constantin Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 ... kołnierzyk usztywniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 właśnie w Nowym Jorku, Mediolanie, Berlinie, Paryżu, Wiedniu i tak dalej takie koszule się zakłada w galerii sztuki; u nas artyści upierają się nosić w dresach i jeansach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Uwierz mi,że nie chodzę w dresach:)chodze naturalnie w koszulach,od jesieni do wiosny bardzo często w golfach i marynarkach, ale gdybym ubral taką koszulę i krawat to czułbym się "nieelegancko" nawet w stosunku do Prezydenta miasta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 1 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2011 Uwierz mi,że nie chodzę w dresach:)chodze naturalnie w koszulach,od jesieni do wiosny bardzo często w golfach i marynarkach, ale gdybym ubral taką koszulę i krawat to czułbym się "nieelegancko" nawet w stosunku do Prezydenta miasta:) Wierzę, "dres" był pewną metaforą. Uwierz mi, że prezydent miasta i tak uznałby, że nasz koszulę z bazaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 3 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2011 Spodnie Top Secret, siwe,letnie, z cienkiego materiału. Cena bardzo skromna, a wręcz symboliczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gracjan Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Jeżeli to nabytek, to marynarka BYTOM CLASSIC, właśnie wróciła od krawca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 400 gram - to się nazywa heavyweight worsted! Czy rozważałeś tkaniny Lesser's o podobnej gramaturze? Jeśli tak, co zdecydowało o Twoim wyborze? W próbniku garniturowym p&b universal z którego pochodzi tkanina Eye-Lipa jest także materiał o wadze...635 g. Uff, to jest dopiero gramatura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tamino Napisano 6 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2011 A ja ciągle waham się między szarą flanelą od Lessera, a "pancernikami" p&b universal... Z jednej strony "heavy weight", z drugiej strony lepsze opinie "speców". Osiołkowi w żłoby dano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 3xchino ze zdjęcia, do sklepu zajrzałem przez środkowe stojące na wystawie, urzekł mnie ten dość orginalny "bananowy" kolor no i teraz mam problem z czym je nosić by nie były zbyt znaczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 To nie chinosy, to 5-pocket. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Mój błąd, w takim razie sprostowanie, 1xchino + 2x5pocket Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 To nie chinosy, to 5-pocket. Czym one się różnią. I btw, Mr. Vintage, masz może linkado jakiejś strony objaśniającej typy spodni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herbert Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Chino mają ukośne kieszenie przednie i nie mają naszywanych tylnich kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 A 5-pocket można nosić na podobnych zasadach co chino? (kwestia łączenia ich z marynarką, stopień oficjalności itd.)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Wydaje mi się, że 5-pocket w skali formalności to takie lepsze dżinsy. Ale i tak wiele osób nie zwróci uwagi na kąt i sposób wszycia kieszeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2011 Podobnie jak Immune, kolorowe 5-pocket umieściłbym pomiędzy jeansami a chinosami właśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Podobnie jak Immune, kolorowe 5-pocket umieściłbym pomiędzy jeansami a chinosami właśnie. W tym wypadku nie ma aż tak szczegółowej skali Są na tym samym poziomie co jeansy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Przy założeniu, że nosimy sportową marynarkę do tych 5-pocket to czy ma ta skala jakieś praktyczne znaczenie skoro kieszeni (zwłaszcza tych z tyłu) i tak nie widać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Przy założeniu, że nosimy sportową marynarkę do tych 5-pocket to czy ma ta skala jakieś praktyczne znaczenie skoro kieszeni (zwłaszcza tych z tyłu) i tak nie widać ?Chino to przede wszystkim charakterystyczny "look" made in USA, gdzie takie spodnie często nosi się jedynie z samą koszulą wpuszczoną w spodnie. Wówczas widać różnicę np. w rodzaju stosowanych szwów lub kształtu nogawek. Wszelkie klasyfikacje mają sens jedynie wówczas kiedy przestrzeganie ich zasad jest w jakiś sposób uargumentowane lub umotywowane. Jeżeli zrezygnujesz z zakupu świetnej jakości spodni, które idealnie na Tobie leżą tylko dlatego, że to 5-pocket, a wiesz że takie spodnie będziesz nosił w połączeniu z marynarką, to moim zdaniem jest to złe podejście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Przy założeniu, że nosimy sportową marynarkę do tych 5-pocket to czy ma ta skala jakieś praktyczne znaczenie skoro kieszeni (zwłaszcza tych z tyłu) i tak nie widać ?Przecież to jest zwykle zupełnie inny krój. W 9 przypadkach na 10 widać różnicę na pierwszy rzut oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Przedstawiam Państwu skórzaną, ręcznie robioną torbę, którą zakupiłem w Grecji. Odpowiada mi pod każdym względem, wyłączając zamek. Jest on niestety bardzo nietypowy; troszkę obawiam się, że za jakiś czas może ulec awarii i sam się otwierać . Zdjęcia mnie zawiodły; torba wygląda na nich gorzej niż na żywo, ale mimo wszystko chyba nie jest źle. Zaczynam studia w październiku. Będzie to moja torba na uczelnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Trochę szkoda skórzanej torby na kampus studencki, ale sama w sobie jest bardzo ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Torba bardzo ładna, tyle że nosząc taką torbę, to reszta stroju musi być równie elegancka. Ja właśnie nie chciałem kupować takiej torby na studia, bo jest zbyt "mecenasowska". Chyba, że masz zamiar codziennie chodzić w adekwatnych do torby ciuchach, to nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Przedstawiam Państwu skórzaną, ręcznie robioną torbę, którą zakupiłem w Grecji.Zgrabna teczka. Mam tylko pytanie co znaczy ten fragment: "ręcznie robioną"? To jest torba Twojego projektu wykonana przez kaletnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Teczka ładna. Sam obecnie nosiłbym ją na uczelnię, tyle że zaczynam 5. rok teraz. Jak byłem na pierwszym roku, to trochę się z kolegami śmialiśmy z buców, którzy na zajęcia przychodzili pod krawatem i z teczką, jakby nie byli studentami tylko wykładowcami. Jak już ktoś wcześniej napisał - na wszystko przyjdzie pora, a na studiach, przynajmniej na początku, lepsza byłaby chyba jakaś elegancka torba na ramię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi