Skocz do zawartości

Buty, trochę taniej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To witam kolegę mikrusa ;) , mam ten sam problem. Do Duranca nie ma po co iść, byłem w marcu, nie ma tak małego kopyta, a pracuje tylko na tych, które ma, nie zamawia nowych. 24 cm cm to 38 EU, 5UK i chyba 6US, tak jak pisali koledzy znajdziesz buty o takim numerze na:

http://www.pediwear.co.uk/

http://www.herringshoes.co.uk/

http://www.brogueshoes.co.uk/

Na ebay nie udało mi się nic znaleźć, ale może źle szukałem. Pozostaje kwestia tęgości stopy, ja mam Loake Shoemakers o tęgości F, ale bardziej doświadczeni koledzy w różnych wątkach pisali, że Loake generalnie ma szerokie kopyto więc w przypadku innych firm może to być inna literka.

Opublikowano

Cierpliwie szukać na aukcjach. Kupiłem ostatnio Loake za grosze 25cm. Podkleiłem już gumą u szewc24 więc wrzucę fotki do wątku o zelowaniu. Cierpliwie szukać. Ładne buty kupiłęm w Ryłko (niektóre modele mają od 38. Ja nie chciałem czekać kupiłęm ich 39 + grubą skórzaną wkładkę. Teraz czekam, na buty które pojawią się na tym kopycie i w rozmiarze 38).

Po przełamaniu pewnej bariery psychologicznej można udać się na dział młodzieżowy/dziecięcy, tylko z jakością bywa kiepsko, ale przy odrobinie samozaparcia można znaleźć wiele ciekawych rzeczy. Ostatnio kupiłem koszule w promocjo na bieżmowanie.

Opublikowano

Witam wszytkich. Z ciekawością i przyjemnością czytam Wasze rady, opinie i spostrzeżenia. Jest to mój pierwszy wpis i od razu zwracam się o radę. Bardzo spodobały mi się buty Hugo Boss, typu Casual. Jednak cena jest dość wysoka. I tu moje pytanie. Czy poniższe buty są warte tej ceny, tzn. głównie mam na myśli jakość. Bo nie jestem pewien, czy nie zapłacę tylko za markę.

http://store-nl.hugoboss.com/Veterschoe ... NL,pd.html

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Za połowę tej ceny dostaniesz Bexley'e robione "blejkiem" albo Gordon & Bross szyte "godjerem". Są przede wszystkim ładniejsze, trwalsze no i można powiedzieć, że "mają duszę" :D

Opublikowano

Chciałbym wrócić jeszcze do mojego wątku. Rozumiem, że koledzy mieli również na myśli jakość tych butów w swoich opiniach. Zdaje się, że Hugo Boss nie jest jakimś klasykiem obuwia. Lubie ładne, porządne buty, ale prawdę mówiąc, dopiero uczę się rozpoznawać te dobrej jakości. I już dowiedziałem się, że logo firmy, wogóle nie powinno występować na butach.

Opublikowano

legat66,

zdaje się, że niedawno byłem w Pana położeniu. Zdecydowałem się na buty Gordon & Bros. i mogę je z czystym sumieniem polecić. Wyglądają bardzo ładnie i dobrze się sprawują.

Opublikowano

No właśnie z tą przesyłką w moim przypadku był problem. Zapytałem mailowo firmę Gordon & Bros, czy wysyłają zamówienia do Polski i otrzymałem odpowiedź odmowną. Jednak mniej więcej w tym samym czasie jeden z użytkowników tego forum zakupił od nich buty, lecz rozmiar był nieodpowiedni i ja je od niego odkupiłem. Tutaj ten post. Z poprzednich wypowiedzi w tym temacie wiem, że niektórym użytkownikom udawało się zamówić te buty z wysyłką do Polski. Nie jestem pewien, czy to wciąż możliwe. Jeśli nie, to wciąż pozostaje opcja ebay - w niemieckiej wersji jest kilka par tych butów z przesyłką do naszego kraju w cenie zdaje się ok. 17 EURO.

Opublikowano

Dziękuję za obie opinie. Oczywiście wiem, że Gordon & Bros byłyby lepsze, bo sam takowe posiadam, jednak ich koszt to co najmniej 500 zł, czyli niemal dwa razy więcej niż te Timberlandy, a czy jakość "dwa razy lepsza" to już mi niełatwo ocenić.

Opublikowano

Ja szczerze mówiąc nie lubię butów z taką podeszwą, czyli tylko częściowo ogumioną. Wygląda tak tak, jakby chciało się powiedzieć, że ma się lepsze buty, bo podeszwa skórzana, ale jednak jest ona kiepskiej jakości, bo się ściera i ślizga, więc dodajemy gumę :) Poza tym jakoś tak nie podoba mi się skóra, przynajmniej na tyle, co widzę po zdjęciach, dziwnie się marszczy.

Opublikowano

W tym sklepie Timberlanda wysyłka jest gratis, a przy niezadowoleniu z zakupu, buty można odesłać lub nawet oddać do sklepu stacjonarnego. Tak więc zdaje się, że niewiele się ryzykuje.