Skocz do zawartości

Nowe nabytki

eye_lip

Rekomendowane odpowiedzi

Uwierz mi,że nie chodzę w dresach:)chodze naturalnie w koszulach,od jesieni do wiosny bardzo często w golfach i marynarkach, ale gdybym ubral taką koszulę i krawat to czułbym się "nieelegancko" nawet w stosunku do Prezydenta miasta:)

Wierzę, "dres" był pewną metaforą. Uwierz mi, że prezydent miasta i tak uznałby, że nasz koszulę z bazaru.

400 gram - to się nazywa heavyweight worsted! Czy rozważałeś tkaniny Lesser's o podobnej gramaturze? Jeśli tak, co zdecydowało o Twoim wyborze?

W próbniku garniturowym p&b universal z którego pochodzi tkanina Eye-Lipa jest także materiał o wadze...635 g. Uff, to jest dopiero gramatura.

Przy założeniu, że nosimy sportową marynarkę do tych 5-pocket to czy ma ta skala jakieś praktyczne znaczenie skoro kieszeni (zwłaszcza tych z tyłu) i tak nie widać ?

Chino to przede wszystkim charakterystyczny "look" made in USA, gdzie takie spodnie często nosi się jedynie z samą koszulą wpuszczoną w spodnie. Wówczas widać różnicę np. w rodzaju stosowanych szwów lub kształtu nogawek.

Wszelkie klasyfikacje mają sens jedynie wówczas kiedy przestrzeganie ich zasad jest w jakiś sposób uargumentowane lub umotywowane. Jeżeli zrezygnujesz z zakupu świetnej jakości spodni, które idealnie na Tobie leżą tylko dlatego, że to 5-pocket, a wiesz że takie spodnie będziesz nosił w połączeniu z marynarką, to moim zdaniem jest to złe podejście.

Przy założeniu, że nosimy sportową marynarkę do tych 5-pocket to czy ma ta skala jakieś praktyczne znaczenie skoro kieszeni (zwłaszcza tych z tyłu) i tak nie widać ?

Przecież to jest zwykle zupełnie inny krój. W 9 przypadkach na 10 widać różnicę na pierwszy rzut oka.

Przedstawiam Państwu skórzaną, ręcznie robioną torbę, którą zakupiłem w Grecji. Odpowiada mi pod każdym względem, wyłączając zamek. Jest on niestety bardzo nietypowy; troszkę obawiam się, że za jakiś czas może ulec awarii i sam się otwierać :).

Zdjęcia mnie zawiodły; torba wygląda na nich gorzej niż na żywo, ale mimo wszystko chyba nie jest źle.

Zaczynam studia w październiku. Będzie to moja torba na uczelnię.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Torba bardzo ładna, tyle że nosząc taką torbę, to reszta stroju musi być równie elegancka. Ja właśnie nie chciałem kupować takiej torby na studia, bo jest zbyt "mecenasowska". Chyba, że masz zamiar codziennie chodzić w adekwatnych do torby ciuchach, to nie ma problemu ;)

Teczka ładna. Sam obecnie nosiłbym ją na uczelnię, tyle że zaczynam 5. rok teraz. Jak byłem na pierwszym roku, to trochę się z kolegami śmialiśmy z buców, którzy na zajęcia przychodzili pod krawatem i z teczką, jakby nie byli studentami tylko wykładowcami. Jak już ktoś wcześniej napisał - na wszystko przyjdzie pora, a na studiach, przynajmniej na początku, lepsza byłaby chyba jakaś elegancka torba na ramię.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.