Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo wdzięczny kolor wełny. Zamówienie bardzo udane, nie mniej jednak wydaje mi się, że dużo lepiej wyglądasz mimo wszystko w marynarkach, których poły zapinane są wyżej. Nie myślałaś o zamówieniu marynarki zapinanej na 3 guziki? Moim zdaniem, paradoksalnie, najlepiej leży na Tobie marynarka RL, którą prezentujesz na blogu. Fantastyczna jest również sukienka w delikatną kratkę.

Opublikowano

Bardzo wdzięczny kolor wełny. Zamówienie bardzo udane, nie mniej jednak wydaje mi się, że dużo lepiej wyglądasz mimo wszystko w marynarkach, których poły zapinane są wyżej. Nie myślałaś o zamówieniu marynarki zapinanej na 3 guziki? Moim zdaniem, paradoksalnie, najlepiej leży na Tobie marynarka RL, którą prezentujesz na blogu. Fantastyczna jest również sukienka w delikatną kratkę.

będzie niedługo więcej sukienek na blogu...

Opublikowano

Na pierwszym zdjeciu prawy rekaw nieladnie wyglada.

Jest to wynik albo zle wstawionego rekawa ( zly obrot ), albo wyprostowania sie(tez sie zdarza, gdy ktos zaczyna biegac:) ) Jest jeszcze  jedna: do zdjecia modelka ustawila sie krzywo:)

Watpie by pierwsza opcja miala tu miejsce, wiec stawiam na druga lub po prostu trzecia:)

Opublikowano

Szyjemy na miarę, żeby wyglądać lepiej niż w konfekcyjnych ubraniach, przynajmniej większości z nich. Pogadaj z Sebastianem, może powinniście poeksperymentować z innynm krojem. Podobają mi się Twoje żakiety, ale ramiona i okolice biustu (marszczący się nadmiar materiału pomiędzy pachwiną a piersią) to słabe punkty Twoich marynarek z tej pracowni.

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Pacha nie pachwina:) Pachwina jest nieco nizej:)

A co do nadmiaru materialu: nie jest zle, umowmy sie, biust tutaj jest dosc mocno widoczny, co powoduje problemy (wizualno estetyczne) z zaszewkami ( jak w koszulach) by uwypuklic i ladnie ubrac biust. Tak jak podejrzewam, modelka dziwnie sie ustawila co ma wplyw wlasnie na rekaw i przod klatki.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Damskie szorty fajne są latem, ale u lasek z długimi nogami, szczupłymi udami i płaskim tyłkiem... Grube szorty na sezon jesień/zima w PL z tweedu w połączeniu z klasyczną, krótką marynarką żakietową i z szalikiem wokół szyi wywołują u mnie mieszane uczucia. Wywołują u mnie skojarzenia z Pitti Uomo i próbami łączenia trochę "na siłę" szortów z marynarkami przez facetów i to raczej w sezonie letnim. Mało komu jednak ta sztuka wychodzi na plus. :)

http://forum.butwbutonierce.pl/topic/963-szorty-z-marynarką/

post-202-0-90826500-1390289875_thumb.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Szyjemy na miarę, żeby wyglądać lepiej niż w konfekcyjnych ubraniach, przynajmniej większości z nich. Pogadaj z Sebastianem, może powinniście poeksperymentować z innynm krojem. Podobają mi się Twoje żakiety, ale ramiona i okolice biustu (marszczący się nadmiar materiału pomiędzy pachwiną a piersią) to słabe punkty Twoich marynarek z tej pracowni.

Tak to prawda, że marynarka Ralpha, którą prezentuję tu: http://www.mygentlelook.blogspot.com/2013/10/sukienka-biznesowa-od-iwony-kutnik.html, jest idealna dla mojej figury - takie mam odczucie. Nalegałam początkowo, by pan Sebastian szył dla mnie marynarki o kroju "męskim". Dziś - po roku pracy nad swoim stylem i wizerunkiem - wiem, że nie do końca był to dobry pomysł. Nieco inne kroje są dla mnie odpowiednie. Jednocześnie muszę podkreślić, że gdyby nie ta roczna przygoda z kobiecym bespoke i liczne rozmowy z Panem Sebastianem i Panią Ewą, których pozdrawiam, nie potrafiłabym docenić marynarki RL, którą znalazłam w jednej z sieciówek. Będę jeszcze eksperymentować z niejednym krojem, to pewne:) 

• Oceniam pozytywnie 4