Jump to content

Pytanie do patyniarza z najwyższej półki ...

damiance
 Share

Recommended Posts

1. Z jakich środków korzysta patynując buty, a jakie rekomenduje do pielęgnacji obuwia? (Oj, żebym sobie tylko "samobója" nie strzelił :))

2. Ile czasu musi poświęcić na patynację pary butów?

3. Jakich wskazówek mógłby udzielić początkującym patyniarzom?

4. Skąd czerpie inspiracje?

5. Czy mimo mistrzostwa, przytrafiają mu się wpadki. czy też zawsze osiąga założony efekt?

6. Czy zdarza mu się przystąpić do pracy bez określonej wizji (czy bywa, iż zwyczajnie improwizuje)?

Ja bylbym ciekaw czy sa momenty, ze odmawia klientowi, przykladowo w przypadku projektow, ktore sa odjazdem w strone komlpetnej tandety.

Pytanie jest nawiazaniem do wypowiedzi Antonio Panico (w filmie O'Mast), w ktorej to pada stwierdzenie, ze jesli krawiec nie uzna, ze dany kroj marynarki / plaszcza pasuje do klienta, to odmawia wspolpracy.

Pozdrawiam,

dsc.

Ja bylbym ciekaw czy sa momenty, ze odmawia klientowi, przykladowo w przypadku projektow, ktore sa odjazdem w strone komlpetnej tandety.

Pytanie jest nawiazaniem do wypowiedzi Antonio Panico (w filmie O'Mast), w ktorej to pada stwierdzenie, ze jesli krawiec nie uzna, ze dany kroj marynarki / plaszcza pasuje do klienta, to odmawia wspolpracy.

Pozdrawiam,

dsc.

bardzo dobre pytanie !

ja od siebie dodam: gdzie jest granica pomiędzy klasyką a modą jeżeli chodzi o design buta ...

BTW nie wspomniałem że ta marka i stojący za nią ludzie robią buty bespoke, chociaż z butów w wersji patynowanej są - takie odnoszę wrażenie - znani i podziwiani .... ale już więcej nic nie powiem :)

Psiknac sprayem mozna na wszystko. We wtorek bylem w pracowni u pani malujacej na jedwabiu czy bawelnie. Pokzaywala mi rowniez plocienne pepegi na ktorych maluje. Btw powiedziala rowniez iz 'panowie maja ciekawsze pomysly od pan'.

Co do zamszu to proponuje spojrzec z drugiej strony: czy widziales zamsz spatynowany 'wiekiem'? Kolejna rzecz to, moim zdaniem, to ze patyna lepiej wyglada na gladkim lsniacym bucie.

• 7 months later...