mygentlelook Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Gratuluję kolejnego zamówienia. Zazdroszczę tweedu. Całość mi się podoba. Wydaje mi się, że jeszcze lepiej wyglądałabyś w tej marynarce zapiętej na oba guziki. Ten tweed to była tkanina o nietypowej szerokości - ok 70 cm. Zdaje się, że już wykupiłam cały zapas;) Cytuj
arche Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Wydaje mi się, że Marynarka RL leży dużo lepiej, dzięki temu, że jest luźniejsza pod biustem - nie tworzy silnego kontrastu, który dzieli pani sylwetkę. Poza tym, mam wrażenie, że krótkie spodnie są zbyt krótkie przy tak wysokim stanie, a mankiety niepotrzebnie pogrubiają i tak masywny materiał. Wydaje mi się, że w przypadku tweedu lepiej sprawdziłaby się spódnica (a pewnie jeszcze lepiej - sukienka). Natomiast wydaje mi się, że trafnym wyborem są szerokie klapy. Bardzo podoba mi się sposób wiązania szalika na ostatnich zdjęciach. 3 Cytuj
Misza Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Długość spodenek i mankiety, to w mojej opinii świetny wybór. Gratuluję takich decyzji. 1 Cytuj
mygentlelook Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2014 Długość spodenek i mankiety, to w mojej opinii świetny wybór. Gratuluję takich decyzji. Dziękuję, choć mam coraz więcej wątpliwości ... 1 Cytuj
skar Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ten tweed to była tkanina o nietypowej szerokości - ok 70 cm. Zdaje się, że już wykupiłam cały zapas;) Absolutnie typowej - w przypadku harris tweed szerokość 1,40/1,50 m jest z tego co wiem "nowoczesnym wynalazkiem", a podstawową szerokością tkanin jest właśnie 70-75 cm tj. single width, podczas gdy tkanina o wspomnianej wcześniej szerokości to double width. 1 Cytuj
Breslauer Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dziękuję, choć mam coraz więcej wątpliwości ... Niesłusznie. Ile osób tyle opinii.... Najważniejsze żeby Koleżanka się w takim zestawie dobrze (i pewnie) czuła. Ja zgadzam się z Miszą - bardzo sympatycznie to wyszło! 2 Cytuj
mygentlelook Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2014 @skar: dziękuję za tę informację - nie wiedziałam. Obecnie dostępne są tkaniny o szerokości ok. 1,5 metra - i miałam na myśli, że w kontekście obecnego asortymentu w sklepach - była nietypowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi