Skocz do zawartości

Paul Sargent Shoes (dawniej Alfred Sargent)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystając z okazji oraz wyrozumiałości Moderatora składam[mention=3391]fan_dobrego_buta[/mention] urodzinowe życzenia zdrowia, miłości oraz wielu pięknych par butów w kolekcji. Dzięki Tobie niektórzy z nas mają szansę na świetne buty AS. Dziękuję i

Sto Lat!

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Fakt, że mam tylko jedną parę Yanko i to właśnie są trzewiki :). Gdybym kupował je raz jeszcze, wziąłbym rozm. 8. W przypadku trzewików AS (87), rozm. 8,5 jest na styk. Kwestia podbicia i miejsca nad palcami... o ile dobrze pamiętam.

EDIT: @michau. Jeżeli rozm. w Yanko jest dla Ciebie idealny, to wg mnie bezpiecznie byłoby wziąć 0,5 rozm. więcej u AS. No, ale to mój przypadek. U Ciebie może być inaczej :)

• Like 1
Opublikowano
87 mam w tym samym rozmiarze co Yanko i są wyraźnie szersze, więc jeśli zależy Ci tylko na szerokości to chyba bym nie szedł pół numeru w górę. Co do innych się nie wypowiem.
Dzięki.
Właśnie kupiłem pierwsze Yanko na kopycie 960 i na szerokość jest idealnie. Stąd pytanie o 'odpowiednik' w AS.

Opublikowano

Ja mam derby na 961 w G. Na początek wziąłem 6,ale były za ciasne więc zamieniłem na 6,5. ASy mam w 7F. Cambridge na 87 zostawia mi lekki luz w palcach ale na długość już tak w sam raz jest. Ja pewno nie wszedłbym w 6,5.

• Like 1
Opublikowano

W moim przypadku trzewiki Yanko na 960G wypadają o 1/2 rozmiaru większe niż AS, czyli Yanko UK7.5 natomiast AS UK8

@Żorż Ponimirski i cały gang zamawiający buty AS: niestety kurier odebrał paczki dopiero dziś, mimo faktu, że odbiór był ustalony na czwartek. 

Jeżeli nie będzie opóźnień w dostawie spowodowanej Świętami, jest szansa, że paczki będą u mnie w środę, więc jest możliwe, że dotrą do Was w piątek/poniedziałek. Biorąc pod uwagę, że są to ostatnie dni/godziny przed Wig proszę o deklarację na priv, czy mam wysyłać w czwartek/piątek (zależne od faktu kiedy dotrą paczki) oraz o podanie danych dostawy ( nazwisko, imię, adres, tel kom). 

• Like 1
Opublikowano

Wszystkie buty (oprócz pary dla @kapsel )zawiozłem do punktu. Jutro zostaną nadane i  powinny być u Was w czwartek.

Bardzo szybko obejrzałem wszystkie pary i uważam, że jest to bardzo udana edycja, gdyż wady są minimalne. Rewelacyjne są trzewiki Cambridge, oxfordy na gumie, czy też czarne Ramsey, które w tym kolore wyglądają zjawiskowo. Ciekawy jest również Cordovan - nie w moim stylu buty, ale bardzo interesujące.

Oczywiście nie muszę chyba wspominać o najpiękniejszych 2 parach, mianowicie brązowych Chealsa boots na podwójnej podeszwie oraz przepięknych oxfordach z groszkowej skóry. Aż zapiera dech. :-) 
Na zakończenie chciałbym wszystkim przypomnieć, że wkładki w butach nie były wymieniane na moją prośbę, więc pozostawione zostały z oryginalny brandingien, w zależności od dealera. Bardzo proszę o nieeksponowanie tego faktu na forum (taka jest prośba z AS).

• Like 2
Opublikowano

Panowie.

Cieszę się, że ponownie zamówienie przebiegło sprawnie. Wszystkim dziękuję za zaufanie, Dominikowi dodatkowo za pomoc.

Groszkowe oxfordy były dla mnie zaskoczeniem. W trakcie procesu otrzymałem wiadomość, że prosiłem o ich odłożenie. W rzeczywistości miałem odłożone poniższe, które nadal są do kupienia w AS.

791010599_20692-17sample.jpg.22bd5fb3915be3b213b023c7b2d7cfec.thumb.jpg.c51013e07e98990a940bd2a8d8e6e8dd.jpg

• Like 1
Opublikowano
17 godzin temu, fan_dobrego_buta napisał:

Wszystkie buty (oprócz pary dla @kapsel )zawiozłem do punktu. Jutro zostaną nadane i  powinny być u Was w czwartek.

Dzięki za sprawną realizację.

Szybkie pytanie kuriera z jakiej firmy mam się spodziewać?

Opublikowano

Dziś buty do Was „wyjechały. 

Podzielcie się fotkami. Była to bardzo atrakcyjna oferta, gdyż nigdy wcześniej nie  otrzymaliśmy takiej ceny z AS. Pamiętam, że płaciliśmy nawet ponad 260 gbp za parę. Miejmy nadzieję, że w Marcu nie bedzie drożej. :-) 

PS. Ja postaram się zrobić fotki jutro

Opublikowano

Wrzucę fotki jak tylko buty dojdą. Normalnie poczekałbym aż do Świąt (jest to prezent dla mnie) ale zrobię wyjątek :) Faktycznie cena była wyjątkowa, też mam nadzieję, że do marca się utrzyma. Mam co najmniej dwie pary na oku :)