damiance Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Koledzy, Mam jedno, bardzo konkretne pytanie, na które jest zapewne wiele odpowiedzi ... Gdybyście mieli szansę zadać pytanie jednemu z najlepszych na świecie patyniarzy, o co chcielibyście zapytać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 1. Z jakich środków korzysta patynując buty, a jakie rekomenduje do pielęgnacji obuwia? (Oj, żebym sobie tylko "samobója" nie strzelił ) 2. Ile czasu musi poświęcić na patynację pary butów? 3. Jakich wskazówek mógłby udzielić początkującym patyniarzom? 4. Skąd czerpie inspiracje? 5. Czy mimo mistrzostwa, przytrafiają mu się wpadki. czy też zawsze osiąga założony efekt? 6. Czy zdarza mu się przystąpić do pracy bez określonej wizji (czy bywa, iż zwyczajnie improwizuje)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andershep Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 ile butów zniszczył zanim się nauczył? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The-Bigwig Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Coś jest na rzeczy ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Czy mu wygodnie na tej najwyzszej polce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dsc Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Ja bylbym ciekaw czy sa momenty, ze odmawia klientowi, przykladowo w przypadku projektow, ktore sa odjazdem w strone komlpetnej tandety. Pytanie jest nawiazaniem do wypowiedzi Antonio Panico (w filmie O'Mast), w ktorej to pada stwierdzenie, ze jesli krawiec nie uzna, ze dany kroj marynarki / plaszcza pasuje do klienta, to odmawia wspolpracy. Pozdrawiam, dsc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Ja bylbym ciekaw czy sa momenty, ze odmawia klientowi, przykladowo w przypadku projektow, ktore sa odjazdem w strone komlpetnej tandety. Pytanie jest nawiazaniem do wypowiedzi Antonio Panico (w filmie O'Mast), w ktorej to pada stwierdzenie, ze jesli krawiec nie uzna, ze dany kroj marynarki / plaszcza pasuje do klienta, to odmawia wspolpracy. Pozdrawiam, dsc. bardzo dobre pytanie ! ja od siebie dodam: gdzie jest granica pomiędzy klasyką a modą jeżeli chodzi o design buta ... BTW nie wspomniałem że ta marka i stojący za nią ludzie robią buty bespoke, chociaż z butów w wersji patynowanej są - takie odnoszę wrażenie - znani i podziwiani .... ale już więcej nic nie powiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miyagi Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Czy dobrze zrozumiałem, że nie robią butów bespoke, ale są znani i podziwiani ze względu na patynowane wersje swoich butów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Niestety źle zrozumiałeś. Robią bespoke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Parmigiano Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Czy ,kazdy rodzaj skory wymaga innej technologii patynowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 Pytania wysłane - zobaczymy jak szybko nadejdzie odpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Heh, dopiero teraz przypomniało mi się pytanie, które od dawna mnie nurtuje - czemu nikt nie robi "patyny" na zamszu? Użycie farb w spray'u daje żałosne rezultaty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiance Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 może dlatego, że zamsz się nie patynuje w naturalny sposób? ... nie mam doświadczenia z zamszem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Janusz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 No właśnie to taka oczywistość, że nie można znaleźć na ten temat żadnych informacji. A przynajmniej koncepcyjnie, to biorąc jasny zamsz, farby w sprayu i operując zmyślnie szablonami, można by też stworzyć coś ciekawego i niespotykanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirat Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Psiknac sprayem mozna na wszystko. We wtorek bylem w pracowni u pani malujacej na jedwabiu czy bawelnie. Pokzaywala mi rowniez plocienne pepegi na ktorych maluje. Btw powiedziala rowniez iz 'panowie maja ciekawsze pomysly od pan'. Co do zamszu to proponuje spojrzec z drugiej strony: czy widziales zamsz spatynowany 'wiekiem'? Kolejna rzecz to, moim zdaniem, to ze patyna lepiej wyglada na gladkim lsniacym bucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arsen Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Pytania wysłane - zobaczymy jak szybko nadejdzie odpowiedź Odkopuję Odpowiedzi na nadeszły czy temat został zapomniany? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saphir.pl Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1650-maison-corthay-wywiad-dla-bwb/ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arsen Posted October 9, 2013 Report Share Posted October 9, 2013 Podziękował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts