el-biczel Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 http://www.thesartorialist.com/photos/on-the-street-agata-posnan-poland/ Czy to przypadkiem Twoja Koleżanka Tomku? Być w Sartorialist -szacun. Ja bym nie powiedzial, ze szacun tylko przypadek. A co do samego podpisu, to zdaje sie ze bylo "book signing" w Poznaniu, tak jak w wielu innych miastach. Co nie zmienia faktu, ze prezent bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 Ja bym nie powiedzial, ze szacun tylko przypadek. A co do samego podpisu, to zdaje sie ze bylo "book signing" w Poznaniu. There is a word for that in English - spoilsport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 22 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2012 http://www.thesartorialist.com/photos/on-the-street-agata-posnan-poland/ Czy to przypadkiem Twoja Koleżanka Tomku? Być w Sartorialist -szacun. Nieeee, to nie Agnieszka, chociaż mogłaby, bo nosi ubrania bespoke Przyznam, że trochę żałuję, że nie byłem na tym tłumaczeniu... BTW książka świetna i w klimacie bloga! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Bespoke czy nie-bespoke, nie ma to znaczenia w przypadku Sartorialist, widzialem na tym blogu wiecej worow i szmat niz dobrej jakosci ubran, szytych na miare. Pozdrawiam, dsc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Nowy "nabytek"... bespoke is bespoke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Własnoręcznie robiony bespoke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Tak. Dzisiaj zamówiłem i dziś był odbiór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Bespoke czy nie-bespoke, nie ma to znaczenia w przypadku Sartorialist, widzialem na tym blogu wiecej worow i szmat niz dobrej jakosci ubran, szytych na miare. Pozdrawiam, dsc. Myśle, że Schumanowi chodzi o emocje zawarte w ubraniach, a nie o to skąd one pochodzą. Są ludzie, którzy nawet w bespoke emocji nie budzą, podczas gdy są inni, którzy je budzą nawet w worku na ziemniaki Wydaje mi sie, ze na naszym forum wiele osób o tym zapomina. Mi generalnie podoba sie koncept emocji w ubraniach i staram się rozwijać swój styl właśnie na nich się skupiając. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 @ Filip! Oszalałem na punkcie pomysłu z jedną dziurką! Kwintesencja robienia rzeczyn a miare! Maksymalna prostota formy + pełna indywidualność nie do podrobienia! Wspaniały! Zaczynam taki chcieć Tylko będę musiał kupić 2 paski z dziurkami w różnych miejscach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 pasek rzeczywiscie rewelacyjny, prosty, elegancki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Gorzej tylko jak ktoś w ciągu roku skacze po 3 dziurkach Ale zamszowy taki brałbym w ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Tak. Dzisiaj zamówiłem i dziś był odbiór. Fantastyczna klamra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Gorzej tylko jak ktoś w ciągu roku skacze po 3 dziurkach Ale zamszowy taki brałbym w ciemno Dlatego mówię - 3 paski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 W drodze do restauracji nosisz nr 1 W trakcie konsumpcji dyskretnie przepraszasz partnerkę mówiac, ze musisz wykonać telefon do swojego maklera i biegniesz do WC założyć nr 2 A po deserze, opuszczając lokal dyskretnie zmieniasz na nr 3 (zalecane jest wykorzystać moment w którym towarzyszka przywdziewa swoje okrycie wierzchnie) A pasek bardzo ładny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Filip - proszę o więcej danych. (może być PM Klamra miażdży! - zazdroszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redfacet Napisano 23 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2012 Nowy "nabytek"... bespoke is bespoke Czysta przyjemność, co? Nie dość, ze masz i cieszysz sie nabytkiem, to jeszcze (tak sobie wyobrażam, a jednocześnie będąc Twoim klientem mam niemal pewność) dochodzi niezwykła frajda zrobienia czegoś takiego dla siebie. Podziwiam, szczerze! Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Wymieniłem i poprosiłem o dopasowanie długości palców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Zdobienia na zewnętrznej części dłoni szyte ręcznie, ładnie to wygląda. Twoja decyzja, czy Mistrza? Swoją drogą, te trzy pasy mają jakąś nazwę, Panowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h8r3d Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Te przeszycia na wierzchu (trzy paski) nazywają się "netki". Projekt mistrza, dostępny na stronie kalta.pl, tylko dopasowany do mojej dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Czy pan Czesław posiada dyplom mistrzowski? Pytam, bo klasyczna terminologia cechowo-rzemieślnicza trochę się na forum zdewaluowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Dyplomy, które wiszą u niego, należą do poprzedniego właściciela zakładu. Natomiast mówił mi, że jest jednym z dwóch członków komisji przyznającej rękawiczkarskie dyplomy mistrzowskie, więc logiczne jest, że sam dyplom posiada. (Smuci jednak fakt, że aby komisja mogła się zebrać i przeegzaminować kandydata, potrzeba trzech członków, a ostatni niedawno zmarł...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Oczywiscie ze trzy paski maja nazwe,ale tu nie mozna zrobic czterech,jak rowniez dwoch. Rekawiczki bardzo fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Po pewnym czasie zwątpiłem, czy mowa o tym samym panu Czesławie? Jakby co, ja pisałem o Cz. J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrzypek84 Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Dzisiejszy zakup (a właściwie poniedziałkowy, ale dzisiaj przyniósł kurier) Producent to Red Wing a model to 2871 Engineer Boots Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2012 Dzięki uprzejmości Miszy - 5 par bawełnianych podkolanówek z Calzedonii (wybaczcie ostrość zdjęcia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi