mosze Napisano 16 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad Tak, jak z kobietą - w makijażu i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 23 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad Czy warto? Linia blake https://nordkrakow.pl/kolekcja/meka-bordowe-welurowe-oxfordy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EBITDUH Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad Cześć, Szukam klasycznych oxfordów. Jako że black friday za pasem, szukam klasycznych oxfordów. Czy te z linku poniżej są warte uwagi? Ewentualnie na jakie sklepy warto spojrzeć? https://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=23308&x=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad Podlinkowane Herringi wyglądają okej, myślę, że to dobry wybór. Nie będę oryginalny jak polecę również ten sklep: https://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-oxfordy?horizontal&filter=1 Polecam zgłębić temat tęgości, bo to bardzo niedoceniany parametr, a mocno wpływa na wygodę użytkowania obuwia. Patine.pl ma przynajmniej 3 różne opcje tęgości, więc można zamówić, popróbować i wybrać najlepiej dopasowane kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad @EBITDUH można je obdarzyć uwagą. Patine polecam ze wszech miar. I markę własną, i inne buty. Jeśli natomiast masz rozmiar 6 lub 12F to brałbym te bez chwili namysłu https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/paul-sargent-armfield-blackAlbo te:https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/paul-sargent-moore-blackW tej cenie nie do pobicia oraz więcej ich nie będzie bo producent niestety w likwidacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EBITDUH Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2 hours ago, bratdominik said: @EBITDUH można je obdarzyć uwagą. Patine polecam ze wszech miar. I markę własną, i inne buty. Jeśli natomiast masz rozmiar 6 lub 12F to brałbym te bez chwili namysłu https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/paul-sargent-armfield-black Albo te: https://www.afinepairofshoes.co.uk/products/paul-sargent-moore-black W tej cenie nie do pobicia oraz więcej ich nie będzie bo producent niestety w likwidacji. Niestety nosze 8, ale dzięki za podlinkowanie tej strony, znalazłem coś takiego, co o tym sądzisz? https://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/uk-size-8-price-asc/products/berwick-1707-straight-cap-oxford-black?variant=1170365743123 Edit: po przeliczeniiu kosztu wysyłki cena zbliża się do herringów 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad Szczerze mówiąc, mnie nie interesują buty z tej kategorii jakościowej, nie mam to doświadczenia.Meermin ma od północy bf. Jeśli coś bedzie z linii Maestra to powinieneś być zadowolony.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 53 minuty temu, EBITDUH napisał: Edit: po przeliczeniiu kosztu wysyłki cena zbliża się do herringów 😕 Buty Berwick możesz przymierzyć/kupić spokojnie w sklepie w Polsce. Bez problemów ze zwrotem, itp. Osobiście jednak wybrałbym inna markę. Również polecam wspomniany wyżej sklep Patine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad W dniu 28.11.2024 o 13:33, Karol G. napisał: Patine.pl ma przynajmniej 3 różne opcje tęgości, więc można zamówić, popróbować i wybrać najlepiej dopasowane kopyto. Czy tęgość H u Patine.pl to są faktycznie w miarę szerokie buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad Z rodzinnego doświadczenia powiem, że różnica jest znacząca. Pomiarów nie robiłem, ale mam dowód z gatunku "znam kogoś kto...". Mój ojciec, który przez lata zarzekał się, że wszystkie (ładne) formalne buty w polskich sklepach są na niego za wąskie (i uparcie kupował koszmarki) dał się przekonać do oksfordów Patine w tęgości H właśnie. Buty się przyjęły, służą długo i szczęśliwie. Ale, jako że każda stopa jest inna polecałbym zamówić sobie G i H i przymierzyć. Lepszej drogi niż przymiarka nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 30 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad H jest u nich bardzo obszerna. Na mnie za bardzo, a też mam problemy z za wąskimi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 30 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad Dla mnie ta różnica nie jest duża, mam kopyto G i H, wcale kopyto H nie jest jakieś bardzo obszerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 1 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień Rabini się wypowiedzieli, każdy w inny sposób, a mnie dalej buty kuszą (chociaż akurat derby, a nie oksfordy, mam jedne porządniejsze czarne buty i w zupełności wystarczają, bo rzadko znajduję się w sytuacjach wymagających takiego obuwia). Ładne bardzo i zwyczajnie podoba mi się skóra groszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień W dniu 15.11.2024 o 22:19, flozbi napisał: Nie podoba mi się takie przyjęcie zasady, że Francuzi tak mają. To mogą sprzedawać tysiące butów tragicznej jakości, warte ułamek ceny jaką sobie życzą. Polski sklep sprzedający buty, tutaj bywało, że jest obśmiewany, bo ktoś kupił buty i zrobił 10 zdjęć, traktując buty Berwick jako przedmiot muzealny i narzekał, że rysa jest na podeszwie albo nieładne łączenie pasa. Też moja wina, buty Bexley za dobrze wyglądały na zdjęciu. Mi też nie. Rysy były, są i będą, natomiast są pewne rzeczy (bp. luźne włókna - po angielsku loose grain), wady szycia, które buty po prostu dyskwalifikują... Co Patine - są to dobre buty, zaś sklep ma wyjątkowo dobry support. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 1 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień No nic, na próbę zamówiłem, oby 9.5 pasowało. Jak są szersze, to powinno spokojnie przejść. Na przecenie się skusiłem, choć dalej były powyżej zwyczajowego budżetu. Ale jeśli posłużą długo, to idzie przeboleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szary Człowiek Napisano 6 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień W dniu 30.11.2024 o 17:36, flozbi napisał: Dla mnie ta różnica nie jest duża, mam kopyto G i H, wcale kopyto H nie jest jakieś bardzo obszerne. Z trzech rabinów muszę się ostatecznie zgodzić z flozbim. Nie powiedziałbym, że buty są szerokie, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że są dość wąskie i uciskają po bokach (chociaż nie jakoś wyjątkowo mocno). Buty oczywiście ładne, porządne, ale teraz mnie czekają jeszcze z dwa dni zastanawiania się - odsyłać czy liczyć, że nieco się z czasem rozbiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 7 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień Mam buty Berwick, które są ciasne w podbiciu, mają 6 lat, liczyłem, że się rozejdą, rok temu dopiero przestałem mieć nadzieję😂. Jak jest możliwość to był odesłał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 7 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 8 godzin temu, Szary Człowiek napisał: Z trzech rabinów muszę się ostatecznie zgodzić z flozbim. Nie powiedziałbym, że buty są szerokie, wręcz przeciwnie - mam wrażenie, że są dość wąskie i uciskają po bokach (chociaż nie jakoś wyjątkowo mocno). Buty oczywiście ładne, porządne, ale teraz mnie czekają jeszcze z dwa dni zastanawiania się - odsyłać czy liczyć, że nieco się z czasem rozbiją. Weź tez pod uwagę porę mierzenia. Rano stopa ma inne wymiary niż wieczorem. Proponuję zmierzyć i porównać na start i koniec dnia, tak żebyś się upewnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi