Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry wszystkim,

Kraków jest na tyle interesującym (także alkoholowo) miejscem, że z całą pewnością nie warto ograniczać się do jednej lokalizacji :P

Jeśli chodzi o obcowanie z przednim, rzemieślniczym piwem najlepszy Tap na tę chwilę to chyba jednak MultiQlti na ulicy Szewskiej. Największy lokal i największy wybór craftowych browarów, dużo miejsca i to bez typowych dla Stołecznego i Królewskiego Miasta, podziemnych klimatów :) Są opcje zakupu piw w 3 rozmiarach i wcześniejszej degustacji próbki. Mogę, zarezerwować Wam dowolną przestrzeń i służyć z radością za piwnego przewodnika :) Tap House jest mały i dość niewygodny, Viva la Pinta jest miłym miejscem ale od warunkiem, że siedzi się w ogródku w letni dzień, poza tym leją głównie (co chyba oczywiste) piwa pinty a to już od dawna nie jest żadna gratka. T.E.A  time jest miejscem dla piwoszy szczególnie ambitnych, mają tylko piwa w stylu british ALE warzone na miejscu (interesujące ale zaledwie kilka do wyboru). Ciekawy lokal i miły brytyjski właściciel. Omerta jest OK, dobre piwo w typowym otoczeniu zabytków techniki wszelakiej :)  La Scandale jest miłym lokalem ale typowo biznesowym. Tu odbywa się część krakowskich networkingów. Dobra kuchnia, ale trunków wartych uwagi tu nie mają. Jest natomiast gdzie zapalić i stosunkowo dużo miejsca! 

Jeśli wolicie uciechy dionizyjskie to polecam najciekawsze obecnie wine bary, tj.  Lipowa6F (Podgórze) oraz Stoccaggio (ul. Krupnicza - 5 minut od MultiQlti). 

Ten ostatni charakteryzuje się największym w Krakowie wyborem win polskich! Jeśli jeszcze ich nie znacie to macie wielkie zaległości do nadrobienia :) 

Jako polski winiarz chętnie przyjmę wyzwanie, możemy też zrobić przeglądową degustację.

Ufam, że głos mój będzie przydatnym w dyskusji. Jeśli jest inaczej to proszę o jego zignorowanie a dla mnie o wybaczenie :)

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

Proponowałem Viva la Pinta właśnie z dwóch powodów. 1) Ogródek, który przy ładnej pogodzie może być dużym atutem 2) Możliwość wrzucenia czegoś na ząb jakby ktoś głodny przyszedł/przyjechał. Zgadza się, że w multi qlti i kilku innych miejscach mają ciekawszy wybór piw ale pytanie czy to jest najważniejsze ? :) Grunt żeby było dobre bo w sumie i tak jest tylko dodatkiem do spotkania.

O właśnie! o lipowej 6F pisałem powyżej, tylko żeby się tam dostać z rynku to trzeba będzie ogarniać taksówki, mają z tego co pamiętam dosyć krótko otwarte no i w okolicy lekka pustelnia za wyjątkiem Balu ;)

Opublikowano

Koledzy,

na spotkanie drobną niespodziankę szykuję, gościa specjalnego.

Tylko musimy mieć frekwencję / zgłoszenia tutaj w wątku, że termin Wam pasuje, bo bez Was nie ma imprezy. Co do godziny rozpoczęcia to nie wcześniej niż o 18.00, to jeszcze ustalimy.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy,

do spotkania mamy 3 tygodnie.

co do godziny. Kilka postów wyżej proponowałem nie wcześniej niż 18.00, ale chciałbym zrewidować godzinę startu naszego spotkania na 17.00, ok?

Opublikowano

Tak sie trafilo, ze akurat bede w Krakowie w weekend 10-11.04 i bardzo chetnie bym sie pojawil na spotkaniu. Milo by bylo troche pogadac osobiscie. Jesli o mnie chodzi to 17 jak najbardziej mi pasuje, im pozniej tym gorzej w zasadzie ;)

W takim razie mam nadzieje do zobaczenia

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy,

proszę o informację, kto z Was deklaruje na 100% obecność, chciałbym wiedzieć jakiej frekwencji się spodziewać.

Niestety z Warszawy do Krakowa jest kawałek, stąd chciałbym aby nasze spotkanie miało statystycznie istotną reprezentację ;)

pozdrawiam,

Damian

Opublikowano

Koledzy,

z uwagi na o wiele niższą zadeklarowaną frekwencję niż oczekiwana - w dość popularnym i długim wątku - proponuję przełożyć spotkanie na maj / czerwiec.

Dla mnie to byłby przyjazd do Krakowa tylko i wyłącznie w celu spotkania się w gronie forumowiczów, chciałbym aby było nas jak najwięcej, bo jak życie pokazuje do kolejnego spotkania musielibyśmy sporo poczekać. Dlatego zróbmy to nawet raz w tym roku ale dobrze.

Z drugiej strony nie widzę problemu aby osoby które się dotychczas zdeklarowały, spotkały się w takim składzie jaki jest. Tym bardziej, że kolega BlueLoafers (którego poznałem na wczorajszym, warszawskim spotkaniu) nie często bywa w Polsce, a każda okazja do spotkania dla osób będących na miejscu w Krakowie jest dobra, aby ją wykorzystać.