Skocz do zawartości

Suit Supply

+Immune+

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety zdjęcia SuSu bardzo często przekłamują kolor (co zresztą wiedzą, którzy zamawiali) - trudno jest nawet znaleźć punkt odniesienia, bo czasem w obróbce przyciemniają, a czasami rozjaśniają zdjęcia, a prawie zawsze podbijają kontrast i jaskrawość kolorów.

No tak twierdzi SuSu w opisie tkaniny :) Wełna jest fajna, bo lekka i o dość luźnym splocie - jednak układa się ... hmm... mogłaby się układać lepiej :) Jeśli ta tkanina byłaby jednolitego koloru, to nie widzę przeciwskazań przed formalnymi zastosowaniami.

@Hargin

Masz może garnitur Napoli? Co byś powiedział o splocie? Bardziej formalny niż Lazio?

Widzę, że niektórzy mają pytania co do granatowego garnituru Lazio.

Tak się składa, że akurat wczoraj przyjechał do mnie ten model tak więc korzystając z okazji wklejam parę zdjęć prosząc o ocenę jego dopasowania...

Na pierwszy rzut oka dziwnie układają się plecy... 

Moje wymiary:

-180cm

-79kg

- klatka 102cm

- talia 88cm

rozmiar garnituru 46

Niestety zdjęcia robione są telefonem i nie za dobrze widać kolor jednak jest on na prawdę ciemny.

post-8420-0-65535500-1458731822_thumb.jp

post-8420-0-23989600-1458731830_thumb.jp

post-8420-0-37807500-1458731835_thumb.jp

Przy Twoich wymiarach to według mnie za mały rozmiar. Nie jest ciasny w barkach? Jestem szczuplejszy i noszę właśnie ten rozmiar. Ponadto przy ostatnim zamówieniu Lazio okazało się, że marynarka jest węższa niż poprzednie. Coś kombinują z rozmiarówką.

Fałdy na plecach mogą być spowodowane też zabezpieczonymi rozcięciami marynarki.

• Oceniam pozytywnie 3

Może się nawet okazać, że o 2 rozmiary marynarka jest za mała. Następny rozmiar (48) ma w klatce 107 cm, a w talii 84 cm, to daje 5-6 cm luzu. Oczywiście jak kto lubi :). Spodnie przy rozmiarze 48 mają 86 cm w talii i tutaj na miejscu jest pytanie @Kovala jak udało się koledze założyć spodnie w rozmiarze 46.

@marv0lo

Zmierz jeszcze szerokość barków.

Widzę, że niektórzy mają pytania co do granatowego garnituru Lazio.

Tak się składa, że akurat wczoraj przyjechał do mnie ten model tak więc korzystając z okazji wklejam parę zdjęć prosząc o ocenę jego dopasowania...

Na pierwszy rzut oka dziwnie układają się plecy... 

Moje wymiary:

-180cm

-79kg

- klatka 102cm

- talia 88cm

rozmiar garnituru 46

Niestety zdjęcia robione są telefonem i nie za dobrze widać kolor jednak jest on na prawdę ciemny.

Czy możesz zrobić zdjęcie faktury materiału z bliska?

@Aron 

jakie masz wymiary?

W spodnie ledwo wszedłem... na pewno byłyby do poszerzenia te 4cm.

Marynarka nie wydaje się za ciasna, nie krępuje ruchów. Niestety te plecy słabo się układają :(

Kupiłem jeszcze washingtona z zimowej kolekcji - kolor niebieski, również w rozmiarze 46 i po nałożeniu marynarki nie mogłem nawet poprawić kołnierzyka :D 

Size advisor zaproponował mi 48 lazio i 46 washingtona...

Chyba niepotrzebnie zasugerowałem się czyimś wpisem na forum mówiącym, że kupując garnitur z ss, jego wymiary powinny być takie same jak wymiary naszego ciała...

No i problem tkwi w tym, że nie planuje przytyć a schudnąć do lata te ~4kg i zrzucić w pasie z 5cm. Boję się, że wtedy 48 z lazio będzie na mnie wisiał... 

Klatka 90 cm, pas (tam gdzie zapinam spodnie :) ) 80 cm, barki 45 cm. Washington jest chyba jeszcze bardziej dopasowany niż Lazio. Size advisor najczęściej proponuje o jeden rozmiar za mało. Na 100% nie może być tak, że wymiary garnituru odpowiadają wymiarom naszego ciała, musi być luz. Oczywiście ile tego luzu, to już osobiste preferencje, ale skoro nie możesz się ruszać, to nie jest dobre dopasowanie. Spodnie zawsze można dopasować w jedną, czy w drugą stronę.

@Aron

ok dzięki za informacje, w takim razie muszę odesłać obydwa garnitury...

orientujesz się może czy w ss jest możliwość wymiany na inny rozmiar czy też trzeba odesłać i złożyć nowe zamówienie? chodzi mi o kwestię straty na przewalutowaniu.

oraz czy jest szansa na to, że uzupełnią rozmiary z kolekcji wiosna/lato? chodzi mi o niebieskie modele lazio

@sko

Mogę zrobić ale obawiam się, czy zdjęcie robione telefonem w wątpliwym świetle chociaż trochę odda kolor i fakturę tego garnituru... Na pewno lepiej posłużyć się opcją FABRIC na stronie ss

Jest możliwość wymiany na inny rozmiar, ale ten sam model. Uzupełnienia rozmiarówki zdarzają się, ale trudno to przewidzieć. Obsługa sklepu też nie zawsze udzieli poprawnej informacji na ten temat. Wiadomo, że chcą sprzedać to co mają obecnie :).

Mam skompletowaną przez lata dość solidną bazę garniturów i marynarek, ale czas ją uzupełnić. Dlatego moja uwaga zwraca się w stronę Suit Supply - ładne modele, przystępne ceny. Zgrzyt pojawił się wtedy, kiedy chciałem coś kupić - wszystko, co mi się podoba w "moim" rozmiarze (którego w SuSu jeszcze na 100% nie znam) jest już wyprzedane, a przecież sezon dość niedawno się zaczął... I co ja mam teraz począć, czekać do przyszłego sezonu...? Dziwi mnie to, że w marcu już wszystko wyprzedane.

Moje wymiary nie są może absolutnie standardowe (182/116/98), ale przecież mieszczą się w normie!

@Aron

ok dzięki za informacje, w takim razie muszę odesłać obydwa garnitury...

orientujesz się może czy w ss jest możliwość wymiany na inny rozmiar czy też trzeba odesłać i złożyć nowe zamówienie? chodzi mi o kwestię straty na przewalutowaniu.

oraz czy jest szansa na to, że uzupełnią rozmiary z kolekcji wiosna/lato? chodzi mi o niebieskie modele lazio

@sko

Mogę zrobić ale obawiam się, czy zdjęcie robione telefonem w wątpliwym świetle chociaż trochę odda kolor i fakturę tego garnituru... Na pewno lepiej posłużyć się opcją FABRIC na stronie ss

Jeśli to nie problem to bardzo będę wdzięczny za te zdjęcia. Również rozważam zakup :)

@marv0lo - pytanie zatem, czy tkanina jest całkowicie jednolita czy ma melanż innego koloru (choćby delikatny) ?

Wygląda jednolicie.

@sko

Może te zdjęcia chociaż minimalnie przybliżą Ci fakturę. Kolor oczywiście mocno się różni na żywo z uwagi na użycie flash'a do zdjęcia.

post-8420-0-31657700-1458756637_thumb.jp

post-8420-0-94196400-1458756760_thumb.jp

Mam skompletowaną przez lata dość solidną bazę garniturów i marynarek, ale czas ją uzupełnić. Dlatego moja uwaga zwraca się w stronę Suit Supply - ładne modele, przystępne ceny. Zgrzyt pojawił się wtedy, kiedy chciałem coś kupić - wszystko, co mi się podoba w "moim" rozmiarze (którego w SuSu jeszcze na 100% nie znam) jest już wyprzedane, a przecież sezon dość niedawno się zaczął... I co ja mam teraz począć, czekać do przyszłego sezonu...? Dziwi mnie to, że w marcu już wszystko wyprzedane.

Moje wymiary nie są może absolutnie standardowe (182/116/98), ale przecież mieszczą się w normie!

Niestety, po prezentacji kolekcji następuje posucha... będą uzupełniać popularne modele (np. York czy Napoli są uzupełniane kilka razy w roku). Będą też się pojawiać pojedyncze modele i kolekcje z wyższych linii (np.Jort). 

@ swordfishtrombone:

Mam bardzo podobne wymiary - 187/118/90, dwa lata temu zamówiłem garnitur w SS, ale w spodniach 52 mogłem się utopić, marynarka niby ok, ale do zwężenia w pasie... machnąłem ręką i wymieniłem na bosmankę XL i ledwo zapinam na koszulę, nie mówiąc o marynarce:)

Od tej pory oglądam Wasze zdjęcia i widzę, że niektóre rzeczy są ekstra, ale boję się zaryzykować z rozmiarem:) Na opcje Mtm szkoda mi pieniędzy, zastanawiam się nad samymi marynarka mi...

czy ktoś mając podobne wymiary do moich zzamawiał SS i poprawiał?

• Oceniam pozytywnie 1

proste rozwiązania są dwa -wybór osobno spodni i marynarki:

- separates (np. havana traveler),

- własny projekt (399€ za 2-cz, z tkaniny VBC),

w innym wypadku, przy tak dużej dysproporcji pomiędzy klatką, a obwodem pasa, raczej podarowałbym sobie eksperymenty z garniturami.

ps. nie rozumiem, jak w ogóle zmieściłeś się w marynarkę 52 :shock:

• Oceniam pozytywnie 1

http://eu.suitsupply.com/pl/search?q=separates- gotowe garnitury, z możliwością doboru spodni i marynarki w osobnych rozmiarach,

http://eu.suitsupply.com/on/demandware.store/Sites-INT-Site/pl/ProductCustomSuit-Show?tid=suitconfigurator- to co powyżej, z opcją wyboru kroju i materiału - drożej, ale więcej możliwości

• Oceniam pozytywnie 1