Harth Napisano 24 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2017 Na stronie afinepairofshoes przeczytałem że ich 9 to 28 cm (link z informacją o rozmiarach Japońskich). Natomiast na stronie z butami Edgar na kopycie AS24 w tabeli rozmiarów napisano ze ich 9 to 27,5 cm. Czy Waszym zdaniem to oznacza że kopyta AS24 mają inne 9 niż reszta świata (nie licząc US)? Choć nadal 9 to u nich 43... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarkizDeSade Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 Ja też mam zagwozdkę z rozmiarem...Ktoś potrafi powiedzieć jaką długość ma wkładka w kopycie 87 w rozmiarze 8,5 lub 9UK ? Shoepassion mam 8,5 UK, w Yanko 960G i 790 mam 8UK, ale np trzewiki Loake na 24F mam 9UK i mają fajny minimalny luz ale są ok i teraz nie wiem czy trzewiki AF brać 8,5 czy 9.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 25 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2017 AS 87 powinny być zdecydowanie o 1/2 rozmiaru większe niż Yanko 960G. Yanko 960G mam w rozm UK7.5 i jeszcze mam dobry luz na wkładkę lub grubszą skarpetę, natomiast AS87 w tym samym rozmiarze były na styk więc wymieniłem na UK8 M 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
th3concept Napisano 26 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2017 Panowie, z jakiego saphira korzystacie do Cambridge w rustic tan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 odpowiedź z manfield.fr odnośnie porównania kopyta 109 z AS24 (rozmiar 9): We have change the shape of our Alfred Sargent. The 109F was the old one. The fit our Edgar shoes is a bit larger. If you have a thin foot (and no instep) we recommend you to buy a size 8.5. If you have a foot a bit large, the size 9 will be best. @fan_dobrego_buta odpowiedź z fabryki AS na temat kopyta AS24: newest last in our range (AS24) does have a slightly longer toe than say the 109, by about half a size. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 27 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2017 @proki1971 zamszowe zielone - dostępne UK7.5 lub UK9 (zdjęcie UK7.5) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 Czytałem też w innym wątku o kopyto 109 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/6160-wybór-butów-~1200-zł/?page=2 Z większości rad wyszło na to, że w tym samym rozmiarze co Yanko 915 powinno być dobre. Okazało się inaczej . Kopyto 109 w moim standardowym rozmiarze (7) okazało się za ciasne w palcach i za niskie w podbiciu. Ogólnie mówiąc, buty są za małe. Czy w związku z tym 724 (np. AS Moore) też będzie za małe w standardowym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egonax Napisano 2 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2017 Ze strony AS. Pierwsze to 109, drugie 724. Nie wiem czy E czy F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 @Aron dla mnie 724 w palcach było ciaśniejsze od 109. O podbiciu nie mówię gdyż mam niskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2017 AS Cambridge w Navy. Niestety nie są dostępne w secodns. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 No te świetne . Jaki koszt w cenie regularnej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 345 GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2017 W dniu 2.12.2017 o 20:53, Aron napisał: Czytałem też w innym wątku o kopyto 109 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/6160-wybór-butów-~1200-zł/?page=2 Z większości rad wyszło na to, że w tym samym rozmiarze co Yanko 915 powinno być dobre. Okazało się inaczej . Kopyto 109 w moim standardowym rozmiarze (7) okazało się za ciasne w palcach i za niskie w podbiciu. Ogólnie mówiąc, buty są za małe. Czy w związku z tym 724 (np. AS Moore) też będzie za małe w standardowym rozmiarze? W takiej sytuacji brałbym 724 w rozmiarze UK7.5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 23 minuty temu, fan_dobrego_buta napisał: 6. Fonos, 20661 - 2 rozm 8 Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Tyle, że nie było ich w poprzednich zamówieniach. Z tego co mi wiadomo nigdy ich nie było. Jeżeli się mylę to przepraszam za błędne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 1 minutę temu, bratdominik napisał: 42 minuty temu, FONos napisał: Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Tyle, że nie było ich w poprzednich zamówieniach. Z tego co mi wiadomo nigdy ich nie było. Jeżeli się mylę to przepraszam za błędne informacje. @fan_dobrego_buta miał dopytać o możliwość zamówienia/dostępność przynajmniej do moich butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2017 Prawideł nie ma niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 2 godziny temu, fan_dobrego_buta napisał: Jutro nasze zamówienia opuszcza fabrykę AS Super! W związku z tym chciałbym Was zapytać jakie prawidła i kosmetyki kupić do poniższych modeli:Cambridge Mahogany country grainEdgar BlackCharles II Espresso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 Prawidła - ja przypadku AS z powodzenie stosuje pełne cedrowe z allegro czy od szewc24 Kosmetyki: espresso o raz Mahogany w Cambridge (tu jest ciemniejsze niż w butach eleganckich) polecam: 34 tabakowy https://multirenowacja.pl/krem-do-obuwia-butow-pommadier-75ml-saphir-medaille-d-or.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 26 minut temu, fan_dobrego_buta napisał: Prawidła - ja przypadku AS z powodzenie stosuje pełne cedrowe z allegro czy od szewc24 Kosmetyki: espresso o raz Mahogany w Cambridge (tu jest ciemniejsze niż w butach eleganckich) polecam: 34 tabakowy https://multirenowacja.pl/krem-do-obuwia-butow-pommadier-75ml-saphir-medaille-d-or.html Czyli takie prawidła. Zakładam że w rozmiarze jak rozmiar kopyta? Będę chciał poprosić @szewc24.pl o podzelowanie dwóch par to może będę mógł od razu poprosić o dobór odpowiednich rozmiarowo prawideł. Zakładam że do czarnych Edwardów kupić czarną pastę (01 black) . Czy oprócz pasty kupować jakieś konkretne kremy (np. ten)? Jakieś konkretne szczotki, ściereczki, płyny czyszczące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2017 1 godzinę temu, Harth napisał: Super! W związku z tym chciałbym Was zapytać jakie prawidła i kosmetyki kupić do poniższych modeli:Cambridge Mahogany country grainEdgar BlackCharles II Espresso Do czarnych butów - czarny krem i czarny wosk. Do ciemnobrązowych można kupić ciemnobrązowy krem i wosk, ew. patrz niżej. Do wszystkich pozostałych kolorów - bezbarwny krem i wosk; na ciemniejsze kolory trzeba nakładać mało i rzadko. Generalnie ciemniejszy wosk może się przydać do maskowania uszkodzeń, które z reguły pojawiają się na czubkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harth Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 W dniu 11.12.2017 o 17:27, mosze napisał: Do czarnych butów - czarny krem i czarny wosk. Do ciemnobrązowych można kupić ciemnobrązowy krem i wosk, ew. patrz niżej. Do wszystkich pozostałych kolorów - bezbarwny krem i wosk; na ciemniejsze kolory trzeba nakładać mało i rzadko. Generalnie ciemniejszy wosk może się przydać do maskowania uszkodzeń, które z reguły pojawiają się na czubkach. Czyli kupię: Czarny i tabakowy krem. Czarny wosk do Edgarów. Ale nie wiem jaki wosk kupić do Camridge i Charles II. Bezbarwny czy tabakowy. Co radzicie? Czy potrzebuję protektora, kremu regeneracyjnego, tłuszczu, czy czegoś do czyszczenia butów? Szczotki już mam (dwie małe i dwie duże). Bawełniane szmatki się znajdą. Jest coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo86 Napisano 12 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2017 Ja osobiście celowałbym w brązową (ciemnobrązową) pastę, chyba że chcesz się bawić w kilka puszek o różnych odcieniach, to wtedy tabakowa i ciemny brąz. Mogą być wówczas te o mniejszej pojemności. Bawelniane szmatki - najlepiej tshirty stare, jako akcesorium do pielęgnacji obuwia nadadzą się perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiolab8000s Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 Witam chciałbym zapytać w jaką rozmiarówkę mam celować w przypadku obuwia Alfreda Sargenta przy moich wymiarach dł stopy 27cm szerokość 11 cm tęgość podbicia 25 cm dzięki z góry za porady widzę , że wielu z was ma po kilka różńych par z tej firmy z różnymi kopytami więc myślę , że coś doradzicie . Jak już bedę znał w jaki rozmiar celować to zapewne wezmę udział przy następnych wspołnych zakupach . dzięki ps. jeśli chodzi o buty sportowe to najlepiej kupuje 41- 41,5 ale wiem ,że przy pantoflach typu oxford nie zawsze sie pokrywa rozmiar z obuwiem sportowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Grudzień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2017 5 godzin temu, audiolab8000s napisał: Witam chciałbym zapytać w jaką rozmiarówkę mam celować w przypadku obuwia Alfreda Sargenta przy moich wymiarach dł stopy 27cm szerokość 11 cm tęgość podbicia 25 cm Mam stopę o podobnej długości, ale węższą - jeśli obaj mierzyliśmy w ten sam sposób, o ok. 1 cm - a to oznacza, że nie wejdziesz w typowe kopyta AS w tęgości F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi