torgul Napisano 10 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2018 18 godzin temu, KIERMAN napisał: Kiedyś czytałem wywiad z jakimś wysoko postawionym managerem z zalando, powiedział, że "robienie zakupów" w EU środkowej znacznie różni się od "robienia zakupów" na zachodzie; tam klienci zanim zdecydują o zakupie produktu, najpierw ściągają go do domu/mieszkania za euro, dwa lub często za darmo, potem oglądają, patrzą czy pasuje, zastanawiają się kilka dni i dopiero decydują czy kupują czy nie kupują. Gorąco zachęcam do takiej praktyki. PS. za 430 warto zamówić do siebie, obejrzeć, zobaczyć czy pasuje... Klasyczne, zamszowe monki, przyczepić się tutaj nie ma do czego. Dzięki za odpowiedź, buty zamówione, za kilka dni zobaczę czy pasują Niewiele mi wiadomo na temat samej firmy, ale Cordwainer na tym forum miał dość pozytywne recenzje, a zatem jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorecci Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Panowie, Mam pytanie dot. jakości skóry w butach, które zamierzam kupić .... Skóra na prawym bucie dziwnie się marszczy - i zastanawiam się czy w trakcie używania efekt ten nie będzie się pogłębiał? Poza opisanym i zilustrowanym przeze mnie marszczeniem - są całkiem fajne tzn. podobają mi się i są wygodne. Buty mogę oczywiście jeszcze zwrócić do sklepu i stąd moje pytanie - zostawić je i nie przejmować się czy jednak oddać do sklepu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 11 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2018 Zwrócić - skóra minimum drugiej jakości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 Planuję popełnić zakup butów lepszej jakości niż ogólnie dostępne (czyli takie, które głownie posiadam - Ryłko, Kazar, Timberland). Chciałbym dobrej jakości buty za kostkę. Mam tą przyjemność posiadania małżonki i jej typ jest taki - boot, brązowy, bez zbędnych zdobień i wzorków. Wspólnie wybraliśmy poniższy model - https://www.herringshoes.co.uk/herring/stanton_rubber-soled-boots/tan-calf Pytanie do Was: czy jest to dobry wybór w kwestii marki? I ewentualnie jakieś inne propozycje? Przeszukałem większość znanych mi stron z butami (popularnych też tutaj) i jedyne zbliżone to jeden z modeli meermin, które jeden z kolegów ma na sprzedaż, ale nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 18 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2018 W tej cenie poszukaj czegoś w outlecie patine.pl - powinieneś znaleźć, a i buty bardzo fajne. Jak nie będzie Ci pasowal rozmiar to po prostu wymienisz bez kosztów, a tu jednak trochę więcej zachodu z heringiem ( mam dwie pary butów sygnowanych tą marką i jestem z nich zadowolony, jednak wolę Yanko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Problem jest ten, że na łączeniu noska i przyszwy nie chcę dodatkowych zdobień. W Patine takiego modelu nie znalazłem. Ponad to w outlecie ciężko będzie trafić z rozmiarem - już próbowałem w zeszłoroczny BlackFriday. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 9 godzin temu, eduardo napisał: Planuję popełnić zakup butów lepszej jakości niż ogólnie dostępne (czyli takie, które głownie posiadam - Ryłko, Kazar, Timberland). Chciałbym dobrej jakości buty za kostkę. Mam tą przyjemność posiadania małżonki i jej typ jest taki - boot, brązowy, bez zbędnych zdobień i wzorków. Wspólnie wybraliśmy poniższy model - https://www.herringshoes.co.uk/herring/stanton_rubber-soled-boots/tan-calf Pytanie do Was: czy jest to dobry wybór w kwestii marki? I ewentualnie jakieś inne propozycje? Przeszukałem większość znanych mi stron z butami (popularnych też tutaj) i jedyne zbliżone to jeden z modeli meermin, które jeden z kolegów ma na sprzedaż, ale nic więcej. Masz już jakieś buty "lepszej jakości" czy to Twój pierwszy nabytek? W czasie wyprzedaży rozważ zakup trzewików Carlos Santos w klasycznebuty.pl, podobna cena do tych co podlinkowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Pierwszy nabytek takiego kalibru. Rozważałem go już w zeszłym roku i rozeszło się po kościach. W tym roku mam mocne postanowienie poprawy i na 100 % kupię. Planuję poczekać na tegoroczny BF, ale nie wiem czy wyczekam 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrot Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Na Twoim miejscu bym poprosił o rabat na pierwszy zakup Yanko I nie czekać na BF bo tam może być loteria z rozmiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Yanko są piękne, ale interesujący mnie model jest w kolorze kasztanowym https://patine.pl/yanko-609yh-marron.html interesuje mnie kolor jak ten model https://patine.pl/yanko-525o-cambridge-cuero.html cena też robi swoje.....nawet przy rabacie, o którym mówisz - zakładam jak w BF 20 % ....ale nie zmienia to faktu, że piękne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Imho skoro to pierwszy zakup takiego kalibru, to wybór rodzaju butów trzewików, nie jest udany. Pochodzisz w nich około 4-5 miesięcy w roku, a w półbutach do kostki 8-9 miesięcy, a przy takiej zimie jak ostatnio nawet cały rok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Wybór świadomy. Półbutów mam chwilowo wystarczająco - co nie zmienia faktu, że kiedyś napewno się za takimi rozejrzę. Korci mnie, aby podpytać o te Yanko w innym kolorze niż kasztan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Kojarzy ktoś markę z zalando Brett & Sons? Cały czas szukam jakiś klasycznych butów roboczych i bardzo mi się spodobały ich lotniki. https://m.zalando.pl/brett-and-sons-oksfordki-natur-cognac-bs312m00k-o11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Mam ich trzewiki. Nic specjalnego. Cena tutaj za wysoka, połowę z tego można dać jak Ci się podobają, mnie nie. Dziwnie wydłużone są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. M Napisano 19 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2018 Podobają mi się, lubię wydłużone lotniki. Jest promocja -20% więc wyszłoby ok 470zł, ale nie wiem czy to blake czy te szwy są tylko imitacją. Jeśli są klejone to pewnie faktycznie warte max ok 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 20 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2018 Ja mam z tej firmy zamszowe loafersy, jak na razie spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lorecci Napisano 21 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2018 W dniu 11.09.2018 o 12:42, Bartek 00 napisał: Zwrócić - skóra minimum drugiej jakości Bartek 00 - zapomniałem podziękować za radę Buty zwrócone - szukam innych w tym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 22 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2018 Cóż to za skóra? Kryta chemią? Bo wygląda jak cordovan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 23 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2018 Z takim połyskiem to może być pokryta skóra polimerem. Loake w serii L1 tak samo robi. Nie będziesz miał potem możliwości czyszczenia butów, nakladania past i wósków. Tylko szmatka i woda. Z jednej strony bardzo wygodne ale żywotność buta spada. Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Czy ktoś może podesłać zdjęcia tych butów w normalnym świetle. Jak wiadomo studyjne fotki lubią przekłamywać z kolorem. Z góry dzięki https://sklep.klasycznebuty.pl/266,gordon-and-bros-2318-brown.html https://sklep.klasycznebuty.pl/1388,gordon-and-bros-2318-mid-brown.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamd Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Panowie, brakuje mi w kolekcji czarnych butów za kostkę. Budżet 1000 zł Odpadają Chelsea, więc wybór pomiędzy Boots, a Chukka (Widziałem czarne Chukka w CJ, ale 350 funtów to trochę dla mnie za drogo). Z Boots kojarzę Berwick 242, ale obecnie (jeszcze?) niedostępne. Nie ma presji czasu, więc mogę czekać na wyprzedaż, jeśli trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 8 godzin temu, Zagiel napisał: Czy ktoś może podesłać zdjęcia tych butów w normalnym świetle. Jak wiadomo studyjne fotki lubią przekłamywać z kolorem. Z góry dzięki https://sklep.klasycznebuty.pl/266,gordon-and-bros-2318-brown.html https://sklep.klasycznebuty.pl/1388,gordon-and-bros-2318-mid-brown.html Nr 1. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 26 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2018 Panowie, brakuje mi w kolekcji czarnych butów za kostkę. Budżet 1000 zł Odpadają Chelsea, więc wybór pomiędzy Boots, a Chukka (Widziałem czarne Chukka w CJ, ale 350 funtów to trochę dla mnie za drogo). Z Boots kojarzę Berwick 242, ale obecnie (jeszcze?) niedostępne. Nie ma presji czasu, więc mogę czekać na wyprzedaż, jeśli trzeba.Sprobuj Meerminy. A Balmorale brałeś pod uwagę?https://www.meermin.es/en/catalog/category/view/s/botas/id/7/?sgi_color_00=117Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedant Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 W dniu 23.09.2018 o 13:19, Wectra napisał: Z takim połyskiem to może być pokryta skóra polimerem. Loake w serii L1 tak samo robi. Nie będziesz miał potem możliwości czyszczenia butów, nakladania past i wósków. Tylko szmatka i woda. Z jednej strony bardzo wygodne ale żywotność buta spada. Dzięki. A jak z oddychalnością buta przez cholewkę przy pokryciu jej polimerem? W dniu 23.09.2018 o 13:19, Wectra napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wectra Napisano 27 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2018 Jest trochę "cieplejszy" wtedy but, ale polimer nie robi ze skóry kalosza. Po prostu skóra oddycha ale z większymi oporami.Wysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi