Kropek Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 Koledzy ze Szczecina, gdzie kupujecie materiały na garnitury? I pytanie do stoiska z produktami Saphira w Sterze, gdzie ono się znajduje, nie mogłem znaleźć. Dzięki za info. Centrum Handlowe Ster. Szukaj wysepki. Znajdziesz bez problemu. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 18 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2016 @lubie_jeansy to zależy jaki dokładnie chcesz materiał. Jeśli len to polecam sklep Wisan II na Jagiellońskiej (w oficynie). Mają len z Polski i Czech. Czasami mają jakąś ubraniówkę. Jeśli chciałbyś jakąś wełnę czesankową to jest sklep Merino na Piastów. Nie byłem w nim nigdy, nie wypowiem się o jakości tego towaru ani pochodzeniu. Niestety nie ma u nas sklepu pokroju Szarmanta, gdzie miałbyś wybór bardziej ekskluzywnych tkanin. Pozostaje internet lub wycieczka np. do Warszawy. http://chster.pl/pl/sklepy/uslugi/item/34-klucz-serwis.html i oni mają też niektóre produkty Saphira, jak zagadasz to podobno ściągną ci coś ze Stargardu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Nie znalazłem ich w Sterze, dlatego pomyślałem, że to stoisko tymczasowe było. Kropek, możesz opisać dokładnie koło czego to stoisko jest, w którą stronę iść, etc.? Co do materiału, to chciałem gładką granatową wełną. Byłem w Sklepie z tkaninami na Bohaterów Getta i był symboliczny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropek Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Nie znalazłem ich w Sterze, dlatego pomyślałem, że to stoisko tymczasowe było. Kropek, możesz opisać dokładnie koło czego to stoisko jest, w którą stronę iść, etc.? Co do materiału, to chciałem gładką granatową wełną. Byłem w Sklepie z tkaninami na Bohaterów Getta i był symboliczny wybór. To nie jest stoisko tylko z kremami itd do butów. W tej witrynie znajdziesz też noże itd. A obsługuje je osoba, która dorabia klucze i obok chyba jest kantor Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 19 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2016 @lubie_jeansy Duży wybór materiałów jest też w sklepie w CH Fala. Sklep jest w lewej alejce. Możesz też spróbować poszukać czegoś na Kopernika - sklep Tesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 Dnia 18.11.2016 o 21:57, wally napisał: @lubie_jeansy to zależy jaki dokładnie chcesz materiał. Jeśli len to polecam sklep Wisan II na Jagiellońskiej (w oficynie). Mają len z Polski i Czech. Czasami mają jakąś ubraniówkę. Jeśli chciałbyś jakąś wełnę czesankową to jest sklep Merino na Piastów. Nie byłem w nim nigdy, nie wypowiem się o jakości tego towaru ani pochodzeniu. Niestety nie ma u nas sklepu pokroju Szarmanta, gdzie miałbyś wybór bardziej ekskluzywnych tkanin. Pozostaje internet lub wycieczka np. do Warszawy. http://chster.pl/pl/sklepy/uslugi/item/34-klucz-serwis.html i oni mają też niektóre produkty Saphira, jak zagadasz to podobno ściągną ci coś ze Stargardu. @lubie_jeansy Stoisko Saphira jest w drugim rzędzie sklepów, jak idziesz od części restauracyjnej (KFC etc.) to przed B1 skręcasz w prawo i mniej więcej w połowie ciągu jest stoisko. Bardziej jest ono oznaczone jako "dorabianie kluczy" niż stoisko z Saphirem Pan ma tam wszystko: od Saphira, po różnego rodzaje noże, aż po ogromy wybór baterii. Kiedyś zjeździłem pół Szczecina za bateriami do pilota do samochodu i u niego je dopiero znalazłem. Obecnie w Sz-nie największy wybór Saphira ma chyba Pan szewc "Flek-But" przy ul. Ks. Bogusława X nr 12 (schodkami w dół). Uwaga: tam jest dwóch szewców obok siebie w piwnicy. To ten drugi, bliżej Wojska Polskiego Pan również jest ze Stargardu i jak można się domyślić zaopatruje się u chłopaków z Danbis, więc może dowieźć towar jak nie ma na miejscu. Pan jest przesympatyczny, zreszta tak samo jak Pan ze Steru. Niemniej, do Pana z Bogusława z pracy mam 200-300 metrów więc często do niego zachodzę Usług u niego nie wykonywałem. Korzystam z usług Pana szewca z ul. Królowej Jadwigi 2, do którego mam 20 metrów od pracy (ja to leniwy jednak jestem ), z którego usług jestem zadowolony więc pozostanę przy nim. Niemniej, widziałem jak szef odbierał buty od szewca z Bogusława 12 i usługa była wykonana bardzo dobrze i starannie (m.in. nowe zelówki, woskowanie - renowacja rantów podeszew, naszycie skóry w miejsce przetarcia cholewki przy pięcie). Buty to kilkuletnie G&B Levet i po usłudze odzyskały drugie życie. Reasumując. Polecam Pana szewca z Bogusława 12, zarówno do zakupów produktów Saphira i Tarrago, jak i wykonania usług szewskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 22 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2016 A gdzie jest najtaniej?:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 23 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2016 Wszędzie tak samo. Jeden dostawca, więc monopol Parę wpisów wyżej była mowa, że w Sterze taniej, niż na stronie, ale to była kwestia okresu przejściowego. Asortyment Saphira na stronie zdrożał, więc i w sklepach stacjonarnych podrożał. Nowe dostawy, czy to na Bogusława 12, czy w Sterze mają takie same ceny jak na stronie internetowej multirenowacji. Stare dostawy jeszcze zdarzają się po starych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laska Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Polecacie Panowie jakiegoś krawca w Szczecinie, który w miarę tanio i dobrze dokona poprawek w garniturze ?? (chodzi o delikatne skrócenie rękawów i spodni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Delikatne skrócenie powinien zrobić każdy kompetentny punkt przeróbek. Jeśli nie znajdziesz polecanego zakładu na forum, spytaj w galerii handlowej, w sklepie z garniturami, z kim współpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 NIezmiennie godny polecenia jest Wacław Nietubyć, ale to chyba zbyt "duże działo" na takie małe poprawki. Wiem, że Tomek( @wally) ma zaufaną krawcową, ale niestety nie pamiętam jej adresu. Ale wywołany pewnie się odezwie i wszystko Ci napisze. Albo posłuchaj się rady mosze, bo faktycznie niewielkie skrócenie rękawów od dołu i skrócenie nogawek to łatwizna dla 99% krawców/krawcowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 Jagiellońska 24 - p. Ula http://www.krawiec.szczecin.pl/ . Ale bardziej polecam Nietubycia. Ostatnio na zakładzie jest szyld, że czynne jest od 10-17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Ja u Nietubycia robiłem wszystkie możliwe poprawki krawieckie, włącznie ze skracaniem od góry, i nie mogę złego słowa powiedzieć. Nietubyć przyjmuje też w niektóre soboty, ale lepiej ustalić to z nim wcześniej telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Panowie, może w końcu doczekamy się prawdziwego Tikeja, a nie magazynu zrzutu tego co nie zeszło w innych Tikejach: http://szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,21296499,nowy-trzypietrowy-sklep-w-ch-kaskada-kiedy-bedzie-otwarcie.html?disableRedirects=true 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 10 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2017 W naszym Tikeju w Molo wysyp Ralpha Laurena: klasyczne polówki w różnych rozmiarach i kolorach; koszule - za 199 zł. Jest też piękna marynarka jakiejś włoskiej firmy: bez podszewki, bez wypełnienia w ramionach, cienka wełna, luźno tkana jak siatka (idealna na lato), szerokie klapy, rozpinane guziki na rękawach, ciemnoszara w delikatną kratkę - za 269 zł. Rozmiar Tk 50, a wg producenta 48. Ubolewam, że nie ma mojego rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bujol Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Dzień Dobry Panowie! Od września będę potrzebował garnituru codziennie, chciałbym celować w trzyczęściowy bespoke od Pana Nietubycia. Niestety nigdy nie zamawiałem garnituru szytego na miarę, więc nie znam się za bardzo, ale moje największe obawy to jakość wykonania oraz dopasowanie do mojego gustu, dla mnie jako osoby ciągle uczącej się to jest duży wydatek i nie chciał bym wyrzucać pieniędzy na coś, co mi się nie będzie podobać. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak Pan Nietubyć wygląda z szyciem całych garniturów? Dodatkowo, czy jego ceny cały czas są takie jak w pierwszym poście? I ile musiałbym liczyć na materiał (i gdzie go kupić) oraz ile dodatkowo za kamizelkę? Mam jeszcze opcję kupienia RTW w TM Lewin lub Charles Tyrwitt (mieszkam w Wielkiej Brytanii). Czy zakup takiego garnituru i ewentualne poprawki jest może lepszym pomysłem? Ile wtedy takie poprawki mogą wynieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 @Bujol Przy bespoke trzeba wziąć masę rzeczy pod uwagę, po spersonalizować możesz dosłownie wszystko np. wysokość kozerki, szerokość klap, sposób wytaliowania, konstrukcję marynarki, sposób wszycia rękawa, sposób połączenia materiału z płótnem, wybór podszewki, szerokość rękawów, ilość szlic, ilość i rodzaj kieszeni, umieszczenie kieszonki piersiowej i butonierki, stan spodni, rodzaj tylnych kieszeni itp itd. Będę u krawca niedługo, mogę się popytać o aktualne ceny. Jednej rzeczy nie zrozumiałem: Jeżeli mieszkasz w UK to czy nie lepiej kupić Ci coś z tam funkcjonujących marek? Czy będziesz specjalnie przyjeżdżać do Szczecina do krawca? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bujol Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 @wally Bardzo dziękuję! Jakbyś się dowiedział byłbym wdzięczny. Czy są jakieś inne miejsca w Szczecinie, które są aktualnie godne polecenia i nie wiążą się z wydatkiem 3000zł ? Ogólnie do Szczecina przyjeżdzam dość często bez względu na to (średnio raz na 1,5 miesiąca), więc z tym nie ma problemu. Z chęcią zrobiłbym to w uk, ale niestety trudno mi tutaj znaleźć krawca, który robiłby w podobnych przedziałach cenowych. Chyba, że znasz może jakiś dobrych polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Co do ceny to wygląda to następująco (stan z końca 2016): - marynarka: 1000 zł - spodnie: 200 zł - kamizelka: chyba 200 zł, ale nie jestem pewnien + 200 zł za dodatkowe rzeczy (podszewka, guziki itd.), choć wolałbym je załatwić we własnym zakresie. Co do materiału, to potrzebujesz 3,5 m na dwucześciowy. Sam myślałem nad uszyciem garnituru u Nietubycia, ale miałem spore obawy. Robiłem u niego sporo poprawek, w tym skracanie rękawów od góry, i jestem w sumie zadowolony. U niego w zakładzie widziałem dwie szyte marynarki i wyglądały dobrze. Ad rem: jeśli chcesz u niego szyć, to według mnie musisz konkretnie wiedzieć, jaki chcesz garnitur - patrz post Kolegi @wally 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 13 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2017 Może trochę skieruję dyskusję na boczne tory, ale na Twoim miejscu, jeżeli nie masz zbyt dużego doświadczenia z bespoke to można uciec w dobrą konfekcję i RTW. W Londynie mamy chyba 3 salony Suitsupply, ceny niestety w funtach, ale uważam to za ciekawą i budżetową opcję. Ewentualnie z naszej strony planujemy w wakacje wypad do Berlina, gdzie otworzyć ma się kolejny salon. Szczecin nie ma zbyt wiele do zaoferowania, co już było tu podnoszone. Mały spoiler, dzisiaj mi przyszedł materiał, niedługo ruszam z pierwszą marynarką. Na żywo wygląda dużo lepiej niż na prześwietlonym zdjęciu inspiracją jest marynarka Zaremby i w coś takiego będę celował. Relację opiszę w dziale Bespoke. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 14 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2017 @wally Bardzo ładny materiał. Dlaczego nie cały garnitur? Na marginesie, spalla camicia u Nietubycia - odważnie Trzymam kciuki i czekam na relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 26 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2018 Nie. Ale z prawobrzeża masz niedaleko do Stargardu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 3 Marzec 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2018 Nasz szczeciński holender Tim Mureau obstalował garnitur u p. Nietubycia. Za tłumacza służył @wally , a wyglądało to tak: 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubie_jeansy Napisano 9 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2018 Potrzebuję oddać do pralni marynarkę bawełna+poliester. Możecie którąś pralnię polecić? Gdybym miał sam wybierać, to bym poszedł najbliżej czyli do Turzynu/Carrefoura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi