lubo69 Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 11 minut temu, Żorż Ponimirski napisał: jeśli te Herricki Ci popasują to wygrałeś w totka, bo to jeden z niewielu modeli handgrade na tej liście. Jeśli natomiast nie, będę zainteresowany odkupieniem (w sensie handlowym, nie religijnym). 4 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 Koledzy, czytając sugestie i prośby związane ze wstępnym zamówieniem, pragnę poinformować, że w przypadku większej ilości jednego rozmiaru, mój kontakt w AS, zawsze wybiera najlepszą parę. Nie ma możliwości przeglądania i wybierania, gdyż nikt nie zajmuje się sprzedażą seconds w AS na cały etat. W związku z powyższym proszę nie umieszczać w spisie butów lub dopisywać się z czystej ciekawości, gdyż generuje to niepotrzebną pracę wszystkim zaangażowanym.W tym zamówieniu, jak i poprzednim, buty zostały obniżone do kwoty 190 GBP za parę, plus wszystkie opłaty związane z transakcją, które są zawsze takie same.Cena się utrzyma, gdy zamówimy min 11 par butów. 1 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 W dniu 1.03.2019 o 11:52, musa19 napisał: Chętnie bym zobaczył, jak wyglądają te oferowane przez nich czarne Moore w rozmiarze 7,5 UK. @musa19 jeżlei chcesz dołączyć do wstęĻnego zamówienia, to dopisz się prszę do listy i dodaj nr butów Cytuj
bratdominik Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 3 godziny temu, Żorż Ponimirski napisał: [mention=4908]bratdominik[/mention] znowu moim zdaniem jest coś nie tak z Twoją listą. Teraz zniknęły jedyne czarne Moore w 9.5UK (akurat zwróciłem uwagę, bo mam je na oku w dalszej kolejności) [mention=6205]Marcin_L[/mention] - jeśli te Herricki Ci popasują to wygrałeś w totka, bo to jeden z niewielu modeli handgrade na tej liście. Hmmm, 20558 - 4 w 9,5 jest nieobecne na liście Organizatora z tego co widzę... po sprawdzeniu swojej listy nie stwierdzam błędów w numeracji Moore. Czy są inne Moore czarne niż te przeze mnie wspomniane? Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 35 minut temu, bratdominik napisał: Hmmm, 20558 - 4 w 9,5 jest nieobecne na liście Organizatora z tego co widzę... po sprawdzeniu swojej listy nie stwierdzam błędów w numeracji Moore. Czy są inne Moore czarne niż te przeze mnie wspomniane? Może teraz ja coś mieszam, bo jest kilka iteracji tego pliku. Nieważne, zobaczmy jak wyglądają nasze zapytania i zdecydujemy. Cytuj
Solecalupo Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 @Żorż Ponimirski jedyna obowiązująca lista to ta: W dniu 2019-02-28 o 13:12, fan_dobrego_buta napisał: Feb19 Style summary With SIZES.xls To co zamieścił @bratdominik tutaj: W dniu 2019-03-01 o 02:00, bratdominik napisał: BUTY dostępne grouped for BwB 03.2019.xls to tylko lista pomocnicza gdzie masz po prostu więcej informacji o danym modelu ale może ona nie być aktualna 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 @Żorż Ponimirski tak jak napisałem, moja lista jest pracą własną, do traktowania z marginesem zaufania ("as is") - ma ona pomóc zorientować się z tym, jak dany but wygląda, jakie ma kopyto oraz podeszwę (tam gdzie udało mi się to znaleźć). Może być nieaktualna, choć starałem się być dokładny w jej tworzeniu jeśli chodzi o przeniesienie aktualnych rozmiarów z listy Organizatora. Tak jak też podkreśliłem, proszę wszystkie wybory konsultować z listą @fan_dobrego_buta - w pełni tutaj zgadzam się z @FONos, że jest to jedyna obowiązująca lista do zakupów. Najbardziej aktualna moja wersja listy zawsze znajduje się w moim komentarzu, w którym ją oryginalnie dodałem . Za każdym razem staram się też pamiętać, aby dodać info o dacie edycji i jej zakresie. Powodzenia! 1 Cytuj
bratdominik Opublikowano 3 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2019 3 godziny temu, fan_dobrego_buta napisał: Koledzy, czytając sugestie i prośby związane ze wstępnym zamówieniem, pragnę poinformować, że w przypadku większej ilości jednego rozmiaru, mój kontakt w AS, zawsze wybiera najlepszą parę. Nie ma możliwości przeglądania i wybierania, gdyż nikt nie zajmuje się sprzedażą seconds w AS na cały etat. W związku z powyższym proszę nie umieszczać w spisie butów lub dopisywać się z czystej ciekawości, gdyż generuje to niepotrzebną pracę wszystkim zaangażowanym.W tym zamówieniu, jak i poprzednim, buty zostały obniżone do kwoty 190 GBP za parę, plus wszystkie opłaty związane z transakcją, które są zawsze takie same.Cena się utrzyma, gdy zamówimy min 11 par butów. Z tego co widzę, oceniłbym szanse na te 11 par jako umiarkowanie wysokie - na teraz widzę 15 Kolegów zainteresowanych co najmniej jedną parą. Zainteresowanie jest - to cieszy! 1 Cytuj
Marcin_L Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 W dniu 3.03.2019 o 10:09, lubo69 napisał: Jeśli natomiast nie, będę zainteresowany odkupieniem (w sensie handlowym, nie religijnym). @lubo69@Żorż Ponimirski Hihi, wiem, co kupuję, mam ASy na kopycie 109 (nawet obecnie na nogach ), więc wiem, czego się spodziewać :). Jakby co: @fan_dobrego_buta, jestem zdecydowany na 100% . 1 Cytuj
KIERMAN Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 26 minut temu, Marcin_L napisał: Hihi, wiem, co kupuję, mam ASy na kopycie 109 (nawet obecnie na nogach ), więc wiem, czego się spodziewać :). Czy mógłbyś porównać to kopyto do innych, jakikolwiek? yanko, meermin, loake? Cytuj
Marcin_L Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 16 minut temu, KIERMAN.pl napisał: Czy mógłbyś porównać to kopyto do innych, jakikolwiek? yanko, meermin, loake? Podobne do Loake Capital, ale smuklejsze i daje więcej miejsca w palcach, podobne do Yanko 915, ale również wygodniejsze. Cytuj
KIERMAN Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Czy 915 masz w tym samym rozmiarze co 109? Cytuj
Marcin_L Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 Nie pamiętam, sprawdzę :). 1 Cytuj
Marcin_L Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 8 godzin temu, KIERMAN.pl napisał: Czy 915 masz w tym samym rozmiarze co 109? 915 mam UK7,5. 1 Cytuj
KIERMAN Opublikowano 4 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2019 9 minut temu, Marcin_L napisał: 915 mam UK7,5. Czyli w Twoim przypadku też sprawdziła się zasada +0,5 rozmiaru dla AS. Dzięki! Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Otrzymałem odpowiedź z AS. Generalnie większość butów jest OK, bez poważniejszych defektów. Buty osób, które zdecydują się na zakup, będą jeszcze raz oglądane przy pakowaniu. Do kilku par otrzymałem dodatkowe odpowiedzi - ponieżej na czerwono. W załączniku znajduje się excel z opisem wad. Później prześlę zdjęcia. W pliku jest kolumna R, w k†órej są nr pasujące do numearcji z poniższej listy Największe wady mają 2 pary pmichal - jednej nie chą sprzedać na odlelość, natomiast chukka po obniżonej cenie 110 GBP. Wada to różnice w skórze groszkowej ( ja jednym bucie skóra ma bardziej rozciągnięte groszki). Marcin Dembowski UK 8.5 Kierman.pl UK 7, 20578 - 4 , MAHOGANY WING BROGUE , HUNT Bratdominik UK 7, 20558-2 CHERRY CALF CAP BROGUE MOORE - this was described before so no need for additional info Blekit UK 10, 20213-13 OUTMEAL OUTRIGGER PLAIN GIBSON AS 20213-1 Blekit UK 10.5, 20590-1 BLACK CALF CAP OXFORD ARMFIELD Żorż: UK9 20578 - 4. MAHOGANY WING BROGUE , HUNT whsn: UK9 20573-24 ANTIQUE MAHOGANY DBL BKL MONK SHOE whsn: UK9 20692-1 SHOE PEAL PRF CAP DK BRN whsn: UK9 20034-18 ESPRESSO DOUBLE MONK STRAP - not available Bratdominik, UK 7, 20422-25 BLACK CALF 2 TIE GIBSON PIMLICO - IS IT ON 109F,-yes IS IT BAKERS OAK SOLED-yes, WHAT FAULTS ARE THERE? See sheet Bratdominik, UK 7, 20590-1 BLACK CALF CAP OXFORD ARMFIELD WHAT FAULTS ARE THERE? FONos, UK 9, 20558-2 CHERRY CALF CAP BROGUE MOORE pmichal UK 8,5, 20023-130 BT PEAL PBL CHUKKA CGNC – not matching pair – sell at £110 to clear – see photo pmichal UK 8,5, 20115-26 TAN LEATHER ANKLE STRAP BOOT – issue and not happy to sell without further look. pmichal UK 8,5, 20115-24 CHESTNUT BURNISHED JODPHUR BOOT - (sizing in provided exel was propably US sizing? If so, just to confirm, we need equivalent of UK8.5 which probably is US9) iskander UK 9, 20449-7 Scotch Grain Cap Toe Demi Boot iskander UK 8,5, 20724-1 Burnished Cherry BRG Cap Toe Herrick Żorż - UK9 20578 - 2 BLACK WING BROGUE, HUNT - Nowoanglik US10,5 20031-19 - SNUFF SUEDE GIBSON Pionier UK 8,5, 20724 - 1 / BURNISHED CHERRY BRG CAP TOE/ HERRICK Luca 8,5 UK 20590 - 1 Black Calf Cap Oxford, Armfield Luca 8,5 UK 20422 -36 Pinna Suede Two Tie Gibson (in this case you have sizing US or UK? We need UK8.5 or US9) fault back lining tear – would need self stick insert for comfort. hawk UK 7,5 20558-2 CHERRY CALF CAP BROGUE MOORE Wrobel UK10 (US11) 20034 - 18 ESPRESSO DOUBLE MONK STRAP Wrobel UK10 (US11) 20192-19 BROWN CALF CHELSEA BOOT 26. MarcinL UK8 20626 - 1 ESPRESSO SUEDE SEMI BROGUE HERRICK 1 27. Musa19- black Moore w 7,5 UK Feb19 Style summary With SIZES.xls Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Zdjęcia w nazwie pliku mają nr buty i rozmiar - w ten sposób proszę identyfikować swoje pary. Po najechaniu na zdjęcie wyświtli wam się adres/link w który w środkowej części będzie nr buta rozmiar i info jakieś na temat wady. Poniżej przykład linku - w środkwej części jest nr 20023 - 130 rozmiar 9 i opis wady "grainlossvamp" Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 @fan_dobrego_buta - świetna robota!! Jestem wstępnie zdecydowany na Hunty 9UK - mahogany. Z tego co widzę wadą jest "veinvamp" w miejscu gdzie i tak buty będą się zginać - dla mnie drobiazg. @bratdominik dopytam Cie o jeszcze jedno, bo rozmawialiśmy o 99 vs 104 w tym samym rozmiarze. Niestety Hunty na 104 byly robione dla szwedzkiej marki, czy 109 jest tak samo krótka jak 99 czy lekko dłuższa ? 99 mam na styk i to monki, które łatwiej rozchodzić i wolałbym z 2 mm dłuższe buty. Cytuj
bratdominik Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 3 godziny temu, fan_dobrego_buta napisał: 109 są dłuższe. @Żorż Ponimirski w pełni się zgadzam. 109 są dłuższe od 99, 104 zresztą też. Piękne te Hunty, właściwie w stanie idealnym, fantastyczny kolor - gratuluję decyzji. 109 jest bardzo eleganckim kopytem, będą się prezentować rewelacyjnie na nodze. Ja także w tym zamówieniu swój wzrok skierowałem na to kopyto Cytuj
blekit Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Ja mam dwa dodatkowe pytania dla AS odnośnie rozważanych przeze mnie par, ale jestem raczej zdecydowany na obie. 20213-13 OUTMEAL OUTRIGGER PLAIN GIBSON AS 20213-1 Na jakim kopycie są te derby? Wydaje się dosyć szerokie, dlatego rozważam rozmiar 10UK. W Moore 10.5 UK jest dla mnie w sam raz. Wada to jak rozumiem marszczenia skóry w tylnej części cholewki i w okolicach sznurowadeł? Czy buty zostały wykończone - na zdjęciu prezentują się dość blado w porównaniu do zdjęć na stronie Dagestad. I na koniec czy to standardowa skóra czy coś specjalnego (jakiś wax czy inny chromexcel) i jaki kolor kosmetyków je 20590-1 BLACK CALF CAP OXFORD ARMFIELD Tutaj mam pytanie tylko o wadę - czy problemem jest tylko rysa na tylnej części cholewki (co mi nie przeszkadza)? Bo wydaje mi się, że jest też jakaś wada skóry bardziej z przodu (z boku buta, parę centymetrów za przeszyciem), ale może to tylko kwestia zdjęcia. Jeżeli jednak jest tam coś nie tak, to chciałbym prosić o dodatkowe zdjęcie, żeby podjąć świadomą decyzję. Cytuj
Luca Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 @fan_dobrego_buta przy butach 20422-33 Pinna Suede Two Tie Gibson to jest rozprute na szwach czy rozcięte wewnątrz buta? Poczekam na zdjecia drugiej pary przed decyzją Cytuj
bratdominik Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 @Żorż Ponimirski Twoje spostrzeżenia pokrywają się z moimi. W porównaniu z poprzednią listą z listopada obecna różni się dosłownie o kilka sztuk (plus 5 nowych modeli doszło). Co jednak cieszy mnie najbardziej, to pojawiające się w nowych rozmiarach buty stockowe (teraz: Armfield, Hunt). Wprawdzie pojedyncze pary, ale być może gdzieś tam jeszcze będą się pojawiać kolejne pojedyncze sztuki z ich kolekcji Exclusive. Cytuj
Żorż Ponimirski Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2019 Oby brexit nie popsuł nam planów, ale nie ma co gdybać. Dojdzie cło, to może kurs funta spadnie Dopytam jeszcze o te wiśniowe oksfordy dla Duckers. Czy one są w standardzie exclusive ? Drugie pytanie o czarne oksfordy Leander dla F&S. Skąd wiadomo na jakim kopycie one są ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi