłuższym użytkowaniu. Skóra na Yanko jest wysokiej jakości, ma jednak większą chropowatość i jest sporo sztywniejsza. Nie są tak komfortowe zaraz po zakupie i łamią się w inny sposób, mniej elegancki. Buty znajdują się na podobnej półce jakościowej tylko Yanko ją rozpoczyna, a Vass kończy. Yanko to buty w bardzo rosądnej cenie, wprowadzające elementy charakterystyczne dla wyżej półki, a Vass to tańsza wersja jakości spotykanej na najwyższej półce lub w zamówieniach bespoke. Tak je odbieram… czas to zweryfikuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 28 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Bardzo ładne buty i fajny opis powyżej. Ciekaw jestem do jakich ubrań planujesz je nakładać - jak sam napisałeś, pasują do bardziej eleganckiego stroju, ja bym chyba miał problem z tak jasnym kolorem go dobrać żeby odpowiednio się komponowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2015 Bardzo ładne buty i fajny opis powyżej. Ciekaw jestem do jakich ubrań planujesz je nakładać - jak sam napisałeś, pasują do bardziej eleganckiego stroju, ja bym chyba miał problem z tak jasnym kolorem go dobrać żeby odpowiednio się komponowało.Te ostatnie swietnie pasują do brązów i granatów, w rzeczywistości maja trochę ciemniejszy kolor. Pozostają jednak czysto dziennymi butami. Poza nimi mam czarne lotniki i ciemnobrązowe oksfordy prezentowane na wcześniejszych stronach tego wątku. Kompletem obsługuję pełną gamę okazji i strojów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi