Johnny Napisano 22 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2016 Serio. Ogólnie nie jestem fanem motoryzacji. Tak naprawdę, naprawdę podobają mi się tylko przedwojenne samochody (poza nielicznymi wyjątkami). Dlatego z przyjemnością prowadziłbym tylko takie starocie. Nowsze modele mnie nie kręcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Nie jestem specjalnie zakręcony w temacie motoryzacji ale po iluś latach użytkowania kilku aut mogę stanowczo pomarzyć o LV Discowery.Od zeszłego roku użytkuję( nie moję auto) go dość intensywnie i powiem szczerze,że podbił moje serce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Taaaaak, do roboty i po bułki do marketu. Skoro ubrani w marynarki, koszule, w spodnie w kancik i do tego pod krawatem chodzimy do roboty i po bułki to dlaczego nie możemy na co dzień jeździć wyszukanymi samochodami? Ta sama ekstrawagancja według mnie, tylko że dotyczy innej dziedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Nie do końca. Marynarki krawaty itp. nie ograniczają w żaden sposób komfortu, a poruszanie się na co dzień takim autem może być uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Według niektórych, jeśli nie większości osób eleganckie ubrania ograniczają komfort. Zależy od człowieka. Niestety nigdy gdy nie prowadziłem takiego samochodu więc nie odniosę się do drugiej części twojego zdania. Pewnie masz rację. Ale i tak chciałbym się sam kiedyś o tym przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Akurat jako fan motoryzacji muszę się wypowiedzieć. Generalnie to w dzisiejszych czasach do codziennej jazdy (nie mówimy tu o np. jeździe po lesie czy farmie gdzie np. Jeep Willys podobno jeszcze się sprawdzi) nadają się samochody wyprodukowane nie wcześniej niż ok. lat 50, z pewnym rozróżnieniem między krajami powstania itp. Ta zdatność do jazdy wynika oczywiście z różnych czynników - począwszy od kosztów eksploatacji czy dostępności części aż po np. oświetlenie, kiedyś dużo słabsze. Przy odpowiedniej dozie samozaparcia (i przede wszystkim pieniędzy) może i się da się jeździć przedwojennym samochodem - ale jest to niewątpliwie bardzo problematyczne, świadczy przecież o tym chociażby to, że nawet bogaci kolekcjonerzy tego nie robią. Do tego trzeba spełnić przepisy o np. posiadaniu pasów bezpieczeństwa na przednich siedzeniach czy odpowiednim oświetleniu - co doprowadzałoby do ingerencji w oryginalność samochodu, co powoduje spadek wartości i odbiera "ducha". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Wybaczcie ale samochody nigdy nie interesowały mnie pod względem technicznym stąd ta ignorancja z mojej strony. Może niektórzy zlinczowali mnie z tego powodu lecz dla mnie samochód musi wyglądać, nie ma znaczenia co ma pod maską - byle jeździł i wyglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 23 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2016 Wolałbym coś bardziej retro. Na przykład tak jak ten: Mały, praktyczny - łatwiej znaleźć miejsce parkingowe. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 7 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2016 Jutro start do Summer marathon it,do niedzieli jazda na trasie a później do Florencji na Pitti . O ile moderatorzy pozwala,będzie codzienna dawka zdjec super aut z trasy rajdu. A wszystko na kolach. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 8 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2016 A skąd pomysł, że moderatorzy mogliby zabronić wstawiania zdjęć "super aut" w wątku temu poświęconym? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 11 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Czerwiec 2016 Może chodzi o post pod postem tego samego użytkownika? Czekamy na fajne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 13 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Trochę zdjeć ,na resztę czekam od fotografa Zdjęcie 1. Jaguar XK140 z roku 1955 Zdjęcie 2 Ferrari 208 GTB Turbo 1982. Biały Morgan 1800 z roku 1964, Zdjęcie 3 Jaguar XK 150 z roku 1958 Zdjęcie 4 Czarny z 5 Aston Martin Roadster z 1937 roku 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 13 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 A to najważniejsze - drugie miejsce w klasyfikacji rajdu oraz trzecie w elegancji 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 13 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Czerwiec 2016 Co to za model z pierwszego zdjęcia, zielony i biały z trzeciego, czarny z czwartego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 A to najważniejsze - drugie miejsce w klasyfikacji rajdu oraz trzecie w elegancji Gratuluję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 14 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2016 Super zdjęcia Styleman, dałbym więcej plusów gdyby się dało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2016 Zdjeć będzie więcej,czekam na zdjecia od fotografa ,który byl z nami na całej trasie rajdu.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Serwacy Napisano 16 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2016 Nudy dziś były w robocie . Kto wygra mecz? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Trochę zdjec zrobionych moja ręką. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Summer marathon 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 18 Czerwiec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Oto zwycięzcy Załoga nr 5 ze Szwajcarii Jörg Riboni i Richard Hausheer z Aston Martin 15/98 Roadster z 1937 roku. Dla nich Wielki Puchar Regione Lombardia, grawerowanie na Challenge Trophy i prestiżowym "Kit charme" oferowanej przez głównego partnera MA-FRA. Drugie miejsce na majestatyczny Jaguar E-Type z 1968 roku przez Polski załogi Ireneusz Korzeniewski i Dominika Korzeniewska . Trzeci klasyfikowane ze Szwajcarii beat Lötscher i Stefan Schärli na Jaguar XK140 z 1955 roku . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 No to, zaczynamy "drugą młodość" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabboni Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 No to, zaczynamy "drugą młodość" EoE-2.jpg W marzeniach czasem wyobrażam sobie, że kiedyś zerknę na identyczny licznik we własnym samochodzie, aż boję się myśleć jak miłe to może być uczucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 No to, zaczynamy "drugą młodość" EoE-2.jpg łee, trzeba było pyknąć zdjęcie przy tym liczniku, jak zamykałeś skalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi