fan_dobrego_buta Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Witam kolegów, dopiero dziś zauważyłem, że na Forum nie ma tematu poświęconego butom Trickers. Praktycznie wszelkie zdjęcia i opinie znajduję tylko na forach anglo-języcznych. Zastanawiam się, czym jest to spowodowane?: - marka nie jest popularna w Polsce? - nikt nie zapłaci kwoty powyżej 1000 PLN za buty w stylu country boots i country shoes? Ja osobiście jestem szczęśliwym posiadaczem 2 par Trickers Stow - granatowy zamsz i Acorn Antique i jestem z nich bardzo zadowolony. Kiedyś mam zamiar jeszcze kupić Bourton-y w Marron. Czy ma któryś z kolegów doświadczenia z liniami garniturowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bar_open Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 nie taka znowu niepopularna marka, a co do ceny ... najtańsze nie są, ale są bardzo solidne, dobrze wykonane, a przed wszystkim wygodne niestety nie mam żadnych doświadczeń "garniturowych" Trickers, jakoś nie mogę się przekonać do ich kopyt w takich butach - to po pierwsze, a po drugie - lubię inne marki jeżeli mówimy o "garniturowych" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 10 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Ja również nie mogę się przełamać do eleganckich Trickersów, ale przy najbliższej okazji przymierzę. Fajne trzewiczki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 13 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Sierpień 2014 Proszę bardzo mogą być garniturowce. Bardzo wygodne, klasyczne buty, które można spokojnie założyć, aby wtopić się w korpo-tłum i nie razić klientów, szefów, aligatorem, szyciem tyrolskim itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 14 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Pewnie że mogą być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 14 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Sierpień 2014 Pirat, rozmiarówka normalna? Przyznam się, że zawsze bardzo podobał mi sie ten model i chyba w końcu na niego zapoluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Moje wrażenia. Rozmiar standardowy, tzn. taki, jak większości moich butów. W palcach tak samo, jak w C&J 337. Odrobinę luźniej w podbiciu. Pięta nigdy nie obtarta. To jest ewenement, bo mówimy o parokilometrowych przebieżkach po centrum miasta. IMHO zdecydowanie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2014 Tak jak kolega WhiskeyPapa uważam, że rozmiarówka jest standardowa: 11UK jak moje inne,wygodne buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2014 W tym tygodniu mam przyjemność być w UK i w TK MAXX na Kingston są Trcikers Boutron (rozm. 8-11) w 4 kolorach (Acorn, Marron, granat i bordo) na podeszwie skórzanej w bardzo dobrej cenie 145 GBP. Orginalna cena butów na etykietce 375 GBP, cena TKMaxx 200 i obecnie w wyprzedaży za145 GBP. Uważam, że jest to rewelacyjna cena ! Niestety musiałem się oprzeć pokusie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Widzę, że Trickers jeszcze nie podbił Polski i przypuszczam, że minie sporo czasu, zanim będą one widoczne na Polskich ulicach. Mam na myśli szczególnie country boots jak Stow i Boutron. Stow: Bourton: Buty naprawdę warte zakupu, dające wiele możliwości stylizacyjnych. Oczywiście mogą sprawić problemy, jeżeli w szafie wiszą tylko garnitury i eleganckie spodnie, koszule i sweterki.... A może jednak warto koledzy troszkę wyluzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Chcesz powiedzieć, że "polskim chłopakom brakuje luzu?" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 @pirat - Nie. Sam jestem Polakiem i uważam, że jesteśmy wspaniałym narodem z coraz mniejszą ilością wad narodowych. Chodzi mi o to, że czasami odnoszę wrażenie, że wiele osób ma problem z wyluzowaniem, zarówno w ubiorze (mniej istotne), jak i w życiu codziennym. Zwyczajnie spinamy się za dużo. Życie jest zbyt pięke, żeby wiecznie być spiętym i poważnym . Czasami warto wyluzować i zaskoczyć sąsiada/sąsiadkę, Panią w sklepiku osiedlowym, że "ten zawsze ubrany w garnitur Pan, potrafi również wyglądać ja zwykły człowiek". Nie ubierajmy się "luzacko" tylko na wakacjach, albo jak jedziemy na narty. O to mi chodziło. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoimi przemyśleniami, gdyż nie miałem takiego zamiaru. EDIT: Właśnie przejrzałem na szybko kilka stron "Jakie buty mam dziś na sobie" i większość prezentowanych butów to "garniturowce" lub smart-casual. Natomiast "Co mam dziś a sobie" to praktycznie tylko garniaki, krawaty i koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 26 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 Ja chyba sam jestem powodem takiego dysonansu, bo czasami zdarza mi się robić zakupy - czy to codzienne, czy ubraniowe - kiedy wracam z pracy (wtedy to najczęściej business casual), ale czasami do tych samych sklepów wybiegam na sekundę z domu, bo mam blisko - wtedy nie bawię się w jakieś marynarki i inne koszule. Jak jest ciepło to ubieram polówkę, jak chłodniej to wbijam się w sweter i jeansy. A bywam tam na tyle często, że mnie kojarzą. Jeśli chodzi o buty, to te granatowe (trzecie od dołu) znalazły się na moim celowniku. Świetne są EDIT: choć to chyba jakiś bispołk jest, bo tego koloru u nich na stronie nie widzę Na uwagę zasługuje też dość szeroki wybór kolorów cordovanu w opcji MTO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2014 @Lathlaer - ja dzięki mojej żonie, przestałem się wiecznie spinać i w obecnej sytuacji noszę garnitur tylko wtedy, gdy jestem do tego zmuszony. Coraz więcej ubrań pasujących do różnych country boots. Bourtony również mi się podobają, niestety nie posiadam żadnej pary. Ostatnio jak byłem w UK to w TK MAXX, to były Boutron-y na skórzanej podeszwie (również Navy) za jedyne 145 GBP. Może w przyszłym roku uda się coś wyrwać w dobrej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Wrzesień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2014 Dziś wyciągnąłem z kartonu Trickers Stow Acorn. Buty zostały przygotowane do nowego sezonu. Przy najbliższej okazji (zależy od pogody) mam nadzieję, że będzie okazja, zrobienia jakiegoś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 24 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2015 W sklepie fabrycznym Trickersa na ebay.co.uk jest kilka ciekawych modeli Stow i Bourton : Świetna kombinacja skóry i zamszu. Niestety mam sporo butów w granacie (skóra, zamsz i niebawem skóra+ zamsz). Jak wyżej, jednak bardziej stonowana kombinacja. Gdyby nie ostatnie zakupu/zamówienia w Herringu, Yanko i Meermin, buty już by do mnie jechały. Granat jest rewelacyjny. Uważm, że świetnie pasuję do Stow. Zieleń ...... Acorn i Marron to flagowe kolory Trickersa. Z Stow Acorn jestem bardzo zadowolony i myśle, że w przyszłym roku zamówię również ten sam model w Marron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 18 Lipiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2015 Uwielbiam moje Trickers-y. Muszę dokupić jakąś parę Bourton na okres jesienny! Dziś dostalem ze sklepu Trickers zdjęcia 2 ciekawych modeli: Oraz kombinacja granatowy zamsz i skóra - duża ilość rozmiarów na ebay: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 23 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Na prośbę Dana, kilka zdjęć butów Trickers. Tak się złożyło, że w tym tygodniu częściej eksploatuję ta markę. Bourtony z ostatniego wpisu (zdjęcie nr 2 & 3) udało mi sie wylicytować w cenie poniżej 100GBP za parę - buty oczywiście nowe. Poniżej dzisiejsze zdjęcie granatowych Bourtonów: Wcześniej w tym tygodniu Herring Stow by Trickers: Najnowszy nabytek, wylicytowany na ebay za 82 GBP. Buty nowe, kupione w sklepie fabryccznym Trickers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2015 Kilka modeli Trickersa w wyprzedaży - http://marrkt.com/sales/tricker-s-sale.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2015 I dosyć zniechęcająca obsługa: "TRICKERS BOOTS AND SHOES WILL BE SHIPPED WEEK COMMENCING JANUARY 11TH 2016. NO RETURNS PERMITTED" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Miałem do czynienia z trzewikami Trickersa z cordovanu i muszę przyznać, że naprawdę świetna jakość wykonania butów, a także samej skóry. Co ciekawe, pomimo naprawdę mocnego zmaczania, nie tworzyły się żadne purchle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 26 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 Faktycznie buty są solidnie wykonane. Jakość skór super! Niestety Trickrsów z cordovanu nie miałem przyjemności oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2016 W zeszłym tygodniu, w trakcie pobytu w UK, odebrałem ostatnio wylicytowane Trickersy Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Idealne buty na cieplejsze dni. Swietny kolor i do tego bardzo lekkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. WhiskeyPapa Napisano 3 Luty 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Tricker's Belgrave Espresso Calf, wiek > 2 lata, kupione od pediwear po cenie regularnej, nb. tylko GBP10 niższej od obecnej. W cenie prawidła i wysyłka. Przebieg transakcji bez zarzutu. Zakup uważam za udany, bo dostałem dokładnie to, czego się spodziewałem oraz dlatego, że nadal to dostaję. Skóra jest bardzo dobrej jakości, mimo że wyraźnie pajączkuje i nie wygładza się całkowicie, co widać na fotografii. Dzięki temu widać również, że buty nie najgorzej się złamały. Do podeszwy też nie mam zastrzeżeń, była na deszczu niejednokrotnie, żadna katastrofa nie nastąpiła. Pomijam czubki, bo tam podeszwę masakruję w każdych butach. Buty są zgodne z rozmiarówką (w standardowej szerokości 5), mają sporo miejsca w palcach, powinny zmieścić stopę o nieco wyższym podbiciu. W moim przypadku były wygodne od początku i tak pozostało. Dopasowanie również nie uległo zauważalnej zmianie. Pisałem o tym zresztą parę postów wyżej. O estetyce. Buty mają dość solidną bryłę, więc osoby poszukujące dynamiki mogą być zawiedzione. W moim przypadku to im dało przewagę nad AS Moore, bo wówczas szukałem eleganckich półbutów o stateczniejszych kształtach na okresy przejściowe (jesień/wiosna). W tych okresach buty były głównie użytkowane. Wiadomo jak jest z proporcjami - i tu też mam wrażenie, że optimum jest w okolicach UK8. Co do koloru, to światło ładnie go podkreśla - zdjęcia nie były obrabiane poza aparatem prócz zmniejszenia rozmiarów. Moim zdaniem kolor opisany jako 1001 Burnished jest również wart uwagi - ma potencjał aby się pięknie spatynować. Z obecnym bagażem doświadczeń na pewno powtórzyłbym ten zakup. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Luty 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2016 Faktycznie nie można nazwać tego kopyta dynamicznym. Nie zmienia to jednak faktu, że prezentują się bardzo ciekawie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi