Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem podobny problem z Lantierem superslim  , jak w ramionach było idealnie to w talii na styk  , rozmiar wyżej już całkiem źle ...i zacząłem biegać :) We wrześniu planuję pierwsze podejście do SS  :mrgreen:

Opublikowano

To, że się nie marszczy to jedno, ale pytanie czy jest wygodnie. Miałem podobne sytuacje z produktami SuSu. Teoretycznie marynarka leżała idealnie, tylko poruszać się nie za bardzo dało.

Opublikowano

Zgoda, oczywiście jeżeli jest odpowiedni zapas materiału. Sam poszerzałem i z marynarki, której nie dało się używać robiło się wygodne ubranie. Z drugiej strony niekoniecznie trzeba iść w kierunku opinania się marynarką na styk, ale to już każdy sam zdecyduje. :)

Opublikowano

Wyleczyłem się już z marynarek na styk. Kupiłem ostatniej zimy dwa Hudsony i musiałem sprzedać. poszerzenie w talli jest bardzo pozorne, w moich garniturach udało się uzyskać 1,5 cm łącznie z obu stron. Nauczyłem się, że co innego stanąć przed lustrem w T-shircie i marynarce, a co innego założyć pod nią koszulę, krawat i funkcjonować tak cały dzień.

• Oceniam pozytywnie 8
Opublikowano

Dzień dobry Panowie,

jestem nowym użytkownikiem, więc pozwólcie, że zanim zadam pytanie, przedstawię się :) Na imię mam Jacek, z zainteresowaniem przeglądam forum od niedawna, a teraz stoję wobec dylematu, którego nie jestem w stanie sam rozgryźc, a nie chcę rozwiązywac go metodą prób i błędów.

Otóż chciałbym zamówic garnitur SS, model Washington (chodzi mi o zamknięte klapy), tkanina http://eu.suitsupply.com/pl/suits/napoli-niebieski-g%C5%82adki/P4271.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Niebieski(lub inna, wełna, granat).

Niestety nie jest dostępny w kolekcji, a jedynie w opcji "Zaprojektuj swój idealny garnitur"... I tu pojawia się zagwozdka jaki wybrac rozmiar. Wszystkie vistule i lantiery noszę w rozmiarze 50 (i nie wymagają szczególnych poprawek.) Jednak kiedy czytam o rozmiarówce SS, i kiedy próbuję jakoś wpasowac się, żeby nie przestrzelic... Nie potrafię zdecydowac. 

Czy dobrym wyborem byłaby "próba" rozmiaru 48 modelu linkowanego wyżej, potem zwrot i zamówienie tego wymarzonego (z zamkniętymi klapami)? 

A może wpadły Wam w oko jakieś granatowe garnitury jednorzędowe z klapami w szpic?

Z góry dziękuję za zainteresowanie i pomoc:) 

Opublikowano

A ja nie mogę się nadziwić, czemu mają służyć przymiarki marynarek na t-shirt...  :shock:

Np. gdy masz koszmar, że marynarka źle leżała i szybko wstajesz w nocy żeby upewnić się, że to tylko zły sen :)

@Jackuzzi89: jeżeli czas nie jest dla Ciebie przeszkodą to najlepiej zamów rozmiar 50 z regularnej kolekcji. Dowiesz się wtedy jaki rozmiar faktycznie potrzebujesz i wówczas możesz skorzystać z opcji "Zaprojektuj swój idealny garnitur"

Wczoraj również korzystałem z tej opcji, a wcześniej w rozmowie z konsultantem upewniłem się, że garnitury zakupione w tej opcji również można zwracać.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Wczoraj również korzystałem z tej opcji, a wcześniej w rozmowie z konsultantem upewniłem się, że garnitury zakupione w tej opcji również można zwracać.

Ciekawe. Gdy zapytałem o możliwość zwrotu garnituru szytego na zamówienie, to uzyskałem odpowiedź, że nie można tego zrobić.

Opublikowano

Mam nadzieję, że faktycznie zmienili swoje stanowisko, bo w przeciwnym razie nie korzystałbym z tej opcji. Zapytałem również ile w praktyce trzeba czekać na zamówienia i otrzymałem informację, że z doświadczenia konsultanta od 4 do 6 tygodni. Czekam już 2 drugi dzień :)