betonkomorkowy Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 USUNIETO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 A czy czasem nie pilęgnowałeś ich bezbarwną pastą lub kremem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 Na mój rozum to cienka i kiepska skóra i tak brzydko pracuje. Też mam jedną taką parę, w niektórych miejscach (np. na zewnętrznym boku, tam gdzie mały palec) jest cienka jak skarpeta. Smutne, ale prawdziwe, obawiam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 Przedmówca ma rację, gdzieś nawet o tym pisałem. Mój tata zakupił te buty, bo nowe wyglądały ładnie i pasowały na jego bardzo szeroką stopę. Po tygodniu te buty wyglądały tak samo jak na zamieszczonych przez Ciebie fotkach. Skóra jest tragiczna, papierowa. Niestety nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Maj 2014 Tzn. to zrobisz, że jak je będziesz kremował i pastował, to do roku użytkowania jakoś dociągną. Może prawidła by coś pomogły (spowolniły proces), ale prawidła są dobre pod warunkiem dopasowania szerokością i długością do buta (najlepiej jeśli są tego samego producenta i na to samo kopyto, wtedy masz pewność). Nord pewnie prawideł nie produkuje, więc pozostaje próba dopasowania jakichś "uniwersalnych", a te często tylko pogarszają sprawę. Nie łam się, donoś je a potem kup lepsze, z porządnej bydlęcej skóry. Docenisz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 25 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2014 Mam jedne nordy i podobne spostrzeżenia co do skóry :/ Może nie wygląda to aż tak drastycznie jak jest u Ciebie, ale chyba pogłoski o dobrej jakości firmy Nord można uznać za przesadzone :/ Ze swojej strony mogę polecić Wittchena w podobnym budżecie, skóra jest twardsza i nie wygląda tak tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 25 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2014 A tak przy okazji - podobnie wyglądają buty Prima Moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betonkomorkowy Napisano 26 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 No to straszna przykrośc.. Szczerze mówiąc kupilem te nordy z myślą, że nastepne buty będą z serii Mekka (powyzej 600zl) ale chyba się zrazilem na dlugo. Wiem, ze buty nie były drogie (300 zł), ale kurcze.. Nie spodziewalem się aż takiej tragedii. Szczerze mówiąc buty z ccc/deichman chyba trzymały się dłużej, dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betonkomorkowy Napisano 26 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Przedmówca ma rację, gdzieś nawet o tym pisałem. Mój tata zakupił te buty, bo nowe wyglądały ładnie i pasowały na jego bardzo szeroką stopę. Po tygodniu te buty wyglądały tak samo jak na zamieszczonych przez Ciebie fotkach. Skóra jest tragiczna, papierowa. Niestety nic z tym nie zrobisz. Ten sam model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 26 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Jeżeli mówimy o tym modelu: http://www.goodshoes.pl/polbut-meski-nord-brazowy-skora-xl-extralight-p62.html to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betonkomorkowy Napisano 26 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2014 Jeżeli mówimy o tym modelu: http://www.goodshoes.pl/polbut-meski-nord-brazowy-skora-xl-extralight-p62.html to tak. Nie próbował tego reklamować? Przecież to jest serio kpina jak but wygląda po tak krótkim czasie. Ta skóra jest jakoś źle "oprawiona" ze tak pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 27 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2014 Nie próbował tego reklamować? Przecież to jest serio kpina jak but wygląda po tak krótkim czasie. Ta skóra jest jakoś źle "oprawiona" ze tak pęka. Może ty spróbuj i daj znać Sam jestem ciekaw czy uznają reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
betonkomorkowy Napisano 28 Maj 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2014 Dziś zadzwonił do mnie producent i kazał przysłać buty, będe dawał znać co dalej powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 Pozwolę sobie dorzucić parę groszy do tematu. Na przestrogę dla potomnych. Do rzeczy. Są to półbuty "renomowanej" firmy Nord założone dosłownie raz do pracy (pracuje w biurze, nie chodziłem w nich dużo). W prawym bucie na nosku rozwarstwiła się podeszwa, naderwał się obcas ( nie widać tego dobrze na zdjęciach ale w rzeczywistości te naderwania są większe) oraz w środkowej części buta otok odkleił się od cholewy w jednym miejscu (jest dziura, widać "wnętrzności buta" ). W prawym bucie widać, że otok też zaczyna się odklejać. Szczerze powiedziawszy to nigdy wcześniej nie spotkałem się z tym żeby buty zaczęły się tak szybko wręcz rozpadać. Uprzedzając, znam dobrze przepisy odnośnie niezgodności towaru z umową. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 To jakaś masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pafcio0 Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Jaki to model? Jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Proszę bardzo, to ten model. http://www.goodshoes.pl/polbuty-meskie-czarne-skora-powiekszona-tegosc-xxl-h-p282.html Rozumiem, że jest to budżetowa linia tego producenta, ale bez przesady. Pal licho ten czubek i obcas, to bym jeszcze przebolał. Ale ten otok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Ja mam te od około dwóch lat (używane średnio 1-2 razy tygodniowo) i póki co nic się z nimi złego nie dzieje. http://www.goodshoes.pl/en_GB/nord-men-s-black-shoes-p1645.html To moje najsłabsze jakościowo buty (i do tego brzydko się załamują) , ale jako woły robocze dają radę i do tego są bardzo wygodne (cienkość skóry robi swoje). Zamierzam je zużyć do końca (nie będę w nie inwestował) i zamienić na coś porządnego. A swoje koniecznie reklamuj. Czubki i obcasy już mi się zdarzyło naprawiać przy Bexleyach i Herringach (parę złotych u szewca), ale takie uszkodzenia (i to wszystkie na raz) widzę pierwszy raz. Przy czym nie wiem jak u ciebie, ale u mnie rozwarstwienie na czubku spowodowane było zwykle "przylutowaniem" z rozpędu w wystający kamień, albo nierówno położoną kostkę brukową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Reklamować będę na pewno. Jestem bardzo ciekawy tego co napisze mi producent, bo sklep ma przesłać mu zdjęcia. W każdym razie przedstawiona przez sklep procedura reklamacyjna nie przedstawiała się zbyt zachęcająco. Problem polega na tym, że nie przypominam sobie żebym nimi w cokolwiek kopał, a co więcej specjalnie kupiłem buty z podeszwa z tworzywa żeby ich nie załatwić na naszych wspaniałych Gdańskich chodnikach. Gdyby chodziło tylko o sam czubek buta to nie byłoby żadnego problemu. No cóż, morał z tego taki żeby na butach nie oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 jeśli producent lub sklep będzie Cię chciał olać polecam wizytę w biurze rzecznika praw konsumentów ( powinno być takowe w urzędzie miasta ) - u mnie w wypadku olewania mnie przez bytom i canal plus ( to oczywiście inna para kaloszy ) pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 Reklamuj u tych, którzy polecali Ci buty tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Pozwolę sobie napisać ponownie kilka zdań w tym temacie. 9 czerwca wysłałem buty do sklepu na reklamacje, zaraz po tym jak otrzymałem od sklepu e-mail, że fabryka przyjęła reklamacje. Jak widać pracownicy/właściciele sklepu nie odróżniają reklamacji związanej z niezgodnością towaru z umową od gwarancji, no ale cóź, nie miałem ochoty od początku się wykłócać. Sklep po otrzymaniu paczki miał przesłać uszkodzone buty do fabryki. W piśmie reklamacyjnym wyraźnie zaznaczyłem, że w pierwszej kolejności żądam wymiany obuwia na pozbawione wad. Dziś otrzymałem paczkę od sklepu. Co znalazłem w paczce? Te same uszkodzone buty tylko, że w innym pudełku. Naprawiony został jedynie czubek lewego buta. Dziura w lewym bucie oraz uszkodzenia obcasa zostały przez producenta zignowowane, chociaż sklep musiał mu przesłać zdjęcia na których wyraźnie widać co jest w bucie uszkodzone (te same zdjęcia są zamieszczone w tym wątku). Dodatkowo w karcie reklamacyjnej napisałem co butom dolega. Widocznie nikt w sklepie nawet nie sprawdził co wysłano z fabryki, o co mam do nich żal. Po rozmowie telefonicznej Pani ze sklepu zobowiązała się zamówić kuriera tak żebym przesłał te buty z powrotem do sklepu, dlatego wstrzymam się narazie z wyrażeniem opinii na ich temat. Co się natomiast tyczy renomowanej firmy Nord. Rozumiem, że kupiłem tańszy produkt, ale to jak zostałem potraktowany zakrawa na niesmaczny żart. "Mądrzy ludzie uczą się na cudzych błędach"- mam nadzieje, że dzięki powyższym informacjom użytkownicy tego forum unikną sytuacji która mnie spotkała. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 20 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2014 Dzięki za relacje, przyda się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbopiotr Napisano 16 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Witam po dłuższej przerwie. Ciąg dalszy sprawy. Wymieniono mi w obu butach podeszwy na nowe. Naprawione buty otrzymałem z powrotem w pierwszej połowie lipca. Nacieszyłem się nimi dwa miesiące, ze względu na fakt, iż buty znowu zaczęły się rozsypywać. Po dwóch miesiącach nieintensywnego użytkowania (zakładałem je średnio dwa razy w tygodniu) pękł otok w prawym bucie (patrząc od wewnątrz). Pęknięcie jest równoległe do linii klejenia otoku do cholewy buta i ma około 8 centymetrów. Ponownie jak w wcześniejszym przypadku znowu widać "wnętrze buta", na zdjęciach nie widać tego dokładnie. W lewym bucie zaczyna się robić podobne pęknięcie, tyle że od zewnątrz buta. Dodatkowo w obu butach rozwarstwia się obcas. Widać jakość robocizny i użytych materiałów jest poniżej tego co proponują nam chińscy producenci. Jeszcze raz przestrzegam przed tym producentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Wrzesień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2014 Ten wątek powinien być przypięty ku przestrodze nowych użytkowników poszukujących "porządnych butów do 300 zł". Wyrazy współczucia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi