damiance Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 może ktoś słyszał - ja dopiero dzisiaj od żony - nowa firma BALTHAZAR private tailors strona: http://www.balthazar.pl atelier w Sheratonie, Warszawa jak widzę w firmie zaangażowany jest Pan Wojtek O., osoba godna polecenia (znam go z Cafardiniego, ale zapewne ta firma nie jest powiązana z Balthazarem (?) ). pozdrawiam d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Nie napiszę recenzji, na razie wiem tylko, że to nowy projekt, w który zaangażowany jest Wojciech Oracz i oczywiście jest relacja z Cafardini - konkurencja. Podobnie jak Cafardini jest to MTM, podobnie duży wybór tkanin, ale szyją we Włoszech - ciekawe czy będzie to lepsze rozwiązanie niż własna szwalnia. Jeżeli będą konkurencyjni cenowo, to po doświadczeniach z Wojciechem na pewno się skuszę. Sytuacja ciekawa, ale nie wyjątkowa - pracownik staje się bezpośrednim i groźnym konkurentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek123 Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 a ja juz mam ubrania z balthazara, odebralem w zeszlym tygodniu granitur 3 czesciowy i komplet marynarka dwurzedowa i sztruksy. Jakosc ubran naprawde top, szyte w Neapolu. Wczesniej szylem w cafardini i nie da sie porownac produktu (chociaz z ubran robionych w cafardinim bylem zawsze zadowolony), w Neapolu szyja full canvas, w duzej mierze recznie, bardzo dobrze dopasowane i z ogromna dbaloscia o detale. Do balthazara trafilem za Wojtkiem Oraczem ale tym razem obslugiwal mnie Sebastian Piskala (wczesniej E. Berg i E. Zegna). Sebastian podobnie jak Wojtek to swietny fachowiec i stylista. Wszystkim polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 ciekawie, ale ... to wciąż MTM, a Neapol to ciekawostka / wabik raczej niż praktyczne rozwiązanie świadczące o wyższości nad dobrą konstrukcją polskiego krawca miarowego. Mają plus, jeżeli faktycznie nie kleją (pamiętajcie o hybrydzie pod nazwą half canvas ...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek123 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 bynajmniej nie jest to tylko ciekawoska. Wczesniej szylem rowniez ubrania u krawca Wisniewskiego. Dla mnie neapolitanski MTM jest o niebo lepszy. Fakt ze nie mam dwoch przymiarek, nie ma dla mnie znaczenia. No i jakby nie patrzec, polskie krawiectwo nigdy nie mialo takiej renomy jak neapolitanskie. Znaczenie ma to, ze konstrukcja jest minimalna, w ramionach prawie nie ma wkladow a calosc lezy idealnie i jest wyjatkowo lekka. Bajerem natomiast jest wszycie koszulowe rekawow, wyglada na pierwszy rzut oka troche dziwnie ale mi sie podoba i w kolejnych zamowieniach bede to kontynuowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanisław Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 A ile kosztuję uszycie koszuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 w zależności od materiału 390/490/590zł. Do końca lutego jest promocja - dwie w cenie jednej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Jeżeli macie dzisiaj trochę czasu i jesteście w pobliży PKiN, to do 18.00 na targach w PKiN można porozmawiać i pooglądać garnitury Balthazara. Wejście od sali kongresowej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanisław Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Przepraszam za moją ignorancję. Ale czym będą się różnić materiały w różnych przedziałach cenowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Splotem, fakturą, grubością itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 16 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 dostałem dzisiaj zaproszenie do odwiedzenia Balthazara - skorzystam, może faktycznie rodzi się MTM z najwyższej półki jaka jest dostępna nad Wisłą ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Ciekawy jestem czy polscy klienci Baltazara decydują się na charakterystyczne elementy tamtejszego stylu. Jak często wybierają spodnie z fałdkami i mankietami (innych praktycznie się tam nie nosi), marynarki z nakładanymi kieszeniami i szeorkimi wyłogami ? Krótko mówiąc, czy Baltazar szyje neapolitański styl w wersji softcore czy hardcore? To oczywiście kwestia wyboru klienta, ale też rady sprzedawcy. Niemniej jednak wygląda to bardzo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Balthazar Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Witam serdecznie, Z prawdziwą dumą mogę ogłosić, że udało nam się zrealizować marzenie o marce, jakiej jeszcze w Polsce nie było. Legendarna neapolitańska estetyka trafiła także do Polski. Mamy przyjemność współpracować z jedną z najlepszych manufaktur Neapolitańskich, Sartoria Partenopea, której właścicielami jest rodzina Blasi – jedna z najbardziej szanowanych rodzin krawieckich w Neapolu (szczycą się 100 letnia tradycją). Nasze garnitury są w większości szyte ręcznie i zachowują unikatowe detale charakterystyczne dla południowo – włoskiego krawiectwa. To co najważniejsze to Spalla Camicia (rękaw koszulowy) jest to wyróżnik marynarek Neapolitańskich. Ramiona mają minimalną konstrukcje co pozwala na perfekcyjne dopasowanie marynarki. Wszystkich miłośników klasycznej męskiej elegancji zapraszam na stronę http://www.balthazar.pl i na spotkanie. Pozdrawiam Wojciech Oracz Partner mobile: 535 038 002 e-mail: wojciech.oracz@balthazar.pl http://www.balthazar.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek123 Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 A ja wlasnie umowilem się na czwartek na odbiór dwóch kolejnych kompletow ubrań i kilku koszul, ciekawe jak wypadną koszule, jeszcze ich w balthazarze nie zamawialem. Tym razem odbieram również spodnie z 5 cm mankietami:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanisław Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 I jak koszule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Złożyliśmy dzisiaj z Eye-lipem wizytę roboczą - było na prawdę interesująco. Więcej napiszę na dniach ... i dorzucę kilka zdjęć. Dzisiaj tylko zajawka Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Zamówiliście koszule? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Damian coś zamawia.. ja bym chciał, ale w tym miesiącu już 5 koszul zakupiłem, więc mam barierę psychiczną Mam 10 dni do namysłu. Wybór kołnierzyków i mankietów świetny, generalnie wrażenia bardzo pozytywne, a sprezzatura zrobiła na mnie duże wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 normalnie focha strzelę, że mnie nie zabraliście ze sobą te dwie koszule za cenę jednej kuszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Tak patrzę na pierwszą stronę - promo jest do końca lutego.. a więc - w lutym zamówienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Ja pójdę na pewno, wygląda na to, że będę pielgrzymkę z biura prowadził. Na www napisane jest, że oferta 2 w cenie 1 jest ważna do 28.02 - czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Nie, to ja się pomyliłem. Naprawdę warto odwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Jaka jest cena garnituru / od jakiej się zaczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 full canvas z ręcznym szyciem (tylko długie proste szwy maszynowo), ręcznie obszywanymi guzikami itp. w podstawowej wersji koło 4,5k. Mają też half-canvas, inny próbnik, szycie prostsze, tutaj cena z tego co pamiętam 2,5k - ale nie dopytywałem się o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marek123 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 ja koszule odebralem i jestem mega zadowolony, ale najlepszy jest dwurzedowy garnitur i do tego dodatkowe sztruksy (fiolet) z mankietami 5 cm. niestety nie umiem wgrac zdjec, pokazalbym Wam jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi