johnie Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Ja posiadam 2 koszule lniane i obie maja wyciagane fiszbiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 z linii za 79 euro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnie Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 chyba tak, choć są to modele zakupione w poprzednim sezonie. Możliwe, że nastąpiły zmiany w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 20 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2016 Czy koszule z linii za 79 euro również maja fiszbiny wszyte na stałe? U mnie na 4 koszule 3 maja wszyte na stałe w 1 jednej wyciągane Także nie ma reguły .Wszystkie z lini 79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Widzisz jakieś konsekwencje tego, że wszyte są na stałe? chodzi mi o to czy np. wyginają się w praniu lub odznaczają po wyprasowaniu kołnierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Widzisz jakieś konsekwencje tego, że wszyte są na stałe? chodzi mi o to czy np. wyginają się w praniu lub odznaczają po wyprasowaniu kołnierza? Konsekwencją ponad wszelką wątpliwość jest brak możliwości zastosowania plastycznych fiszbin (np.miedzianych) i wpływu na kształt kołnierzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 ... i wpływu na kształt kołnierzyka. Co masz konkretnie na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 plastyczną fiszbinę można wygiąć w łuk - tym samym kształtując profil kołnierzyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Rozumiem. Moim zdaniem ciężko znaleźć odpowiednik koszul SuSu u innych producentów. Mam na myśli markowe tkaniny, wysokość stójki, kształt kołnierza - przynajmniej ja takich nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Rozumiem. Moim zdaniem ciężko znaleźć odpowiednik koszul SuSu u innych producentów. Mam na myśli markowe tkaniny, wysokość stójki, kształt kołnierza - przynajmniej ja takich nie znalazłem. Otóż to .Zna ktoś jakiegoś innego producenta z tak efektywnymi koszulami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 o tuż to .Zna ktoś jakiegoś innego producenta z tak efektywnymi koszulami ? 1. Otóż to. 2. Czy MTM / szycie na miarę się liczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 MTM to sprawa oczywista tylko, że już inny przedział cenowy. Nie uszyjesz MTM za 340 zł. Ponadto np. ja musiałbym jechać kilkaset kilometrów żeby uszyć koszulę MTM. Poniżej kilka zdjęć tej koszuli: http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/niebieski-paski/H4919.html?vpid=H491902 Mierzyłem ją w grudniu, ale wtedy zwróciłem właśnie z powodu fiszbin wszytych na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Uszyjesz spokojnie mtm w podanym budżecie, tyle że przez internet. Jeżeli podasz dobre wymiary to szansa na sukces jest bardzo duża, a wybór kołnierzyków mankietów etc. zwykle duży. Na ogół można też zamówić próbki materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Możesz podać namiary na taki sklep? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Panowie jak wygląda sprawa rozmiarów w marynarkach/garniturach .Chodzi mi o porównanie szerokości rękawów z rozmiaru regular a short np 48 a 24, 25 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 MTM to sprawa oczywista tylko, że już inny przedział cenowy. Nie uszyjesz MTM za 340 zł. Ponadto np. ja musiałbym jechać kilkaset kilometrów żeby uszyć koszulę MTM. Poniżej kilka zdjęć tej koszuli: http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/niebieski-paski/H4919.html?vpid=H491902 Mierzyłem ją w grudniu, ale wtedy zwróciłem właśnie z powodu fiszbin wszytych na stałe. Ja mam tą http://eu.suitsupply.com/pl/shirts/granatowy-paski/H5139.html?cgid=Shirtsi ma wyciągane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Możesz podać namiary na taki sklep? Choćby w Zielonej Górze. I na miejscu mogą zdjąć miarę: http://sklep.marlonkoszule.pl/ Uprzedzając pytania jeszcze u nich nic nie zamawiałem, tylko przeglądałem na miejscu materiały. Mieli w próbnikach min. tkaniny Albini i chyba Getznera. Cenowo za len Albini wołali bodajże 400 zł. Niestety z tego co widzę tych najlepszych nie eksponują w sklepie internetowym. Warto zadzwonić i się dopytać. EDIT A jednak są: https://sklep.marlonkoszule.pl/ekskluzywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Możesz podać namiary na taki sklep?Ja zamawiałem na razie w Tailorstore i Camiceria Olga, ale jest dużo więcej: moderntailor, itailor, tailor4less... Wystarczy wpisać w Google custom shirts online albo mtm shirts online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 Kilka osób z forum zamawiało (i byli zadowoleni z efektów) w Luxire oraz w Bombay Shirts Company. A tak przy okazji, to ja wolę fiszbiny dosyć miękkie, wszyte na stałe, a za wymiennymi (szczególnie metalowymi) nie przepadam. A już na pewno nie zwracałbym ładnej, dopasowanej, starannie uszytej koszuli tylko dlatego że nie ma wymiennych fiszbinów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 21 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2016 a nie da sie niewymiennych przerobić na wymienne przez sprytne rozcięcie? Te z niewymiennymi fiszbinami, które mam, mają jednak taki widoczny kanalik szycia, tylko że zamknięty z wszystkich stron. Szczerze - nie zastanawiałem się nigdy nad tym, ale wolę wymienne. Jakoś mi spokojniej na sercu jeśli mogę je włożyć przed samym noszeniem (chociaż zawsze używam tych fabrycznych, plastikowych). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Koledzy, garniturów zamówionych w opcji "zaprojektuj swój własny garnitur" nie można zwracać. Dostałem informację, że wprowadzono mnie w błąd podając informację, że jest inaczej, dlatego tym razem będę mógł zwrócić jeśli będę chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Wczoraj również korzystałem z tej opcji, a wcześniej w rozmowie z konsultantem upewniłem się, że garnitury zakupione w tej opcji również można zwracać. Ciekawe. Gdy zapytałem o możliwość zwrotu garnituru szytego na zamówienie, to uzyskałem odpowiedź, że nie można tego zrobić. Z tego, co piszą na stronie internetowej, to jest to możliwe. Widocznie zmienili podejście, bo pytałem od razu, gdy ta usługa się pojawiła. W sumie to logiczne, bo i tak wymiary ubrań są standardowe - nic nie jest personalizowane. Koledzy, garniturów zamówionych w opcji "zaprojektuj swój własny garnitur" nie można zwracać. Dostałem informację, że wprowadzono mnie w błąd podając informację, że jest inaczej, dlatego tym razem będę mógł zwrócić jeśli będę chciał. Znowu zamieszanie Może powinni poprawić informację na stronie (zrzut ekranu poniżej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 @Aron: w razie czego powołaj się, że uzyskałeś taką informację ode mnie, ponieważ u mnie na zamówieniu jest zapisana adnotacja. Podam Ci wtedy moje dane. Mam też asekuracyjnie zapisaną rozmowę Zamówiłeś ten garnitur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Nie zamówiłem, wybrałem pierwszy z brzegu, żeby zrobić zrzut ekranu. Według mnie mogliby udostępnić lepsze zdjęcia tkanin, żeby można było świadomie wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 22 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2016 Jak jest szerokość klap w modelu lazio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi