MH_fan Napisano 13 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2017 17 godzin temu, M.Borkowski napisał: Panowie, warto to kupić? https://www.zalando.pl/brett-sons-botki-brazowy-bs312c007-702.html Nie warto. Nie są ładne i wyglądają na słabe jakościowo. Pomijam już kwestię tego, czy podeszwa szyta, czy to fejkowe szwy (a prawdpoodbnie fejkowe są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 13 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2017 dzięki za szybki odzew, zgodnie z radami, olalewam sprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 13 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2017 Jak z jakością butów z M.D.? Warte są wydania tych 500zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaudia81 Napisano 13 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2017 Podpinam sie do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Nie dałbym tyle. Tym bardziej że na wyprzedażach stoją po 2-3 stówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 14 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Listopad 2017 Parę zamszowych oksfordów, kupioną w cenie wyprzedażowej użytkuję od trzech lat. Chodzę w nich głównie jesienią i wiosną. Buty miały podeszwę "hybrydową" tj. przez dziury w skórze wychodziły gumowe wypustki. Po sezonie musiałem całą podeszwę podzelować co zbiegło się z przyklejaniem odklejających się obcasów. Dużymi krokami zbliża się czas rozstania z tymi butami z powodu przecinania przez sznurówki dziurek w obłożynie (to chyba tak się nazywa). Fabrycznie nie są niestety wzmocnione metalową przelotką. Do pełnego obrazu brakuje jeszcze informacji, że wnętrze jest wykończone sztucznym tworzywem co fatalnie wpływa na komfort użytkowania w pomieszczeniach. Reasumując, spodziewałem się niższej jakości. Po tych trzech latach już mi się opatrzyły i bez żalu się z nimi rozstanę co pewnie zbiegnie się z przerwaniem dziurek przez sznurowadła. Buty wg mnie nie są warte 500 zł, ale za 250 kupiłbym je jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 20 godzin temu, Awopiotr napisał: Buty wg mnie nie są warte 500 zł, ale za 250 kupiłbym je jeszcze raz. Zgadzam się, buty z MD za maksymalnie dwie stówy i ani złotówki więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gly Napisano 15 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2017 Rozwialiście moje wątpliwości, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumaq Napisano 23 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2017 Grenson za 600pln wartobylo? Mi się podobają! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mara Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 @rumaq Moim zdaniem przyszwa za bardzo się rozchodzi. Są to co prawda buty z przyszwą otwartą, wiec nie ma wymogu, aby przyszwa się schodziła. Natomiast moim zdaniem, aby całość wyglądała estetycznie, lewa i prawa strona przyszwy winny być równolegle względem siebie. Może to kwestia gustu, ale skóra posiada wyraźną fakturę, co moim zdaniem wygląda mniej elegancko. Jak pisałem może to kwestia gustu - preferuję gładką skórę licową. Dzięki fakturze łatwiej ukryć niedoskonałości skóry, IMO. Zastanawia mnie tez załamanie skóry w lewym bucie (rozumiem, że but jest niezłamany). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lafayette Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Imo przyszwa to żaden problem, struktura skóry też, bo brogsy w swej istocie nie są butami typowo eleganckimi. Ja bardziej zwróciłem uwagę na dość ordynarne dziurkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grafa Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 W Grensonach czy w kapciu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 6 godzin temu, Lafayette napisał: Imo przyszwa to żaden problem, struktura skóry też, bo brogsy w swej istocie nie są butami typowo eleganckimi. Ja bardziej zwróciłem uwagę na dość ordynarne dziurkowanie. Grensony tak już mają - własny styl na dziurki. Trickersy też mają własny styl dziurkowania. Załamania nie widać, chyba przesadzacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumcajs43 Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Dokładnie - ten typ tak ma. Parę wyjść i przyszwa się bardziej zejdzie, bo widać, że jest "zapas". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Przyszwa jest w porządku . A dziurki w Grensonach są różne w zależności od modelu . Normalne albo takie jak wyżej , trochę większe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 https://www.afarleycountryattire.co.uk/shop/40-off-loake-cannon-double-monk-strap-brown-calf-size-8f/ tak przykładowo daje link czy ktoś byłby zainteresowany przecenami w tym sklepie . Jak się wrzuci 2 rzeczy przecenione to jeszcze obniżają się ceny o 10% ja niestety tylko jedna parę mam na oku. Wysyłka do Polski 15£ ale ja mogę dostać za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysztof55 Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Ja ostatnio trochę zniszczyłem nowe buty zamszowe, nawet nie wiem kiedy to się stało a mianowicie nabawiłem się rys na bucie i po butach :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profumo Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Weź szczotkę do zamszu i porysuj je już całkiem. We wszystkie strony. I wtedy tych rys będzie bardzo dużo . Ze nie będzie ich dać się odróżnić jednej od drugiej. Ja tak robię. I potem znowu . I tak już długo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo123 Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 Jakoś sobie tego nie potrafię wyobrazić. Przecież buty po takim czymś muszą wyglądać na mocno zniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Zobacz Królewski herb. Mieli jakiś czas temu, ale nie spodziewaj się wysokiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Sprawdź Brett & sons na Zalando. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Czy ktorys z Kolegow mial do czynienia z tymi Bexley'ami? https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/borgiapatin?coloris=velours_havane Albo w ogole z Bexleyami? Czytalem gdzies, ze nie maja tej dziadowskiej polpodszewki, przez ktora po calym dniu chodzenia w butach nogi chca odpasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Czy ktorys z Kolegow mial do czynienia z tymi Bexley'ami?https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/borgiapatin?coloris=velours_havane Albo w ogole z Bexleyami? Czytalem gdzies, ze nie maja tej dziadowskiej polpodszewki, przez ktora po calym dniu chodzenia w butach nogi chca odpasc. Mam kilka par i sobie chwalę. W sekcji budżetowej dobre rozwiązanie przy zakupie 2 par.Nie wszystkie modele są ładne. Zdarzają się koszmarki.Te sztyblety mi się podobają.O jaką dziadowską półpodszewkę Ci chodzi? Które buty ją mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anachronis Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 13 minut temu, michau napisał: Mam kilka par i sobie chwalę. W sekcji budżetowej dobre rozwiązanie przy zakupie 2 par. Nie wszystkie modele są ładne. Zdarzają się koszmarki. Te sztyblety mi się podobają. O jaką dziadowską półpodszewkę Ci chodzi? Które buty ją mają? Myslaelm tez o tych: https://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/dawsoniipatin?coloris=velours_chamois Chociaz sa mniej zgrabne od tych sztybletow. I troche o tych sneakersach: https://www.bexley.com/Bexley/en/p/casual_shoes/canberra?coloris=navy Ktore maja polpodszewke? Podobno wszystkie masowe Loake, Barker, nawet oslawione Yanko... skora cienka jak papier, miedzy ktora upycha sie warstwe usztywniacza, zeby sie wydawalo, ze skora jest grubsza. Stad te "zalamania" - to ten usztywniacz-karton sie zagina pod spodem, a nie skora. W kazdym razie czytalem, ze zamszowe bexleye w ogole nie maja tej polpodszewki sa dzieki temu bardzo wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 14 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2017 Zupełnie nie znam tematu takiego usztywniacza więc może niech się więksi spece wypowiedzą.A gdzie takie info wyczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi