Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak się Wam podoba najnowsza propozycja tandemu Dolce & Gabbana? .. zobaczyłem spodnie i zamarłem ...

Może jest na to rynek, wygoda first class, nie trzeba prasować kantów - myślicie, że coś w tym trendzie pokaże jakaś polska marka mainstreamowa lub .. blogger ;)

dolce-and-gabbana-spring-summer-2014-cam

Opublikowano

Jak się w takich spodniach siada? Czy wstając nogawka opadnie, czy też raczej zatrzyma się na łydce? Czy wogóle można cokolwiek zmieścić w kieszeni a jeśli tak, to czy  w efekcie nie będzie się wyglądać jak napalony nastolatek oderwany od redtube? I pewnie jeszcze parę pytań by się znalazło. 

Tak na marginesie jeśli ktoś jest baaaaardzo drobnej budowy, to po co to dodatkowo podkreślać ultra-wąziutkim krojem nogawek....  

Opublikowano

Trochę elastanu i siada się normalnie.  A przy wstawaniu zostaje niestety. 

Nie wiem czy nie jest lepiej jak ktoś z chudymi nogami nosi te węższe. Szersze wyglądają trochę jak worki. 

Opublikowano

co tam pisać, pooglądaj: www.redtube.pl

Jay ma pewnie filtr rodzicielski założony ;)

Czy wogóle można cokolwiek zmieścić w kieszeni

Ciasne są w łydkach, a nie na wysokości kieszeni, więc coś zmieścisz, tylko gorzej z założeniem takich spodni.

Jak niedawno przymierzyłem to moja łydka zatrzymała się na wysokości kolan spodni i nie chciała iść z żadną stronę

Opublikowano

No cóż, ja lubię obcisłe dżinsy na ładnej kobiecie :) Dla siebie wybrałbym spodnie o idealnie prostej linii, nie ujawniające szczegółów anatomii nogi - ale to niedościgły ideał.

Model od MD wygląda nieźle, ale wg mnie ma szczupłe nogi - ot, cała tajemnica. Rozbudowane udo lub/i łydka "ciągnie" materiał i spodnie będą się o wiele gorzej układać oraz załamywać w okolicach kolan.

Opublikowano

Chodziło mi o linię od góry do mniej więcej pół łydki; widać, że jest pewien zapas, a spodnie nie przylegają ściśle do nogi. Sam dół nogawki to oczywiście przegięcie, w takich spodniach po zgięciu kolan trzeba ręcznie korygować (zsuwać w dół) nogawkę zablokowaną na łydce.

Opublikowano

Obcisłe spodnie to jednak element historycznych strojów męskich a nie kobiecych,

Zabawne jest jak kobiety wykradły większość elemntów ubioru z naszej szafy. Nawet za noszenie mokasynów można zostać nazwanym pedałem bo to babskie buty, trencz babski błaszcz itd. Sukienki już facet nie założy pomimo ,że ci najbardziej przypakowani lubią paradować w kruciutkich szortahc gimnastycznych.

Opublikowano

Ciasne są w łydkach, a nie na wysokości kieszeni, więc coś zmieścisz, tylko gorzej z założeniem takich spodni.

Jak niedawno przymierzyłem to moja łydka zatrzymała się na wysokości kolan spodni i nie chciała iść z żadną stronę

Mam podobny kłopot - założyć jeszcze jakoś idzie, ale zdjąć...  :oops:

Opublikowano

eye_lip

Nie tak bardzo obcisłe. Z przodu wygląda to inaczej. 

Zwyczajnie spodnie są dostosowane pod użytkownika - na chudych nogach tego faceta prezentują się tak, jak powinny. Oczywiste, że ktoś masywniejszy automatycznie zaopatrzy się w szersze spodnie.Co nie zmienia faktu, że spodnie dobrane pod tego, kto je nosi, to nie tylko długość nogawki, ale też krój. I tak jak worki i rurki to przegięcie, tak dopasowane - ta nazwa mówi sama za siebie. 

Mi tam zawsze szerokie kojarzyły się z mentalnością "zostawmy luzu, może jeszcze urosnę / przytyję". ;-)