Üxküll Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Targi skończyły się w piątek. Cztery trendy: - częste występowanie krat w garniturach, zestawach koordynowanych i płaszczach - preferowane obuwie: double-monks - dużo golfów, niektórzy dodatkowo zakładali koszule pod golf - chusty noszone zamiast szali Jak by nie patrzeć to Styleman najlepiej wyczuł te trendy zanim objawiły się na PU 85, no może bez jednoczesnego ubierania koszuli i golfa. Wojtek aka Macaroni Tomato i Tomek Miler aka 4inHand byli na miejscu i podzielą się zapewne spostrzeżeniami naocznych świadków PU 85. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Jak by nie patrzeć to Styleman najlepiej wyczuł te trendy zanim objawiły się na PU 85, no może bez jednoczesnego ubierania koszuli i golfa. Milo mi . Z tymi golfami to nie takie proste, normalny golf ciężko zdaje egzamin w takim zestawieniu. Juź jako pełna papuga Leice rowniez mam na stanie,bez napadania na krawców. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Styleman, dnia 12 Sty 2014 - 11:09, napisał:Styleman, dnia 12 Sty 2014 - 11:09, napisał: Jak by nie patrzeć to Styleman najlepiej wyczuł te trendy zanim objawiły się na PU 85, no może bez jednoczesnego ubierania koszuli i golfa. Milo mi . Z tymi golfami to nie takie proste, normalny golf ciężko zdaje egzamin w takim zestawieniu. Juź jako pełna papuga Leice rowniez mam na stanie,bez napadania na krawców. "Papugi" poubierały się w casentino, Ciebie widzę w trendsetterach. Leica nie wychodzi z mody. Na zdjęciu poniżej autoportret Stanleya Kubricka, datowany na lata 1945-1950, wykonany Leicą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Targi skończyły się w piątek. Jak by nie patrzeć to Styleman najlepiej wyczuł te trendy zanim objawiły się na PU 85. Dla przypomnienia zdjęcia sprzed roku (Pitti Uomo 83). Są kraty windowpane na garniturach i płaszczach, są monki, są chusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Jak zwykle mocna i zacna odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 12 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 @ Mr. V wypadły płaszcze z casentino (epigonem pozostał Zaremba), a do łask powróciły golfy (Styleman prezentował się w nich już jesienią 2013 r.). Trudno w klasyce wymieniać wszystko co roku. Poza tym marketingowo lepiej promować wybrane produkty, które mogą uzupełnić garderobę, niż pokazać klientom, że ich zeszłoroczne zestawy są już w całości niemodne, bo mogliby poczuć się oszukani. W końcu Włosi są mistrzami marketingu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katarzyna Pander-Liszka Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Mam też kilka stylizacji z targów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Ciekaw jestem relacji "naszej" reprezentacji na Pitti, obserwując zdjęcia to w sumie nic nowego się nie pojawia, żadna stylizacja, którą widziałem nie "wbiła mnie w fotel" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 Tego jeszcze chyba na Pitti nie było: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 12 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2014 "Papugi" poubierały się w casentino, Ciebie widzę w trendsetterach. Leica nie wychodzi z mody. Na zdjęciu poniżej autoportret Stanleya Kubricka, datowany na lata 1945-1950, wykonany Leicą. Stanley_Kubrick.jpg Nie tylko Leica, właściwie to Rubinacci niczego nie wymyślił. Tutaj ultra-sprezzatura w filmie Pies Andaluzyjski - 3 guziki u rękawa z czego 2 odpięte! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 mam wrażenie, że ze strojeniem (a taki termin wg mnie w pasuje do kreacji) się ogolnie i szczegolnie na pitti jest jak z kulturystyka. Kiedys to bylo dbanie o proporcje, o schludny, naturalny wyglad, a teraz wszystko jest jakies wypaczone, do maksimum przesadzone i wykrecone. Moda na zbyt krotkie spodnie juz nawet do tego doprowadzila, ze krotkie spodenki sie pojawiaja, przymiot raczej mlodziencow P.S. go on, flame 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 A o jakiej perspektywie czasowej mówisz? Krótkie spodenki, to nic nadzwyczajnego na Pitti... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Wybaczcie znowu porównanie samochodowe - mówienie o tym, co dzieje/co będzie działo się w męskiej modzie na podstawie próbki z Pitti, to tak, jakby wierzyć, że producenci będą produkować concept cary pokazane na targach motoryzacyjnych np. w Genewie, Paryżu, itd. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byrk Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Misza: zawsze ciezko wskazac punkt krytyczny, ale zestawiajac kulturystyke z czasow mlodosci Conerego i obecnych mistrzow, widac, ze gdzies po drodze cos poszlo nie tak. Tak samo wydaje sie jest z przebraniami ogolnie w dzisiejszych czasach (za krotkie spodnie, za krotkie marynarki, coraz krotsze rekawy, coraz ciasniejsze, w zasadzie za male marynarki i inne elementy garderoby [pan kominiarz]). Pitti jest chyba tylko jakims takim miejscem w ktorym wszystkie te wypaczenia zbiegaja sie w jednym miejscu ze wzgledu na zageszczenie 'modeli'., podkreslone dziwnymi fakturami, kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Misza: zawsze ciezko wskazac punkt krytyczny, ale zestawiajac kulturystyke z czasow mlodosci Conerego i obecnych mistrzow, widac, ze gdzies po drodze cos poszlo nie tak. Tak samo wydaje sie jest z przebraniami ogolnie w dzisiejszych czasach (za krotkie spodnie, za krotkie marynarki, coraz krotsze rekawy, coraz ciasniejsze, w zasadzie za male marynarki i inne elementy garderoby [pan kominiarz]). Pitti jest chyba tylko jakims takim miejscem w ktorym wszystkie te wypaczenia zbiegaja sie w jednym miejscu ze wzgledu na zageszczenie 'modeli'., podkreslone dziwnymi fakturami, kolorami. Pitti jest takim miejscem gdzie z uwagi na ilość zwiedzających szansa na bycie sfotografowanym jest nieduża. Aby zostać sfotografowanym warto zrobić coś nietypowego - dziwny zestaw, jaskrawe kolory, coś szokującego. Weterani pomagają sobie wielogodzinnym czatowaniem na zdjęcie. Trochę tak jak z wiadomościami w TV, które nie przekazują informacji o tym, że miliony polaków bezpiecznie dotarły do domów po świętach, ale puszczają zdjęcia z kilkudziesięciu wypadków drogowych. Czy na tej podstawie możemy wnioskować że wszyscy mieli wypadek? Wątpliwe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Wybaczcie znowu porównanie samochodowe - mówienie o tym, co dzieje/co będzie działo się w męskiej modzie na podstawie próbki z Pitti, to tak, jakby wierzyć, że producenci będą produkować concept cary pokazane na targach motoryzacyjnych np. w Genewie, Paryżu, itd. Porównanie dobre, ale chyba nie do końca. Concept cary rzeczywiście będą produkowane, lub co najmniej inspirowane nowinkami i trendami pokazywanymi na tego typu targach, pytanie raczej czy to coś zmieni w szeroko pojętej mentalności klientów i spowoduje, że zaczną się tak nosić. Trudno negować wpływ zarówno haute couture, jak i high street fashion na kolekcje naszych domorosłych butików odzieżowych czy globalnych sieci konfekcyjnych. Problem w tym, że aby taki wpływ "uchwycić" należy śledzić zmiany na rynku w ujęciu długofalowym, często wieloletnim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Üxküll Napisano 13 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Tomek aka 4inHand opublikował swoje wrażenia z targów. http://milerszyje.pl/rock-me-pitti-czyli-z-wizyta-na-pitti-uomo-85.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 ,,Muszę też dodać, że wielkie wrażenie zrobili na mnie Azjaci, u których perfekcja i niezwykła precyzja wyglądają tak samo naturalnie jak niedbale zawiązane krawaty na Włochach". Busola się już przesunęła i w tej chwili to Azjaci ze wskazaniem na Japończyków dzierżą palmę pierwszeństwa najlepiej ubranej nacji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Akurat Japończycy przez wpływ swojej kultury, zawsze byli dobrze i starannie ubrani, więc tutaj nie można mówić o jakimś szoku albo rewolucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Czy ja wiem... mieszkałem prawie trzy lata w Japonii, i oprócz high fashion nie zaobserwowałem jakieś oceany dobrze i starannie ubranych , ale prawda jest również, że na Japonki zwracałem baczniejszą uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Pamiętajcie że Pitti Uomo to jest konwent modowy. Nie wszytko musi się zgadzać z KME. A tu tyle narzekań, Panowie to jest cyrk, bawmy się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miły Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Miałem tę przyjemność uczestniczyć w tych targach próżności po raz pierwszy.Przyznaje byłem oczarowany łączeniami kolorów i strukturami materiałów oraz tym jak fascynująco normalne może być to że wygląda się po prostu dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Miałem tę przyjemność uczestniczyć w tych targach próżności po raz pierwszy.Przyznaje byłem oczarowany łączeniami kolorów i strukturami materiałów oraz tym jak fascynująco normalne może być to że wygląda się po prostu dobrze. Mam nadzieję że mój post nie będzie z czarnej serii do wycięcia - na zdjęciu kolejny pomysł do tematu "co do brustaszy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 14 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2014 Teraz się szyje dwie brustasze, w jednej fajka, w drugiej poszetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 15 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2014 Pewnie będzie to bardzo subiektywna ocena ale samo wydarzenie Pitti Uomo kojarzy mi się coraz bardziej z okresem karnawału. Generalnie na florenckiej ulicy spotkanie kogoś, kto ubiera się klasycznie graniczy z cudem.Przez ostatnie kilka dni udało mi się spotkać ,łał ,2 osoby,które spełniały powyższe kryteria.Mam wrażenie ,że pomimo ,że jest to miasto bardzo multikulti to jest tu znacznie mniej osób przywiązujących uwagę do swojej garderoby niż w dwukrotnie mniejszej Parmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi