lubo69 Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Czyli jest to krój szeroki w udach i dość wąski w łydce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Co sądzicie o tym garniturze http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-brown-plain/P4236.html? Zastanawiam się czy len ma sens z podszewką i chyba marynarki nie będzie się dało wykorzystać osobno, w tej kwestii lepsza by była chyba Havana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 mi się słabo widzi ten garnitur... dwurzędowa kamizelka w lnie i pełna podszewka - IMHO bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Mam dwa lniane garnitury SS i podszewka nie jest szczególnie uciążliwa, cyrkulacja powietrza jest bardo dobra. To powiedziawszy, ten konkretny model mnie nie porywa. Średnio podoba mi się kolor i konstrukcja kamizelki. Co do rozkompletowania, to według mnie z uwagi na bardzo nieformalny materiał i brak wyraźnego wzoru, można coś pokombinować. Ale tak jak mówisz, z Havaną byłoby łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 Czy rzeczywiscie ten len tak odbiega od letniej welny - in plus podczas upalow? Kusi mnie zakup jakiegos lnianego garnituru na lato do biura (jakis granat, zeby zachowac pozory biznesowego looku), ale obawiam sie, ze bedzie sie bardzo gniotl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2016 @blekit: tyle, że tu dochodzi jeszcze kamizelka i w efekcie masz dwie warstwy podszewki, plus warstwa lnu - cieżko mówić o przewiewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @Marcin_L Gniótł się trochę będzie, ale myślę, że można to zaakceptować. Mam lnianą marynarkę i najbardziej gniecie się na rękawach. Fragment materiału pomiędzy rozcięciami marynarki też się zagina niestety. @Hargin, @blekit Dzięki za opinie. Podobnie jak Marcin_L zastawiam się nad garniturem na lato właśnie z lnu, żeby mieć też jakiś inny niż z wełny. Pomijając już kwestię przewiewności, zastawiam się czy garnitur z lnu w takim kroju jak Lazio ma sens w ogóle. Len kojarzy się z lekkim i nieformalnym ubraniem. Zwróciłem uwagę na ten kolor, bo wszystko co mam jest granatowe, niebieskie lub szare . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja dumam nad tym obecnie: http://eu.suitsupply.com/pl/suits/hudson-brązowy-gładki/P4811.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Hudson brąz, len, bez podszewki - dobry do rozkompletowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Kolorystycznie bardziej podoba mi się ten Lazio (bardziej wyrazisty), ale Hudson, tak jak piszesz, jest chyba bardziej praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ta brązowa Havana z tego co widzę też jest na polpodszewce, nawet nie zwróciłem na to uwagi wcześniej http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-br%C4%85zowy-g%C5%82adki/P4850.html?vpid=P485016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 W ogóle nie zwróciłem na nią uwagi Jednak obawiam się, że nie wyglądałbym w niej dobrze (jasne włosy i karnacja), a przynajmniej tak mi się wydaje. Garnitur sam w sobie ładny, muszę się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Właśnie wydaje mi się w takim mocniejszym brązie ludzie o naszym typie urody będą wyglądać lepiej niż w jasniejszych, zbliżonych do beżu odcieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Trudno jednoznacznie ocenić na odległość. Kiedyś w Bytomiu była puchowa kurta w podobnym (jakby rudym) kolorze. Nieciekawie w niej wyglądałem . Dorzucę jeszcze jeden: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-light-brown-check/P3873.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja ocenię w środę. Ale bardziej obawiam się problemów z rozmiarem niż kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @blekit: zamówiłeś tą Havanę w rozmiarze L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Tak, 98L zamiast 50R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja ocenię w środę. Ale bardziej obawiam się problemów z rozmiarem niż kolorem. To podziel się wrażeniami, bo kolor może okazać się inny niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 No, ja bym zaryzykował raczej 102 Jednak trzymam kciuki i czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Ja raczej 50 zwężam i skracam, więc 102 odpadalo. Najbardziej martwię się o rękawy, we Wrocławiu jest problem ze skracaniem od góry, a 1.5-2 cm od dołu może słabo wyglądać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Do mnie z kolei idzie ta marynarka http://eu.suitsupply.com/en/jackets/hudson-light-brown-herringbone/C960.html?vpid=C96011 W garniturach nie chodzę, ale ten wydaje się warty uwagi http://eu.suitsupply.com/en/pre-order/harris-light-brown-plain/P4852.html?cgid=pre-order Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @alabuz: czekamy na zdjęcia to też ciekawa opcja na lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 @Aron: dzieki Pewnie jeszcze troche podumam i w koncu klikne Ale dam sobie miesiac przerwy, dopiero co przyszedl ciemnoszary Lazio, wlasnie jade z nim do drobnych poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werter Napisano 16 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2016 Tak, kamizelki biorę w rozmiarze 50 i pasują bardzo dobrze. Bardzo jestem ciekaw porównania. Ja cały czas waham się pomiędzy 52 a 102... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Dzisiaj odebrałem Havanę w rozmiarze 98 i udało mi się od razu odwiedzić krawca. Już teraz widać, że ten garnitur musi zostać poddany najpoważniejszym przeróbkom ze wszystkich jakie posiadam. Postanowiłem podjąć ryzyko i postaram podzielić się efektem, kiedy dzieło zostanie zakończone - no risk, no fun Parę słów na szybko: kolor jest jaśniejszy i bardziej stonowany niż na zdjęciach, przypomina trochę mleczną czekoladę garnitur na półpodszewce, materiał wydaje się być dobrej jakości różnice między rozmiarami 98 a 50 spodnie w 98 oczywiście dłuższe i odrobinę węższe w biodrach i pasie, w udach praktycznie takie same; zakres przeróbek w moim przypadku praktycznie taki sam (poszerzanie w udach i biodrach, skracanie), plusem jest to że powinno zostać wystarczająco dużo materiału na zrobienie manszetu marynarki w ramionach leżą identycznie, różnice zaczynają się niżej - 98 będę musiał poszerzyć w talii bo pojawiły się brzydkie poprzeczne marszczenia w dolnej części pleców, zobaczymy co wyjdzie po tej zmianie rękawy w 98 są dłuuuuugie, skrócenie dołem w moim przypadku balansuje na granicy (będą około 2 cm od guzika do krańca rękawa); krawcowa obiecała to zrobić w odwracalny sposób, więc jeżeli będzie mi to przeszkadzać spróbuję skracania górą długość marynarki jest bardziej klasyczna, chyba faktycznie wygląda to lepiej niż w przypadku zwykłej Havany i Hudsona; moim zdaniem efekt jest równie dobry co w przypadku regularnego Lazio albo modeli dwurzędowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2016 Szkoda, że nie zrobiłeś zdjęć na szybko, żeby pokazać ten kolor. Rozumiem, że nie ma rudego odcienia. Przy okazji wypatrzyłem marynarkę Havana (http://eu.suitsupply.com/en/jackets/havana-brown-plain/C969.html), z opisu wynika, że inny jest producent materiału, ale kolor podejrzanie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi