blekit Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 @Nowoanglik nie mam żadnej marynarki opisanej taką rozmiarówką, normalnie noszę rozmiar 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz3M Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Zamówiłem na próbę Havanę w rozmiarze 98. Jak przyjdzie dam znać jakie są różnice w porównaniu do standardowej dla mnie 50. Sam jestem ciekawy jak dużo będzie trzeba przerabiać i czy moja krawcowa podoła temu zadaniu Przy jakich wymiarach zdecydowałeś się na taką zabawę z poprawkami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Zbliżone. Najbardziej obawiam się rękawów, bo moja krawcowa nie podejmie się skracania górą. Marynarkę może będę minimalnie poszerzać w talii, a spodnie w biodrach i pasie - ale takie przeróbki już robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Mały offtopic: @blekit, z ciekawości - wiesz, jaką długość rękawów w koszuli nosisz (mierząc od środka pleców)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 35 cali w CT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Czy garnitury Lazio i Havana mają ten sam model spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Wszystkie znane mi modele (Lazio, Havana, Hudson, Sienna, Madison, Soho) mają ten sam krój spodni. Inne są w Washington. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Kiedyś pytałem o to obsługę sklepu. Odpowiedź: "I can confirm that the trousers of the Hudson suit are the Brescia fit. These are the trousers for most of our suits. Only the Copenhagen suit has the Porto trousers, while the La Spalla, Jort and Hartford suits have the Oak trousers and the Washington suit has the Washington trousers." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Czyli jest to krój szeroki w udach i dość wąski w łydce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Co sądzicie o tym garniturze http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-brown-plain/P4236.html? Zastanawiam się czy len ma sens z podszewką i chyba marynarki nie będzie się dało wykorzystać osobno, w tej kwestii lepsza by była chyba Havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 mi się słabo widzi ten garnitur... dwurzędowa kamizelka w lnie i pełna podszewka - IMHO bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Mam dwa lniane garnitury SS i podszewka nie jest szczególnie uciążliwa, cyrkulacja powietrza jest bardo dobra. To powiedziawszy, ten konkretny model mnie nie porywa. Średnio podoba mi się kolor i konstrukcja kamizelki. Co do rozkompletowania, to według mnie z uwagi na bardzo nieformalny materiał i brak wyraźnego wzoru, można coś pokombinować. Ale tak jak mówisz, z Havaną byłoby łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Czy rzeczywiscie ten len tak odbiega od letniej welny - in plus podczas upalow? Kusi mnie zakup jakiegos lnianego garnituru na lato do biura (jakis granat, zeby zachowac pozory biznesowego looku), ale obawiam sie, ze bedzie sie bardzo gniotl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 @blekit: tyle, że tu dochodzi jeszcze kamizelka i w efekcie masz dwie warstwy podszewki, plus warstwa lnu - cieżko mówić o przewiewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @Marcin_L Gniótł się trochę będzie, ale myślę, że można to zaakceptować. Mam lnianą marynarkę i najbardziej gniecie się na rękawach. Fragment materiału pomiędzy rozcięciami marynarki też się zagina niestety. @Hargin, @blekit Dzięki za opinie. Podobnie jak Marcin_L zastawiam się nad garniturem na lato właśnie z lnu, żeby mieć też jakiś inny niż z wełny. Pomijając już kwestię przewiewności, zastawiam się czy garnitur z lnu w takim kroju jak Lazio ma sens w ogóle. Len kojarzy się z lekkim i nieformalnym ubraniem. Zwróciłem uwagę na ten kolor, bo wszystko co mam jest granatowe, niebieskie lub szare . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja dumam nad tym obecnie: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/hudson-brązowy-gładki/P4811.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Hudson brąz, len, bez podszewki - dobry do rozkompletowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Kolorystycznie bardziej podoba mi się ten Lazio (bardziej wyrazisty), ale Hudson, tak jak piszesz, jest chyba bardziej praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ta brązowa Havana z tego co widzę też jest na polpodszewce, nawet nie zwróciłem na to uwagi wcześniej http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-br%C4%85zowy-g%C5%82adki/P4850.html?vpid=P485016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 W ogóle nie zwróciłem na nią uwagi Jednak obawiam się, że nie wyglądałbym w niej dobrze (jasne włosy i karnacja), a przynajmniej tak mi się wydaje. Garnitur sam w sobie ładny, muszę się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Właśnie wydaje mi się w takim mocniejszym brązie ludzie o naszym typie urody będą wyglądać lepiej niż w jasniejszych, zbliżonych do beżu odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Trudno jednoznacznie ocenić na odległość. Kiedyś w Bytomiu była puchowa kurta w podobnym (jakby rudym) kolorze. Nieciekawie w niej wyglądałem . Dorzucę jeszcze jeden: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-light-brown-check/P3873.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja ocenię w środę. Ale bardziej obawiam się problemów z rozmiarem niż kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @blekit: zamówiłeś tą Havanę w rozmiarze L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Tak, 98L zamiast 50R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja ocenię w środę. Ale bardziej obawiam się problemów z rozmiarem niż kolorem. To podziel się wrażeniami, bo kolor może okazać się inny niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi