goblinn Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Przymierzam się do zakupu monków na zamówienie. Obecnie użytkuję już kilka Yanków na co dzień, w tym 3 na skórzanej podeszwie. Po kilku tygodniach wygląda już (podeszwa) na dość startą w okolicach noska - póki co nie zamierzam ich zelować. Buty planuję użytkowac w sezonie wiosna/lato i początek jesieni. Na stronie widać półbuty z takim rozwiązaniem i estetycznie wyglądają o wiele gorzej. W zakładzie szewskim jak spytałem o żabki, to usłyszałem cenę 3zł - stąd moje podejrzenie słabej jakości takiej usługi. Czy wybór podeszwy guma+skóra będzie sensowny? Bardzo ograniczy oddychalność stóp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Podeszwa typu YORK jest bardzo praktycznym wyborem i ta opcja zbiera bardzo dobre recenzje. Uchodzi za bardzo uniwersalną i komfortową opcję. Co do właściwości i oddychalności, to spór trwa od zawsze. Jedni twierdzą, że nie ma różnicy, inni, że jest ... również w źródłach można spotkać się z rozbieżnymi informacjami. Cały wątek dyskusji na ten temat: https://forum.butwbutonierce.pl/topic/103-podeszwa-sk%C3%B3rzana-vs-zwyk%C5%82a/ Wpis, który może nieco pomóc: http://blog.multirenowacja.pl/2014/11/07/skorzane-podeszwy/ Warto zwrócić uwagę na fakt, iż mokre krupony ścierają się o wiele szybciej, dlatego wielu w sezonie jesienno-zimowym zwłaszcza decyduje się na inne opcje lub zelowanie skóry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Przymierzam się do zakupu monków na zamówienie. Obecnie użytkuję już kilka Yanków na co dzień, w tym 3 na skórzanej podeszwie. Po kilku tygodniach wygląda już (podeszwa) na dość startą w okolicach noska - póki co nie zamierzam ich zelować. Buty planuję użytkowac w sezonie wiosna/lato i początek jesieni. Na stronie widać półbuty z takim rozwiązaniem i estetycznie wyglądają o wiele gorzej. W zakładzie szewskim jak spytałem o żabki, to usłyszałem cenę 3zł - stąd moje podejrzenie słabej jakości takiej usługi. Czy wybór podeszwy guma+skóra będzie sensowny? Bardzo ograniczy oddychalność stóp? goblinn - użytkuję Yorka i skórzaną podeszwę i różnicy nie czuję. Na rzeszowskie chodniki bym nie kombinował i brał Yorka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Posiadam trzewiki na podeszwie York i wg mnie wydaje się ona dość gruba jak na sezon wiosenno - letni. Wolałbym podzelować skórzaną podeszwę cienką zelówką u szewca. Co prawda nie posiadam Yanko na pełnej skórzanej podeszwie, ale ze zdjęć wnioskuję, że jest ona cieńsza niż York. Z kolei podeszwa York wydaje się idealna na zimę, cienka zelówka chyba nie zda egzaminu, bo sól tak szybko nie zniszczy gumy jak skórę (chodzi o boki podeszwy). Korzystając z poruszonego tematu. Wiem, że model 435 (Cambridge Niger) ma być dostepny od ręki. Czy będzie dostepny, tak jak dotychczas na podeszwie York, czy pełnej skórzanej? A może obydwie opcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goblinn Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Dzięki Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Wiem, że model 435 (Cambridge Niger) ma być dostepny od ręki. Czy będzie dostepny, tak jak dotychczas na podeszwie York, czy pełnej skórzanej? A może obydwie opcje? Krupon skórzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 Krupon skórzany To super Wiadomo kiedy będą dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2014 W brązie (Niger) powinny być dostępne na wiosnę, może przed. W innych odcieniach jeszcze nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Jeden z najbardziej poszukiwanych i pożądanych YANKO 14653 Cuero - OSTATNIA PARA: http://patine.pl/yanko-653yh-cuero.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 13-14.12.2014 jesteśmy w Stolicy na HUSH Warsaw.Jeżeli ktoś ma ochotę lub potrzebę przymiarki konkretnych modeli/rozmiarów YANKO w Warszawie, proszę maile z konkretami kierować pod adres sklepowy do 10.12.2014. Jak będzie możliwość to postaramy się zabrać co trzeba. No i przede wszystkim zapraszamy serdecznie Więcej informacji w załącznikach. Nie wiedziałem, że macie tam nasze WYBRZEŻE SZCZECIŃSKIE ! Zapraszamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 5 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Kudos dla Patine.pl za realizację mojej reklamacji. W październiku podczas wojaży zagranicznych uszkodziłem skórzaną niepodzelowaną podeszwę w jednym monku; prawdopodobnie była w tym moja wina, może nastąpiłem na kamień, nie kojarzę. Nie ma co teraz dociekać, czy podeszwa była nieco gorszej jakości niż zwykle, czy miałem pecha, czy też miało to absolutne prawo się zdarzyć w butach nawet z wyższej półki. Napisałem do Daniela, który polecił natychmiast buty wysłać do Stargardu. Dzisiaj buty do mnie wróciły z piękną, nowiutką podeszwą York (tak się umówiliśmy). Zapłaciłem tylko za wysyłkę w jedną stronę. Dodatkowo buty chyba zostały wypielęgnowane, bo dłuższą chwilę zastanawiałem się, czy przypadkiem nie otrzymałem nowych:-) Obsługa klienta na najwyższym poziomie, dzięki i gratulacje. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 5 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2014 Dzięki! Cieszę się jak dziecko, kiedy czytam takie wiadomości Niech się nosi! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Czy różnią się czymś skóry Boxcalf Cuero, Yes Cuero i Cambridge Cuero, czy jest to jedynie nazwa kolorów? Istniej jakaś szansa na opublikowanie aktualnego próbnika kolorów? Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Grudzień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2014 Poszczególne skóry mogą różnić się odcieniem. Skóry Yanko pochodzą z kilku różnych garbarni, które są w stanie dostarczyć wymaganą jakość. W chwili obecnej nowych próbników brak. Poszła prośba do producenta, ale nie mam potwierdzenia wysyłki, zatem na razie nic nie obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 4 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2015 Wyprzedajemy trzewiki. Już trochę poprzebierane, ale można jeszcze często trafić swój rozmiar: http://blog.patine.pl/yanko-boots-sale/ Zapraszamy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 28 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2015 Czekamy na promocję Oxfordów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 29 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2015 Oj tak, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 ... znowu naciski Jest szansa, że subskrybenci newslettera http://blog.patine.pldostaną "zaniebawem" dobrą jednorazową ofertę do szybkiej realizacji ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 30 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2015 Ja tez czekam z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Czy model 14433 lub 14272 (czarne, skóra licowa, 7UK) będzie dostępny od ręki jakoś w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czapla Napisano 2 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 ... znowu naciski Jest szansa, że subskrybenci newslettera http://blog.patine.pldostaną "zaniebawem" dobrą jednorazową ofertę do szybkiej realizacji ... Żal było z takiej okazji nie skorzystać Już do mnie jadą! Chyba dzisiaj nie będę spał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 2 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2015 Czy model 14433 lub 14272 (czarne, skóra licowa, 7UK) będzie dostępny od ręki jakoś w najbliższym czasie? Tak czekamy na dostawę jednych i drugich. Liczę, że w ciągu najbliższych 2 tygodni, ale nie mam jeszcze potwierdzenia terminu. Jak się mają paski "cordo-podobne"? Mają się w ogóle? Jak wyżej, ale z terminami to już pewnie sami wiecie ... Chyba dzisiaj nie będę spał.... O kurczę ... mam wyrzuty sumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Tak czekamy na dostawę jednych i drugich. Liczę, że w ciągu najbliższych 2 tygodni, ale nie mam jeszcze potwierdzenia terminu. To ciekawe, że spodziewacie się obydwu modeli. Czy 14433 i 14272 różnią się czymś więcej niż ilością dziurek na sznurowadła? Z opisu na stronie wynika, że to jest to samo kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 3 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Przed zamówieniem swoich cordovanów robiłem dogłębną analizę, to ten sam but poza dziurkami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 3 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2015 Potwierdzam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi