pirat Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Dokładnie tak, sam dziecku czytam jak cudowna jest Panama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Niestety kolekcja casualowa jest dość obszerna, będę więc musiał chyba zwrócić i poprosić o eSki. Niepotrzebnie sugerowałem się rozmiarem kołnierzyka, którego i tak nie zapinam w tego typu koszulach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 saint benji - ładne koszule. Klasyczne. Czy biała koszula jest mocno prześwitująca? Kiedyś zamówiłem u nich białą koszulę i nie byłem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Wlaśnie jest bardzo nie prześwitująca, chyba nie miałem jeszcze tak "gęstej" koszuli. Natomiast lniane są prześwitujące i przewiewne, lato zapowiada się dobrze. Żeby odesłać wystarczy że włożę je z powrotem do kartonu wraz z formularzem i odeślę na adres ze strony czy też trzeba jakieś cięższe procedury przechodzić? Trochę mi się to nie uśmiecha, bo znowu ze 2-3 tygodnie w plecy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Wlaśnie jest bardzo nie prześwitująca, chyba nie miałem jeszcze tak "gęstej" koszuli. Natomiast lniane są prześwitujące i przewiewne, lato zapowiada się dobrze. Żeby odesłać wystarczy że włożę je z powrotem do kartonu wraz z formularzem i odeślę na adres ze strony czy też trzeba jakieś cięższe procedury przechodzić? Trochę mi się to nie uśmiecha, bo znowu ze 2-3 tygodnie w plecy... Wydaje mi się, że wystarczy po prostu odesłać. Zwracałem w zeszłym roku i poszło bez problemu. Wstawiam tą białą koszulę na listę zakupów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 A chodziłeś już w tych lnianych? Bo przyznam się, że rozważam zakup paru na lato, jednakże posiadam jedną koszulę lnianą innego producenta i gniecie się prawie, że z definicji. Plus za koszulę z kołnierzykiem na spinkę, zawsze taką chciałem mieć, tylko za bardzo nigdy nie wiedziałem, gdzie w takiej pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 No ubrałem na chwilę, ale widzę, że za duże. Z drugiej strony - czy len nie wstąpi się w praniu? Może nie warto bawić się w odsyłanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Nie, koszulę mam już ponad rok, więc niejedno pranie przeżyła i nie zauważyłem kompletnie zmiany rozmiaru, identyczna jak była przy zakupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Len raczej się nie kurczy i lubi się gnieść. Podręcznikowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 W takim razie bye bye, birdie! No że gnieść to wiem. Te koszule są 55:45 len bawełna, więc ta bawełna trochę to ogranicza chyba, przynajmniej tak widzę na przykładzie dwóch marynarek, jedna właśnie mieszana, druga len z minimalną domieszką metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Czerwiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Ta na spinkę, rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 6 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2011 Dziękuję. Tylko do takiej koszuli jeszcze kamizelka by się przydała. Coś czuję, że nie założę jej aż do tej studniówki o której gadam tyle, co Dr o ślubie . Bo nie wyobrażam sobie w taką pogodę tego zakładać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Dotarły (bardzo szybko) buty z CT (i gratisowy krawat): Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Starałem się niedoskonałości i szczegóły pokazać na zdjęciach. Z butów jestem zadowolony. Opinie mile widziane. Mam tylko jedną wątpliwość: buty lekko "kołyskują", końce obcasów nie dotykają ziemi, widać to na jednym ze zdjęć. Czy to wada konstrukcyjna? Jeszcze nie wiem czy mi to przeszkadza. A może pozwoli wyeliminować ścięcie obcasów (szybsze zużycie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Tak jak napisałem wcześniej, nie jestem fanem tych butów, a zwłaszcza skóry z jakiej zostały wykonane cholewki. Grunt, że buty mają klasyczny design a Ty sam jesteś zadowolony z zakupu. Mam tylko jedną wątpliwość: buty lekko "kołyskują", końce obcasów nie dotykają ziemi, widać to na jednym ze zdjęć. Czy to wada konstrukcyjna?Tak, jest to błąd w wypoziomowaniu podeszwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Tak jak napisałem wcześniej, nie jestem fanem tych butów, a zwłaszcza skóry z jakiej zostały wykonane cholewki. Grunt, że buty mają klasyczny design a Ty sam jesteś zadowolony z zakupu. Mam tylko jedną wątpliwość: buty lekko "kołyskują", końce obcasów nie dotykają ziemi, widać to na jednym ze zdjęć. Czy to wada konstrukcyjna?Tak, jest to błąd w wypoziomowaniu podeszwy.Dziękuję, Immune. Czym ten błąd może skutkować? Nierównym ścieraniem się podeszwy? Brakiem komfortu w użytkowaniu butów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Dziękuję, Immune. Czym ten błąd może skutkować? Nierównym ścieraniem się podeszwy? Brakiem komfortu w użytkowaniu butów? prawdopodobnie lekkim dyskomfortem dopóki podeszwy się nie wyrównają pod wpływem zużycia. a chodziłeś w nich już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Nie, po domu tylko. Są wygodne, w zasadzie w chodzeniu nie czuje się tej wady, nabawiam się tylko nerwicy bujając się na siedząco;-) EDIT: Informacja dla potencjalnych nabywców butów od CT: potwierdzam że są duże. Kupiłem 42,5 F, tęgość jest odpowiednia, ale rozmiar to raczej 43, jeśli nie 43,5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 nabawiam się tylko nerwicy bujając się na siedząco;-) jeśli nie jest to dla Ciebie problem... gdybyś jednak chciał zwracać do sklepu to lepiej, żeby nie nosiły śladów użytkowania. mogliby reklamacji nie uznać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 nabawiam się tylko nerwicy bujając się na siedząco;-) jeśli nie jest to dla Ciebie problem... gdybyś jednak chciał zwracać do sklepu to lepiej, żeby nie nosiły śladów użytkowania. mogliby reklamacji nie uznać. Cytat z ich strony: We want you to love our products as much as we do but if you don't then you can send them back to us within three months of purchase. Our three month guarantee is unconditional, so you can send the item back whether you have worn it, washed it or the dog has chewed it. We will be happy to offer a full refund or exchange it for another product. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Cytat z ich strony: We want you to love our products as much as we do but if you don't then you can send them back to us within three months of purchase. Our three month guarantee is unconditional, so you can send the item back whether you have worn it, washed it or the dog has chewed it. We will be happy to offer a full refund or exchange it for another product. drobnymi literami: nie dotyczy polaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 gdybyś jednak chciał zwracać do sklepu to lepiej, żeby nie nosiły śladów użytkowania. mogliby reklamacji nie uznać.Tam nie ma problemu (cytat ze strony): we offer a full three-month guarantee – no matter what condition the item’s in Na YouTube jest wideo (nie mogę teraz znaleźć), gdzie Nick Wheeler wyjaśnia, że koszulę z wypaloną papierosem dziurą też przyjmą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 lubo69, wydaje mi się, że gdybyś się nie dowiedział, że to błąd, to by Ci to nie przeszkadzało to bardziej taki psychologiczny efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Pewnie masz rację Zwłaszcza że nie dopłacałem ekstra za jakiś czas temu modny i pożądany efekt: http://www.independent.co.uk/life-style ... 57532.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2011 Przy takim błędzie konstrukcyjnym nie chodzi o estetykę, ale o komfort noszenia butów przez dłuższy okres czasu i skutki jakie to z sobą niesie dla naszych stóp. Podeszwa powinna być tak wypoziomowana aby był równomierny nacisk na piętę i śródstopie. Stopę powinno się kłaść na ziemi od pięty po palce, a taka budowa obcasa powoduje że umyślnie korygujemy tą czynność stawiając środek stopy jako pierwszy, tym samym przeciążając ścięgno (można nawet doprowadzić do jego zapalenia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 8 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2011 Myślę, że to przesada. Zwróć uwagę, że buty sportowe na przykład mają celowo zaokrąglone podeszwy co ma ułatwiać przetaczanie stopy. Poza tym dobry szewc powinien to skorygować i jak sądzę zmieścić się w cenie przesyłek przy wymianie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi