Harth Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2017 Na stronie afinepairofshoes przeczytałem że ich 9 to 28 cm (link z informacją o rozmiarach Japońskich). Natomiast na stronie z butami Edgar na kopycie AS24 w tabeli rozmiarów napisano ze ich 9 to 27,5 cm. Czy Waszym zdaniem to oznacza że kopyta AS24 mają inne 9 niż reszta świata (nie licząc US)? Choć nadal 9 to u nich 43... Cytuj
MarkizDeSade Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Ja też mam zagwozdkę z rozmiarem...Ktoś potrafi powiedzieć jaką długość ma wkładka w kopycie 87 w rozmiarze 8,5 lub 9UK ? Shoepassion mam 8,5 UK, w Yanko 960G i 790 mam 8UK, ale np trzewiki Loake na 24F mam 9UK i mają fajny minimalny luz ale są ok i teraz nie wiem czy trzewiki AF brać 8,5 czy 9.... Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2017 AS 87 powinny być zdecydowanie o 1/2 rozmiaru większe niż Yanko 960G. Yanko 960G mam w rozm UK7.5 i jeszcze mam dobry luz na wkładkę lub grubszą skarpetę, natomiast AS87 w tym samym rozmiarze były na styk więc wymieniłem na UK8 M 1 Cytuj
th3concept Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Panowie, z jakiego saphira korzystacie do Cambridge w rustic tan? Cytuj
Harth Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 odpowiedź z manfield.fr odnośnie porównania kopyta 109 z AS24 (rozmiar 9): We have change the shape of our Alfred Sargent. The 109F was the old one. The fit our Edgar shoes is a bit larger. If you have a thin foot (and no instep) we recommend you to buy a size 8.5. If you have a foot a bit large, the size 9 will be best. @fan_dobrego_buta odpowiedź z fabryki AS na temat kopyta AS24: newest last in our range (AS24) does have a slightly longer toe than say the 109, by about half a size. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2017 @proki1971 zamszowe zielone - dostępne UK7.5 lub UK9 (zdjęcie UK7.5) 1 Cytuj
Aron Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2017 Czytałem też w innym wątku o kopyto 109 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/6160-wybór-butów-~1200-zł/?page=2 Z większości rad wyszło na to, że w tym samym rozmiarze co Yanko 915 powinno być dobre. Okazało się inaczej . Kopyto 109 w moim standardowym rozmiarze (7) okazało się za ciasne w palcach i za niskie w podbiciu. Ogólnie mówiąc, buty są za małe. Czy w związku z tym 724 (np. AS Moore) też będzie za małe w standardowym rozmiarze? Cytuj
Egonax Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ze strony AS. Pierwsze to 109, drugie 724. Nie wiem czy E czy F Cytuj
bratdominik Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 @Aron dla mnie 724 w palcach było ciaśniejsze od 109. O podbiciu nie mówię gdyż mam niskie. 1 Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 AS Cambridge w Navy. Niestety nie są dostępne w secodns. 4 1 Cytuj
proki1971 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 No te świetne . Jaki koszt w cenie regularnej ? Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 W dniu 2.12.2017 o 20:53, Aron napisał: Czytałem też w innym wątku o kopyto 109 https://forum.butwbutonierce.pl/topic/6160-wybór-butów-~1200-zł/?page=2 Z większości rad wyszło na to, że w tym samym rozmiarze co Yanko 915 powinno być dobre. Okazało się inaczej . Kopyto 109 w moim standardowym rozmiarze (7) okazało się za ciasne w palcach i za niskie w podbiciu. Ogólnie mówiąc, buty są za małe. Czy w związku z tym 724 (np. AS Moore) też będzie za małe w standardowym rozmiarze? W takiej sytuacji brałbym 724 w rozmiarze UK7.5 1 Cytuj
Solecalupo Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 23 minuty temu, fan_dobrego_buta napisał: 6. Fonos, 20661 - 2 rozm 8 Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Cytuj
bratdominik Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Tyle, że nie było ich w poprzednich zamówieniach. Z tego co mi wiadomo nigdy ich nie było. Jeżeli się mylę to przepraszam za błędne informacje. Cytuj
Solecalupo Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 1 minutę temu, bratdominik napisał: 42 minuty temu, FONos napisał: Potwierdzam, a czy coś o prawidłach wiadomo? Tyle, że nie było ich w poprzednich zamówieniach. Z tego co mi wiadomo nigdy ich nie było. Jeżeli się mylę to przepraszam za błędne informacje. @fan_dobrego_buta miał dopytać o możliwość zamówienia/dostępność przynajmniej do moich butów Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2017 Prawideł nie ma niestety Cytuj
Harth Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 2 godziny temu, fan_dobrego_buta napisał: Jutro nasze zamówienia opuszcza fabrykę AS Super! W związku z tym chciałbym Was zapytać jakie prawidła i kosmetyki kupić do poniższych modeli:Cambridge Mahogany country grainEdgar BlackCharles II Espresso Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Prawidła - ja przypadku AS z powodzenie stosuje pełne cedrowe z allegro czy od szewc24 Kosmetyki: espresso o raz Mahogany w Cambridge (tu jest ciemniejsze niż w butach eleganckich) polecam: 34 tabakowy https://multirenowacja.pl/krem-do-obuwia-butow-pommadier-75ml-saphir-medaille-d-or.html Cytuj
Harth Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 26 minut temu, fan_dobrego_buta napisał: Prawidła - ja przypadku AS z powodzenie stosuje pełne cedrowe z allegro czy od szewc24 Kosmetyki: espresso o raz Mahogany w Cambridge (tu jest ciemniejsze niż w butach eleganckich) polecam: 34 tabakowy https://multirenowacja.pl/krem-do-obuwia-butow-pommadier-75ml-saphir-medaille-d-or.html Czyli takie prawidła. Zakładam że w rozmiarze jak rozmiar kopyta? Będę chciał poprosić @szewc24.pl o podzelowanie dwóch par to może będę mógł od razu poprosić o dobór odpowiednich rozmiarowo prawideł. Zakładam że do czarnych Edwardów kupić czarną pastę (01 black) . Czy oprócz pasty kupować jakieś konkretne kremy (np. ten)? Jakieś konkretne szczotki, ściereczki, płyny czyszczące? Cytuj
mosze Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 1 godzinę temu, Harth napisał: Super! W związku z tym chciałbym Was zapytać jakie prawidła i kosmetyki kupić do poniższych modeli:Cambridge Mahogany country grainEdgar BlackCharles II Espresso Do czarnych butów - czarny krem i czarny wosk. Do ciemnobrązowych można kupić ciemnobrązowy krem i wosk, ew. patrz niżej. Do wszystkich pozostałych kolorów - bezbarwny krem i wosk; na ciemniejsze kolory trzeba nakładać mało i rzadko. Generalnie ciemniejszy wosk może się przydać do maskowania uszkodzeń, które z reguły pojawiają się na czubkach. Cytuj
Harth Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 W dniu 11.12.2017 o 17:27, mosze napisał: Do czarnych butów - czarny krem i czarny wosk. Do ciemnobrązowych można kupić ciemnobrązowy krem i wosk, ew. patrz niżej. Do wszystkich pozostałych kolorów - bezbarwny krem i wosk; na ciemniejsze kolory trzeba nakładać mało i rzadko. Generalnie ciemniejszy wosk może się przydać do maskowania uszkodzeń, które z reguły pojawiają się na czubkach. Czyli kupię: Czarny i tabakowy krem. Czarny wosk do Edgarów. Ale nie wiem jaki wosk kupić do Camridge i Charles II. Bezbarwny czy tabakowy. Co radzicie? Czy potrzebuję protektora, kremu regeneracyjnego, tłuszczu, czy czegoś do czyszczenia butów? Szczotki już mam (dwie małe i dwie duże). Bawełniane szmatki się znajdą. Jest coś jeszcze? Cytuj
Mateo86 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja osobiście celowałbym w brązową (ciemnobrązową) pastę, chyba że chcesz się bawić w kilka puszek o różnych odcieniach, to wtedy tabakowa i ciemny brąz. Mogą być wówczas te o mniejszej pojemności. Bawelniane szmatki - najlepiej tshirty stare, jako akcesorium do pielęgnacji obuwia nadadzą się perfekcyjnie. Cytuj
mosze Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 5 godzin temu, audiolab8000s napisał: Witam chciałbym zapytać w jaką rozmiarówkę mam celować w przypadku obuwia Alfreda Sargenta przy moich wymiarach dł stopy 27cm szerokość 11 cm tęgość podbicia 25 cm Mam stopę o podobnej długości, ale węższą - jeśli obaj mierzyliśmy w ten sam sposób, o ok. 1 cm - a to oznacza, że nie wejdziesz w typowe kopyta AS w tęgości F. Cytuj
fan_dobrego_buta Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Dziś dotarły granatowe Cambridge. Coś pięknego. Jutro wrzucę kilka zdjęć w świetle dziennym Na zdjęciu od lewej: Rustic, Navy and Mahogany Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi