mosze Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 Albo przemejluj obrys stopy w skali 1:1, z wymiarami. Oczywiście taki obrys musi być dokładnym rzutem z góry (cienki pisak, prostopadle do kartki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Maj 2012 To witam kolegę mikrusa , mam ten sam problem. Do Duranca nie ma po co iść, byłem w marcu, nie ma tak małego kopyta, a pracuje tylko na tych, które ma, nie zamawia nowych. 24 cm cm to 38 EU, 5UK i chyba 6US, tak jak pisali koledzy znajdziesz buty o takim numerze na: http://www.pediwear.co.uk/ http://www.herringshoes.co.uk/ http://www.brogueshoes.co.uk/ Na ebay nie udało mi się nic znaleźć, ale może źle szukałem. Pozostaje kwestia tęgości stopy, ja mam Loake Shoemakers o tęgości F, ale bardziej doświadczeni koledzy w różnych wątkach pisali, że Loake generalnie ma szerokie kopyto więc w przypadku innych firm może to być inna literka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 26 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Maj 2012 Cierpliwie szukać na aukcjach. Kupiłem ostatnio Loake za grosze 25cm. Podkleiłem już gumą u szewc24 więc wrzucę fotki do wątku o zelowaniu. Cierpliwie szukać. Ładne buty kupiłęm w Ryłko (niektóre modele mają od 38. Ja nie chciałem czekać kupiłęm ich 39 + grubą skórzaną wkładkę. Teraz czekam, na buty które pojawią się na tym kopycie i w rozmiarze 38). Po przełamaniu pewnej bariery psychologicznej można udać się na dział młodzieżowy/dziecięcy, tylko z jakością bywa kiepsko, ale przy odrobinie samozaparcia można znaleźć wiele ciekawych rzeczy. Ostatnio kupiłem koszule w promocjo na bieżmowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legat66 Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Witam wszytkich. Z ciekawością i przyjemnością czytam Wasze rady, opinie i spostrzeżenia. Jest to mój pierwszy wpis i od razu zwracam się o radę. Bardzo spodobały mi się buty Hugo Boss, typu Casual. Jednak cena jest dość wysoka. I tu moje pytanie. Czy poniższe buty są warte tej ceny, tzn. głównie mam na myśli jakość. Bo nie jestem pewien, czy nie zapłacę tylko za markę. http://store-nl.hugoboss.com/Veterschoe ... NL,pd.html Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Nie, nie opłaca się dać tej kwoty za te buty. Chyba że chodzi Ci tylko o "metkę", wtedy cena nie gra roli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Nie nie są warte tej ceny. Jak można tak buty szpecić logówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legat66 Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 A jednak. Oczywiście nie chodzi mi tylko o metkę, a o ładne, wygodne buty. Bardzo dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Za połowę tej ceny dostaniesz Bexley'e robione "blejkiem" albo Gordon & Bross szyte "godjerem". Są przede wszystkim ładniejsze, trwalsze no i można powiedzieć, że "mają duszę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Wydawać na te buty ponad 200 ojro to prawie zbrodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legat66 Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Chciałbym wrócić jeszcze do mojego wątku. Rozumiem, że koledzy mieli również na myśli jakość tych butów w swoich opiniach. Zdaje się, że Hugo Boss nie jest jakimś klasykiem obuwia. Lubie ładne, porządne buty, ale prawdę mówiąc, dopiero uczę się rozpoznawać te dobrej jakości. I już dowiedziałem się, że logo firmy, wogóle nie powinno występować na butach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legat66 Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Dziękuję za wskazówki. Szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Jak szukasz takich hybryd to w swojej ofercie ma parę takich Emling, obejrzyj sobie też pełną ofertę Meermin. W 200 euro można bardzo rozsądnej jakości buty kupić. No i w tym wątku jest pełno innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=5250 Tu masz but z porównywalnej półki cenowej, o podobnej stylistyce, ale bardziej klasycznej (wnioskuję, że takiej szukasz na tym forum), ze skóry o niebo lepszej jakości. Przy odpowiedniej trosce o buty posłużą Ci latami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
legat66 Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Doceniam wskazówki. Zgadza się - proceleusmatyk- szukam klasycznych ze skóry, dobrej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2012 Buty z nazwą firmy w widocznym miejscu są wg mnie nie do przyjęcia - na pewno nie mogą uchodzić za eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 legat66, zdaje się, że niedawno byłem w Pana położeniu. Zdecydowałem się na buty Gordon & Bros. i mogę je z czystym sumieniem polecić. Wyglądają bardzo ładnie i dobrze się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whale Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Zamiawałeś niedawno? Jak wygląda kwestia przesyłki do naszego kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 No właśnie z tą przesyłką w moim przypadku był problem. Zapytałem mailowo firmę Gordon & Bros, czy wysyłają zamówienia do Polski i otrzymałem odpowiedź odmowną. Jednak mniej więcej w tym samym czasie jeden z użytkowników tego forum zakupił od nich buty, lecz rozmiar był nieodpowiedni i ja je od niego odkupiłem. Tutaj ten post. Z poprzednich wypowiedzi w tym temacie wiem, że niektórym użytkownikom udawało się zamówić te buty z wysyłką do Polski. Nie jestem pewien, czy to wciąż możliwe. Jeśli nie, to wciąż pozostaje opcja ebay - w niemieckiej wersji jest kilka par tych butów z przesyłką do naszego kraju w cenie zdaje się ok. 17 EURO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Mój brat zainteresował się tymi butami: http://e-timberland.pl/timberland-cap-t ... 5528.bhtml Czy ich zakup w takiej cenie to dobra decyzja? Z góry, w imieniu brata, dziękuję za Panów opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 za tą cenę można znaleźć lepsze buty, np. Gordon Bros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykk Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Mój brat zainteresował się tymi butami: http://e-timberland.pl/timberland-cap-t ... 5528.bhtml Czy ich zakup w takiej cenie to dobra decyzja? Z góry, w imieniu brata, dziękuję za Panów opinie. Rewelacyjnie wygodne buty. Wiem bo mam 2 pary (czarne i brązowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Dziękuję za obie opinie. Oczywiście wiem, że Gordon & Bros byłyby lepsze, bo sam takowe posiadam, jednak ich koszt to co najmniej 500 zł, czyli niemal dwa razy więcej niż te Timberlandy, a czy jakość "dwa razy lepsza" to już mi niełatwo ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Ja szczerze mówiąc nie lubię butów z taką podeszwą, czyli tylko częściowo ogumioną. Wygląda tak tak, jakby chciało się powiedzieć, że ma się lepsze buty, bo podeszwa skórzana, ale jednak jest ona kiepskiej jakości, bo się ściera i ślizga, więc dodajemy gumę Poza tym jakoś tak nie podoba mi się skóra, przynajmniej na tyle, co widzę po zdjęciach, dziwnie się marszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Patrykk, a mógłbyś wkleić jakieś zdjęcia - ciekaw jestem jak wyglądają 'na żywo'? Co do Gordon Bros - obawiam się, że przy tym kursie EUR - nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baker Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 W tym sklepie Timberlanda wysyłka jest gratis, a przy niezadowoleniu z zakupu, buty można odesłać lub nawet oddać do sklepu stacjonarnego. Tak więc zdaje się, że niewiele się ryzykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi