Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto chyba założyć nowy temat. Czy "Janek" znajdzie swoje miejsce w polskim segmencie butów z górnej części średniej półki?

"Skóra sprawia bardzo dobre wrażenie, wykończenie cholewki również, choć poprawiłbym kilka niuansów przy łączeniu cholewki z pasem, w okolicach obcasa – widoczne po dokładnym przyjrzeniu się, na zdjeciach tego nie uświadczycie.

To co najbardziej podoba mi się w tych butach to bardzo smukłe kopyto. But jest bardzo ładnie wytaliowany, zbliża się pod tym względem do moich Alfred Sargent Hadleigh. Buty są na kopycie Yanko 961 – charakteryzuje się ono prócz smukłości, lekko kwadratowym czubkiem."

Dołączona grafika

Więcej na: http://www.wdrugiejskorze.pl/w-reku-yanko/

Tutaj warto od razu zapytać Sami Wiecie Kogo ;) - czy buty będą dostępne również ze skór, których próbnik dumnie leżał obok samych butów na Wielkiej Impregnacji? Bo wiem, że wielu kolegów się nad tym zastanawiało.

Opublikowano

Bardzo ciekawy wpis :)

Potwierdzam, iż poszczególne modele z czasem mają być dostępne w różnych wersjach kolorystycznych i będzie można również zdefiniować rodzaj skóry (zamsz i 2-3 rodzaje lica). Mam nadzieję, że cele zostaną stosunkowo szybko zrealizowane :)

Na razie od ręki chcemy oferować to co w katalogu. Pozostałe wersje w opcji "na zamówienie".

Odnośnie tychże, dodatkowych opcji więcej konkretów będziemy mogli zdradzić pod koniec kwietnia, po powrocie z Majorki, gdzie mamy zobaczyć i dowiedzieć się podobno dużo więcej :)

P.S.

Yanko wydaje się być bardzo otwarte na sugestie. Zatem jeżeli macie jakieś uwagi lub podpowiedzi, uważacie, że czegoś brakuje na polskim rynku o co moglibyśmy powalczyć to proszę pisać. Wynotujemy i pomęczymy Hiszpanów :)

pozdrawiam

Opublikowano

Czy coś takiego jak wersje granatowe/szare butów, zamszowe albert loafers albo chociaż klasyczne balmorale (na co pewnie byłby największy popyt z wymienionych) to już koncert życzeń? ;)

Albo coś co mi od dłuższego czasu po głowie chodzi - prawdziwie domowe slippersy

A tak schodząc na ziemię, to jak będą różne wersje kolorystyczne obecnie dostępnych loafersów, monków i reszty klasycznych butów to już będzie małe zamieszenie. Dodać do tego balmorale i trzewiki to już będzie naprawdę szaleństwo.

Opublikowano

Czy coś takiego jak wersje granatowe/szare butów, zamszowe albert loafers albo chociaż klasyczne balmorale (na co pewnie byłby największy podaż z wymienionych) to już koncert życzeń? ;)

Odnotuję. Dam znać po powrocie :)

Albo coś co mi od dłuższego czasu po głowie chodzi - prawdziwie domowe slippersy

Jak będą chętni i współpraca z Yanko będzie układała się po naszej myśli to może być temat na projekt forumowy :)

Jednak przyziemnie to jak będą różne wersje kolorystyczne obecnie dostępnych loafersów, monków i reszty klasycznych butów to już będzie małe zamieszenie. Dodać do tego balmorale albo trzewiki częściowo zamszowe/tweedowe to już będzie naprawdę szaleństwo.

No nie chcę za dużo obiecywać na razie ... ale szanse na pewno są :)
Opublikowano

Jest zapowiedź ze strony Hiszpanów, iż będzie możliwość zamówienia niestandardowych rozmiarów. Pewnie będziemy oferowali mniejsze i większe w opcji "na zamówienie". W ramach "niestandardowych zamówień" - w tej chwili czekamy na parę butów, gdzie lewy od prawego różni się rozmiarem.

Opublikowano

No i wziął pokazał wszystko no :)

Jeżeli coś ze strony (czego nie będzie u nas) szczególnie wpadnie w oko, myślę że również możemy próbować ściągać pod zamówienie na początku. Z czasem będziemy na bieżąco z kolekcjami - mam nadzieję :)

Opublikowano

Niestety Daniel i tak by się wydało. W dzisiejszych czasach jest możliwe wyszukiwanie obrazkami google, nic się nie ukryje, szczególnie, że użyłeś bezpośrednich linków ;)

Czy oferta europejska jest inna, czy po prostu Yanko jeszcze nie upgrejdował strony ze wszystkimi modelami?

Opublikowano

Pełen luz - mam nadzieję, pokazywać Wam jak najwięcej i z uwagą wczytywać się w sugestie :)

"Janek" obecnie podróżuje i kontakt jest utrudniony. Na miejscu mamy ponoć zobaczyć sporo więcej. Na dziś nie jestem pewien czy to "więcej", to jest właśnie to, co w linku, czy coś jeszcze. Co do oficjalnej strony Yanko - nie ma na niej wszystkich dostępnych modeli i kolorów. Natomiast te widoczne w linku (jp), będziemy mogli zamawiać.

My z kolei będziemy musieli podejmować pewne decyzje, gdyż na początku oferta dostępna w 24h będzie niestety ograniczona. Dlatego, jeżeli tylko któreś modele z linków lub innych stron uznacie za szczególnie interesujące, bardzo proszę sygnalizować w tym wątku najlepiej.

Opublikowano

(...)

Albo coś co mi od dłuższego czasu po głowie chodzi - prawdziwie domowe slippersy (...)

Drogi Capo,

Może to niezupełnie w temacie Yanko, ale właśnie dziś zamówiłem coś podobnego u Simona Cramptona/Permanent Style. Gdyby ktoś reflektował, chyba jest jeszcze czas ;-)

Info o stylu, materiale i cenie tutaj: http://www.permanentstyle.co.uk/2013/03/the-perfect-travel-slipper.html

Pozdrawiam,

Red

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzisiaj otrzymałem w końcu swoje Yanko (dzięki chłopaki!). But na żywo robi niesamowite wrażenie - kopyto jest dużo bardziej smuklejsze niż na zdjęciach firmowych, a dodatkowo but jest świetnie wyprofilowany wewnątrz i stopa ma też podparcie od spodu. 

tdh8zlY.jpg

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzisiaj otrzymałem w końcu swoje Yanko (dzięki chłopaki!). But na żywo robi niesamowite wrażenie - kopyto jest dużo bardziej smuklejsze niż na zdjęciach firmowych, a dodatkowo but jest świetnie wyprofilowany wewnątrz i stopa ma też podparcie od spodu. 

Na zdrowie :) No właśnie fotki to nasza słaba strona i faktycznie jesteś kolejną osobą, która zwraca nam uwagę, iż na żywo jest zdecydowanie korzystniej. Będziemy nad tym pracować z czasem. Na razie trochę na wariackich papierach ...

Mam nadzieję, że "Yanko-Testerzy" z czasem przekażą i Forumowiczom i nam wielu cennych informacji oraz wskazówek :)

Przyjemności w trakcie eksploatacji i wysokiego połysku życzę :)

Opublikowano

Dziękuję Daniel. Co do zdjęć to miałem raczej zdjęcia ze strony Yanko, bo Wasze zobaczyłem dopiero dziś.

Maciato - myślę, że koło niedz./pon. coś się powinno pokazać na www.wdrugiejskorze.pl . Jak Ci się podoba model który wybrałem?

Opublikowano

Jest świetny. Co prawda nie przepadam za czarnymi butami ale te są hipnotyzujące - niby lotnik ale nakladany nosek, niby adelaides ale nie do końca. Bardzo oryginalne wzornictwo - przykuwają uwagę - pozytywnie oczywiście. Gratuluję wyboru !