tosiek73 Napisano 6 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2014 Czy ktoś może coś powiedzieć o firmie crownhill shoes, Czy rozmiarówka jest konsekwentna? Jeżeli noszę 43 długość wkładki 28, to czy w tej firmie też nabyć rozmiar 43? Jak z jakością skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Z tego co czytałem buty są ok, jeśli chodzi o jakość do ceny. Co do rozmiaru najlepiej podpytać u źródła, ew. skorzystaj z doświadczenia kolegi Bartek który ma Crownhille. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Rozmiarówka jest wiarygodna (posiadam 3 pary). Warto poczytać na stronie Crownhill o kształtach kopyt - typ Crawford jest to fit G, w sprzedaży będą wkrótce inne (vide Facebook, Instagram). Loafersy z beefroll - fit F. Skóra/zamsz są jakości "umiarkowanej do przyzwoitej", korek pod wkładką rzeczywiście czuć - b. wygodne. Od kilku dni wprowadzili opłatę 15 Euro za przesyłkę do m.in. Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek73 Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Przy oxfordach jest napisane że przesyłka za darmo "ENVIO GRATIS" to jak to jest w końcu? Czy pobierają opłatę za przesyłkę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 "Włóż" buty do koszyka i wybierz kraj dostawy - wtedy zobaczysz koszt. Proste... Gratis jest obecnie dla tambylców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Ja załapałem się jeszcze na darmową przesyłkę i właśnie doświadczam darmowej wymiany rozmiaru. Mój obcas miał fabrycznie krzywo wbity gwóźdź. Poza tym rozmiarówka niezbyt się zgadza (loafersy) - noszę sznurowane 45 i w nic mniejszego stopy nie wcisnę, u nich loafers 44 pasował idealnie. Z tym, że do tego ideału but należałoby zawiązać, a tak spadały mi z pięt przy chodzeniu. Czekam więc na 43, a tydzień powinienem dostać, wrzucę jakieś zdjęcia. Tymczasem obcas - http://imgur.com/0AQuc6v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Zapewne posłuchałeś ich porady po podaniu rozmiaru stopy. Mnie rekomendowali loafersy 43, zamówiłem jednak 42 i jest ok. Nb. Początkowo, przy pytaniu o właściwy rozmiar, doradzilii zmierzenie podeszwy jakiegoś innego buta "po długości"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Zapewne posłuchałeś ich porady po podaniu rozmiaru stopy. Mnie rekomendowali loafersy 43, zamówiłem jednak 42 i jest ok. Nb. Początkowo, przy pytaniu o właściwy rozmiar, doradzilii zmierzenie podeszwy jakiegoś innego buta "po długości"... Moje słowa o długości wkładki wewnątrz buta zupełnie pominęli i polecali mi 43.5, których nie ma w ofercie. Z dwojga złego, trochę nie wierząc w zapewnienia, początkowo wybrałem rozmiar większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Polecam rozmowę z właścicielem - sam tytułuje się CEO (firma 4-osobowa, Carlos Lopez, dość poprawny j. angielski). Twierdzi, że wie w jaki sposób należy mierzyć długość wkładki buta (rekomendacja jak powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Twierdzi, że wie w jaki sposób należy mierzyć długość wkładki buta (rekomendacja jak powyżej).Fajnie to brzmi ...jak człowiek który twierdzi, że odnalazł kamień filozoficzny ( w oczach szaleństwo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Twierdzi, że wie w jaki sposób należy mierzyć długość wkładki buta ..i pole okręgu jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Pytaliście kiedykolwiek "południowca" o drogę do... najbliższego sklepu z butami? Macho nie zna, ale doradzi z miną poważną i należnym namaszczeniem (mężczyzna wie wszak wszystko), iść warto w przeciwnym kierunku. Taki folklor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek09567 Napisano 7 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Lipiec 2014 Za wymianę na inny rozmiar trzeba zapłacić koło 70 zł pocztą polską? Czyli na swój koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Ja zamówiłem ten model: http://www.crownhillshoes.com/producto/zapatos-hombre-mocasin-pala-corta-burdeos-rois/ Standardowo noszę 42,5 i zamówiłem 43. Okazały się za małe jakieś 1,5 rozmiaru. Jakość skóry, podeszwy i wnętrza buta jest OK. Kiepsko wygląda obcas, można się też doczepić niedopracowanych detali typu wystający klej przy podeszwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 8 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Lipiec 2014 Za wymianę na inny rozmiar trzeba zapłacić koło 70 zł pocztą polską? Czyli na swój koszt? Tak, to nie UK Standardowo noszę 42,5 i zamówiłem 43. Okazały się za małe jakieś 1,5 rozmiaru. Może to znowu inne kopyto ? Zamówiłem tassel loafers i podobno tam obowiązuje poniższa rozmiarówka kopyta: SIZE LENGHT 39 25,9 cm 40 26,6 cm 41 27,3 cm 42 28,0 cm 43 28,6 cm 44 29,2 cm 45 29,9 cm 46 30,5 cm Z tym, że w rozmiarze 44 długość wkładki to +/- 31cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tosiek09567 Napisano 10 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Lipiec 2014 Polecacie jeszcze jakąś firmę która produkuję buty w tej cenie, które są warte uwagi? tylko nie marka otisopse. (potrzebuję oxfordów na ślub i także inne okazje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Lipiec 2014 O takich firmach było już na forum wielokrotnie, wystarczy przejrzeć wątek o butach trochę taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Dzisiaj otrzymałem buty. Są to moje pierwsze loafersy, cóż, pozostaje mi mieć nadzieję, że z czasem staną się wygodne. Obecnie nie jest najlepiej jeśli chodzi o komfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JDC Napisano 6 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2014 Właśnie planuję kupić pierwsze klasyczne buty jakiejś lepszej jakości i zastanawiam się na Crownhill SHoes właśnie, ale ciężko stąd wywnioskować rozmiar. Moja stopa to 26 cm i wg rozmiarówki, którą wrzucił flpx (dzięki wilekie) powinienem wybrać 40. Naprawdę nie chcę się bawić w zwroty. Czy ktoś może coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_M Napisano 16 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2016 ja kupiłem własnie Monkstrapy model: "Turin". Mam stopę 26 cm i rozmiar 40 pasuje b.dobrze. Skóra i wykonanie bardzo przyzwoite. Nie wiem tylko z czego zrobiona jest podeszwa. Na stronie informacji brak, czekam na opowidz na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 18 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2016 Na polskiej wersji strony http://www.crownhillshoes.com/pl/ można znaleźć buty dla dwóch ciekawych, jakże odmiennych, typów odbiorców: - Człowiek, - Kobiety. Jest jeszcze Kolekcja Premium, ale nawet nie śmiem dociekać do kogo ona skierowana. Po Edycie: Brawo za szybkie działanie - zamiast Człowieka na stronie mamy już Mężczyznę. Też ładnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jangbanan Napisano 18 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2017 Buty zakupione z Polskiego sklepu internetowego. Model New York. Pierwsze wrażenie pozytywne natomiast po głębszych oględzinach zauważyłem pewne niedoróbki: 1. Zagięcie na czubku jednegonz butów. 2. brak kilku szwów w podeszwie 3. z przodu niedoszyte buty w przedniej części. Co o tym sądzicie ? Jestem przewrażliwiony czy buty za 700 zł nie powinny tego posiadać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Po roku użytkowania przez małżonkę, sztyblety Jakarta wyglądają jak na zdjęciach. Napisałem do firmy reklamację z pytaniem co oni mogą mi zaproponować. Dziś otrzymałem odpowiedź następującą, co mnie wprawiło w osłupienie: After checking your case the artisan told us tha he cannot do that much; due the construction method used is called Blake construction, and this does not allow the recrafting of the outsole neither the restitching of the same outsole. However the best way and the quickest to sort this out is using Shoe glue Boot-Fix just like super glue (cyanoacrylate). We are sure any locar repair shop could do it fro not more than 10EUR / 40PLN Czy ktoś może mi doradzić, co mogę zrobić w zaistniałej sytuacji? Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2018 Cóż - moja odpowiedź zapewne nie będzie pomocna. Ja bym wyrzucił i nigdy więcej nie kupował. Abstrahując od rozpadającej się podeszwy, sama skóra wygląda słabiutko. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 15 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2018 Masakra, wiedziałem, że damskie buty są słabiej wykonane od męskich, ale nie aż tak. Skóra wygląda gorzej niż w 10-letnich Wojasach, nie obrażając tej marki. Ja bym walczył dalej, reakcja sklepu też niedopuszczalna, proponują klientowi żeby buty sam naprawił bo to jest tanie, a oni w sadzie nic nie mogą zrobić. Mam jedną parę butów Crownhill i nic złego o nich nie powiem, wręcz przeciwnie, ale czytając powyższy post, zaczynam wątpić czy kupię kolejną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi