Haz Napisano 18 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2015 Nieśmiało zgłoszę zainteresowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paragrafwkieliszku Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Dzień dobry wszystkim, Kraków jest na tyle interesującym (także alkoholowo) miejscem, że z całą pewnością nie warto ograniczać się do jednej lokalizacji Jeśli chodzi o obcowanie z przednim, rzemieślniczym piwem najlepszy Tap na tę chwilę to chyba jednak MultiQlti na ulicy Szewskiej. Największy lokal i największy wybór craftowych browarów, dużo miejsca i to bez typowych dla Stołecznego i Królewskiego Miasta, podziemnych klimatów Są opcje zakupu piw w 3 rozmiarach i wcześniejszej degustacji próbki. Mogę, zarezerwować Wam dowolną przestrzeń i służyć z radością za piwnego przewodnika Tap House jest mały i dość niewygodny, Viva la Pinta jest miłym miejscem ale od warunkiem, że siedzi się w ogródku w letni dzień, poza tym leją głównie (co chyba oczywiste) piwa pinty a to już od dawna nie jest żadna gratka. T.E.A time jest miejscem dla piwoszy szczególnie ambitnych, mają tylko piwa w stylu british ALE warzone na miejscu (interesujące ale zaledwie kilka do wyboru). Ciekawy lokal i miły brytyjski właściciel. Omerta jest OK, dobre piwo w typowym otoczeniu zabytków techniki wszelakiej La Scandale jest miłym lokalem ale typowo biznesowym. Tu odbywa się część krakowskich networkingów. Dobra kuchnia, ale trunków wartych uwagi tu nie mają. Jest natomiast gdzie zapalić i stosunkowo dużo miejsca! Jeśli wolicie uciechy dionizyjskie to polecam najciekawsze obecnie wine bary, tj. Lipowa6F (Podgórze) oraz Stoccaggio (ul. Krupnicza - 5 minut od MultiQlti). Ten ostatni charakteryzuje się największym w Krakowie wyborem win polskich! Jeśli jeszcze ich nie znacie to macie wielkie zaległości do nadrobienia Jako polski winiarz chętnie przyjmę wyzwanie, możemy też zrobić przeglądową degustację. Ufam, że głos mój będzie przydatnym w dyskusji. Jeśli jest inaczej to proszę o jego zignorowanie a dla mnie o wybaczenie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Do_Diabła Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Proponowałem Viva la Pinta właśnie z dwóch powodów. 1) Ogródek, który przy ładnej pogodzie może być dużym atutem 2) Możliwość wrzucenia czegoś na ząb jakby ktoś głodny przyszedł/przyjechał. Zgadza się, że w multi qlti i kilku innych miejscach mają ciekawszy wybór piw ale pytanie czy to jest najważniejsze ? Grunt żeby było dobre bo w sumie i tak jest tylko dodatkiem do spotkania. O właśnie! o lipowej 6F pisałem powyżej, tylko żeby się tam dostać z rynku to trzeba będzie ogarniać taksówki, mają z tego co pamiętam dosyć krótko otwarte no i w okolicy lekka pustelnia za wyjątkiem Balu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Koledzy, na spotkanie drobną niespodziankę szykuję, gościa specjalnego. Tylko musimy mieć frekwencję / zgłoszenia tutaj w wątku, że termin Wam pasuje, bo bez Was nie ma imprezy. Co do godziny rozpoczęcia to nie wcześniej niż o 18.00, to jeszcze ustalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 19 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2015 Jako że do Krakowa mam stosunkowo blisko to piszę się na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Mogę sobie zarezerwować ten dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Mnie pasuje jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nytalith Napisano 20 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2015 Jeśli mi nic nie wypadnie to będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coni Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 To ja też będę w taki razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 26 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2015 Również piszę się na spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 1 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2015 Koledzy, od dzisiaj 41 dni do spotkania w Krakowie - 11 kwietnia (sobota) czekamy na pozostałych zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Bliżej 11.04 określę się, nigdy nie byłem na żadnym spotkaniu forumowym. Może być to ciekawe doświadczenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 11 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2015 Ja niestety mam wtedy dyżur, nie będę mógł przyjść. Bawcie się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 19 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Koledzy, do spotkania mamy 3 tygodnie. co do godziny. Kilka postów wyżej proponowałem nie wcześniej niż 18.00, ale chciałbym zrewidować godzinę startu naszego spotkania na 17.00, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 19 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2015 Tak sie trafilo, ze akurat bede w Krakowie w weekend 10-11.04 i bardzo chetnie bym sie pojawil na spotkaniu. Milo by bylo troche pogadac osobiscie. Jesli o mnie chodzi to 17 jak najbardziej mi pasuje, im pozniej tym gorzej w zasadzie W takim razie mam nadzieje do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 21 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2015 Jak dla mnie z godziną nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 7 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Koledzy, proszę o informację, kto z Was deklaruje na 100% obecność, chciałbym wiedzieć jakiej frekwencji się spodziewać. Niestety z Warszawy do Krakowa jest kawałek, stąd chciałbym aby nasze spotkanie miało statystycznie istotną reprezentację pozdrawiam, Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niegoslav Napisano 7 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2015 Potwierdzam obecność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 8 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2015 Bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Coś niewiele jak na silną reprezentację Krakowa, raptem 6 osób zadeklarowało przybycie z czego minimum 4 nie są z Krakowa, Panowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakistanek Napisano 9 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2015 Ja również postaram się przybyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Koledzy, z uwagi na o wiele niższą zadeklarowaną frekwencję niż oczekiwana - w dość popularnym i długim wątku - proponuję przełożyć spotkanie na maj / czerwiec. Dla mnie to byłby przyjazd do Krakowa tylko i wyłącznie w celu spotkania się w gronie forumowiczów, chciałbym aby było nas jak najwięcej, bo jak życie pokazuje do kolejnego spotkania musielibyśmy sporo poczekać. Dlatego zróbmy to nawet raz w tym roku ale dobrze. Z drugiej strony nie widzę problemu aby osoby które się dotychczas zdeklarowały, spotkały się w takim składzie jaki jest. Tym bardziej, że kolega BlueLoafers (którego poznałem na wczorajszym, warszawskim spotkaniu) nie często bywa w Polsce, a każda okazja do spotkania dla osób będących na miejscu w Krakowie jest dobra, aby ją wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi