Skocz do zawartości

Co mam dziś casualowego na sobie

The-Bigwig

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Moim zdaniem lepsza byłaby albo gładka błękitna albo kratka, paski w tym zestawie nie przekonują mnie, ale oczywiście to subiektywne.. ;)

Dzięki za komentarz, na obronę tego outfitu dodam tylko że masakrycznie fatalna jakość zdjęć (wrzucałem na szybko i nie sprawdziłem jak to wygląda, mea culpa) nie oddaje piękna kolorów tej koszuli - no żywo wygląda to zdecydowanie lepiej, choć to tylko moje subiektywne odczucie ale czułem się w tym zestawie bardzo pewnie i swobodnie.

W Anglii setki ludzi chodzi właśnie w takim zestawie w kratkę. Odświeżająco jest zobaczyć paski. Kurtka mnie nie przekonuje.

Merci ;) kurtka w sumie zwykła w typie (chyba) harringtonki, ale ma ogromnego plusa gdyż genialnie oddycha (Geox Respira) i dlatego znalazła się w mojej szafie (a i cena była ułamkiem tej ze normalnego sklepu)

Z góry przepraszam za bezpośredniość ale po co je nosić/kupować skoro ma się o nich takie a nie inne zdanie?

Słuszne pytanie, więc sie bynajmniej nie obrażam i karnie odpowiadam, zakup tych butów miał kilka celów:

1. będąc jakiś czas temu pod wpływem wpisu na blogu Michała (Mr.Vintage) postanowiłem sprawdzić na własnej skórze czy się przekonam do butów które jeszcze do niedawna miałem za "dziadkowe".

2. kosztowały ok 100zł więc sa idealne do tego abym naczył się w nich chodzić (cyklicznie obcieram je o wszelkie możlwie przeszkody terenowe jak półki, schody itp, wcześniej biegałem w sportowym obuwiu i jakoś inaczej się w nich chodziło :) ) oraz dbać o skórzane buty, staram się wyrobić w sobie nawyk czyszczenia, pastowania i chowania do prawideł ; gdybym jako pierwsze kupił jakieś piękne o drogie brogsy za 800 czy więcej zł to bym je skatował pewnie w 3 m-ce i był by ból.

3. kupiłem je zanim trafiłem tu i mogłem się radzić Was, ekspertów w dziedzinie

4. one, tak naprawdę,podobają mi się choć wiem że mają dużo wad, a słowa "koszmarkowe" użyłem gdyż podejrzewam jakie Wy je oceniacie :)

• Oceniam pozytywnie 1

4. one, tak naprawdę,podobają mi się choć wiem że mają dużo wad, a słowa "koszmarkowe" użyłem gdyż podejrzewam jakie Wy je oceniacie :)

Pamiętaj, że to nie eksperci z forum chodzą w Twoich butach, więc nie im się mają podobać.: ) Owszem, ktoś ma prawo krytyki, ale to Twoje stopy, Twoja wygoda, Twój wygląd. Mądrych rad warto słuchać, ale nie wolno ślepo ich przyjmować, każdy ma swój rozum, swój gust, swoje potrzeby związane z obuwiem (czy z każdą inną rzeczą), więc wszystkim pasowało nigdy nie będzie. 

Pozdrawiam

• Oceniam pozytywnie 1

Pamiętaj, że to nie eksperci z forum chodzą w Twoich butach, więc nie im się mają podobać.: ) Owszem, ktoś ma prawo krytyki, ale to Twoje stopy, Twoja wygoda, Twój wygląd. Mądrych rad warto słuchać, ale nie wolno ślepo ich przyjmować, każdy ma swój rozum, swój gust, swoje potrzeby związane z obuwiem (czy z każdą inną rzeczą), więc wszystkim pasowało nigdy nie będzie. 

Pozdrawiam

Zgadzam się w całej rozciągłości i dlatego właśnie jeszcze nie nabyłem żadnych z proponowanych mi wcześniej (większość co prawda już wyprzedanych ale 1 czy 2 pary po prostu mi się nie podobają) więc szukam dalej  kompromisu między tym co mi się podoba a tym jak powinien wyglądać klasyczny but w którym przechodzę nie jedną wiosnę :)

Nie sądziłem, że kiedyś napiszę coś podobnego, ale buty z CCC wyglądają dużo lepiej... :)

:D  z racji iż cały czas próbuję "ogarnąć" temat butów to spytam czy chodzi o ogólny kształt tych guessów czy to że traktuję je po macoszemu i nie wypielęgnowałem ich przed założeniem ?

Kształt. Te z CCC nie mają porywającego kopyta, natomiast nadrabiają odrobinę celowaniem w klasyczne brogsy. Z drugiej strony Guessy, ze swoim kształtem a la kapcie z H&M - tutaj niewiele da się poprawić jakością, czy stylistyką detali. Takie jest moje odczucie w tej kwestii.

... Z drugiej strony Guessy, ze swoim kształtem a la kapcie z H&M ...

Rozbroiłeś mnie  :lol:  ale w sumie trafiłeś w samo sedno, faktycznie są jak kapcie jeśli chodzi o względy noszenia się, są mega wygodne i lekkie, pewnie przez to że skóra jest cienka i mają kauczukową podeszwę.

A co do wyglądu to mi się podobają i będę tego bronił do upadłego (jak Francja swej suwerenności podczas II WŚ  :D )

Zdjęcie wyszło nie korzystnie, faktycznie wyglądają lepiej (zwłaszcza jak już je dziś troszkę wypastowałem) - wrzucę później do wątku o butach lepsze zdjęcie będzie można ocenić

Gość Olgierd

#1 nigdy nie fotografuj się od dołu (chyba że jesteś długonogą laską i jeszcze chcesz sobie te nogi wydłużyć) -- sam popatrz na perspektywę na dwóch pierwszych zdjęciach: szerokie biodra, wąskie ramiona. Nawet gdyby było dobrze, trudno byłoby to zauważyć, choćby dlatego, że się wydaje, że marynarkę masz zapiętą prawie na podgardlu.

Krawat zrąbią P.T. Koledzy, mnie się natomiast podoba faktura marynarki (ale do krawatu nie pasuje kompletnie).

• Oceniam pozytywnie 1

Co do zdjęcia z dołu było to podyktowane faktem braku fotografa i telefon z włączonym samowyzwalaczem ustawiłem na krześle...

Pomysł z ostatnim guzikiem dobry, dziwi mnie, że sam na to nie wpadłem, jednak lekko widoczny jest już "X", talia jest akurat pośrodku między jednym a drugim guzikiem.

post-4962-0-39181400-1393945796_thumb.pn

post-4962-0-03541200-1393945800_thumb.jp

Krawat to 100% jedwab firmy Liberty, jest on w moim mniemaniu szeroki(9cm), zakupiony wczoraj z second-handu za całe 3 złote ;] dlatego też miałem go w plecaku, postanowilem zrobic eksperyment i go założyłem, niektórym sie podobało.