Skocz do zawartości

Producenci, marki butów: Yanko

Pan Janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Zobacz sobie na ten wpis z przykładami i wymiarami klientów:

https://patine.pl/blog/jaki-rozmiar-wybrac/

To często pomaga, ale miej też świadomość, że za pierwszym razem nie zawsze uda się wstrzelić w punkt, dlatego wielu klientów bierze po kilka par, pozostawia najlepiej pasującą i zwraca resztę. Tu po prostu zbyt wiele aspektów odgrywa rolę, łącznie z tym, że jeden odbiorca woli mieć buty nieco bardziej dopasowane, a inny luźniejsze. Przy kolejnych zamówieniach jest już znacznie łatwiej. 

@flozbiPrecyzując. Obwód, który podałem (26 cm) dotyczy obwodu przedstopia - zmierzony zgodnie z rysunkową podpowiedzią ze sklepu Patine. To właśnie ta część mojej stopy najczęściej determinuje to czy but jest dla mnie. Mierząc dalej: obwód śródstopia około 26,5 cm, przez pietę 34 cm, ale ten ostatni przy półbutach chyba nie istotny.

image.png.54e7b9e6d52d7c0c98b53ecc9881f773.png

Analizując statystyki podane na stronie sklepu (sugestia @saphir.pl) i odpowiedź @bratdominik zdecydowałem, że zamówię dwa rozmiary 6,5 i 7. Ewentualnie skontaktuję się jeszcze ze sklepem.

Dziękuję za odzew.
Dobrego dnia!

• Oceniam pozytywnie 1

• 2 months later...

Zamówiłem ze Skolyx dwie pary Yanko i mam do was pytanie, czy to jest ten sam model buta? Jedne sa ciemniejsze o cały odcień, możliwa jest aż taka rozbieznosc w produkcji? Najgorzej ze lepiej pasują ciemniejsze ale kompletnie mi się nie podobają i zastanawiam się, czy sklep dał ciała czy "ten typ tak ma"

Screenshot_20250411_203546_Gallery.jpg

20250411_160418.jpg

Godzinę temu, Luca napisał:

Ciekawe.  Mam kilka par tego modelu, każde w innym kolorze. Problem jest jedynie w tym jasnym kolorze, wypadają o pół rozmiaru większe od pozostałych

Właśnie te jasne leżały bardzo źle. Te delikatnie ciemniejsze - idealnie mimo tegoż że są o połowę rozmiaru większe. Mowisz że masz te buty w kilku kolorach, zastanawiam się czy dostałem jakies rozbite buty czy te jasne tak fitują? Te ciemniejsze są idealne ale kolorze mi nie leży 

Jeszcze pytanie, gdzie kupowałeś swoje?

Screenshot_20250411_230756_Gallery.jpg

11 godzin temu, michasacuer napisał:

Właśnie te jasne leżały bardzo źle. Te delikatnie ciemniejsze - idealnie mimo tegoż że są o połowę rozmiaru większe. Mowisz że masz te buty w kilku kolorach, zastanawiam się czy dostałem jakies rozbite buty czy te jasne tak fitują? Te ciemniejsze są idealne ale kolorze mi nie leży 

Jeszcze pytanie, gdzie kupowałeś swoje?

Screenshot_20250411_230756_Gallery.jpg

Nie mogę znaleźć zdjęć ale tak samo u mnie to wygląda jak na zdjęciu.

Buty były nowe, nie wyglądały na rozchodzone a gdyby nawet to nie o pół rozmiaru.

Mam ciemny brąz i bardzo dużo razy w nich chodziłem i nie są tak luźne jak te jasne. 

Wszystkie 4 pary kupiłem w Skolyx

• Oceniam pozytywnie 1

24 minuty temu, Luca napisał:

Nie mogę znaleźć zdjęć ale tak samo u mnie to wygląda jak na zdjęciu.

Buty były nowe, nie wyglądały na rozchodzone a gdyby nawet to nie o pół rozmiaru.

Mam ciemny brąz i bardzo dużo razy w nich chodziłem i nie są tak luźne jak te jasne. 

Wszystkie 4 pary kupiłem w Skolyx

Dzięki, szkoda bo but wyglada super no ale może "namierzę" coś innego

2 godziny temu, michasacuer napisał:

Dzięki, szkoda bo but wyglada super no ale może "namierzę" coś innego

Właśnie z tym wyglądem to ma tylko Skolyx, Berwick ale dostępne na kraje azjatyckie i Baudoin & Lange z tym że te ostatnie to kowotowo się nie opłaca za gumowe buty. 

Więcej nie udało mi się znaleźć 

Panowie, dostałem kilka wiadomości, by wprowadzić do PATINE.PL Belgian Loafers. Domyślam się, że to pokłosie powyższej dyskusji :)

To jest w planach na kolejny sezon w nieco szerszym zakresie, ale może uda się choćby 2-3 wersje zorganizować jeszcze w tym sezonie (zależy od producenta). Pytanie do Was - które kolory chcecie mieć do dyspozycji w pierwszej partii? 

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2

36 minut temu, saphir.pl napisał:

Panowie, dostałem kilka wiadomości, by wprowadzić do PATINE.PL Belgian Loafers. Domyślam się, że to pokłosie powyższej dyskusji :)

To jest w planach na kolejny sezon w nieco szerszym zakresie, ale może uda się choćby 2-3 wersje zorganizować jeszcze w tym sezonie (zależy od producenta). Pytanie do Was - które kolory chcecie mieć do dyspozycji w pierwszej partii? 

Jeśli dałoby się ogarnąć jasny kolor butów ale nie na tym "odstajacym" od stopy kopycie byłoby mega. Bo jak widać na zdjęciu powyżej i komentarzu Luca, no coś jest nie tak. But większy lezy znacznie lepiej niż mniejszy w środkowej części stopy co jest dziwne i jeśli temat się powtarza u kogoś innego to raczej to nie wina anatomii ktora w moim przypadku jest normalna bo kopyta F patine są na mnie ok.

Edit: takze mysle ze jasny, piaskowy kolor "sommelier tisana" ale na kopycie tych "Piso Sommelier" byłoby idealnym wyborem, o ile to możliwe 

• Like 1

Godzinę temu, saphir.pl napisał:

Jak dla mnie super jakby sie udało wprowadzić ale w skórze medium Brown. Obecnie nigdzie do dostania 

W dniu 12.04.2025 o 17:54, michasacuer napisał:

Edit: takze mysle ze jasny, piaskowy kolor "sommelier tisana" ale na kopycie tych "Piso Sommelier" byłoby idealnym wyborem, o ile to możliwe 

Moja pierwsza myśl to też kolor piaskowy. Widziałbym taki model Belgian Loafers w mojej szafie :-)