Skocz do zawartości

Jan Kielman - Brogsy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zeszłą sobotę zamówiłem buty na ul. Chmielnej 6. Zdecydowałem się na brogsy z ciemnobrązową podeszwą, 3 x szyte, jasne nici.

Długo zastanawiałem się nad kolorem skóry, a w zasadzie nad odcieniem koloru zielonego i oliwki. Zdecydowałem się na taki:

hqf4.jpg

Tutaj w pomieszczeniu:

bcib.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

nietypowy kolor, rzadkie wzornictwo = każdy forumowicz Ciebie rozpozna na ulicy :D

patrząc na datę pierwszego wpisu muszę przyznać, że realizacja przebiegła sprawnie ..

pls daj znać jak się noszą. Wklejam zdjęcia z Twoich linków.

pozdrawiam

d

88377c9643ff11e3b80e22000ae91445_8.jpg

5163d1ce43ff11e398e622000aa819f6_8.jpg

7f21252643ff11e3b7d222000a9f0a2d_8.jpg

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jeszcze parę fotek:

http://instagram.com/p/gOm86VlGbG/

http://instagram.com/p/gOmy6sFGay/

http://instagram.com/p/gOm3L-FGa6/

Buty były do odebrania już tydzień temu, ale dopiero dziś mogłem je odebrać. Wyjeżdżam na urlop więc dopiero w grudniu w nich pochodzę. Pierwsza przymiarka wypadła rewelacyjnie. Buty idealnie dopasowane, jak w kapciach pomimo bardzo szerokiej stopy. Na razie nie będę używał kremu czy pasty w zielonym kolorze, ponieważ chcę zachować jasne nici. Jestem w 117% zadowolony.

Opublikowano

Rzemieślnik wykonał dobrą robotę wg koncepcji klienta: pierwsze obuwnicze bespoke = all in one. Sorry, wyszła taka świąteczna choinka na bogato. Od pomysłów głowa nie boli, tylko spokojnie można byłoby obdzielić tymi fajerwerkami trzy pary butów do miasta i na wieś. Tak wyszły brogsy po ostrym tuningu, ale Kielman już nie takie projekty realizował. W przewodniku miejskim były kiedyś pokazywane trzewiki z krokodyla z podeszwą commando i bocznymi kieszonkami.  :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Rzemieślnik wykonał dobrą robotę wg koncepcji klienta: pierwsze obuwnicze bespoke = all in one. Sorry, wyszła taka świąteczna choinka na bogato. Od pomysłów głowa nie boli, tylko spokojnie można byłoby obdzielić tymi fajerwerkami trzy pary butów do miasta i na wieś. Tak wyszły brogsy po ostrym tuningu, ale Kielman już nie takie projekty realizował. W przewodniku miejskim były kiedyś pokazywane trzewiki z krokodyla z podeszwą commando i bocznymi kieszonkami.  :)

Jak zwykle ekstremalnie i na ostrzu noża. Buty z pewnością są zbyt "obficie" wykonane na rozpatrywanie ich w kategoriach sartorialnych, ale jeśli ktoś lubi tylko parafrazować elegancję mogą być świetne.

Opublikowano

Dlaczego 'sartoria' nie moglaby miec dozy ekstrawagancji, czy wrecz ostentacji?

Buty z pewnoscia nie baleza do kategorii dyskretnej, operujacej szczegolem elegancji, ale to kwestia indywidualnego wyboru i pomyslu na wyrazanie siebie.

Zalozenia projektu byly takie, ze buty krzycza 'jestesmy obuwniczym bespoke!'.

I tak na naszej ulicy ten krzyk bedzie bajwyzej szeptem.

Jest z fantazja i bardzo dobrze, tym bardziej, ze sam bym sie raczej nie odwazyl.