Pan Janusz Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Korzystając z wiosennej promocji u producentów postanowiłem spróbować ulepszonego Markowskiego, czyli Septième Largeur. Co prawda musiałem wysłać do nich 3 mejle, ładnie prosząc o odpowiedź na dręczące mnie pytania, ale w końcu udało się. Przesyłka szła z Francji niecały tydzień. W przeciwieństwie do Markowskiego, zamiast jednego dużego worka na parę butów, każdy z butów przyszedł w oddzielnym worku. Poniżej kupiona przeze mnie para ANATOLE Brown Box Calf http://desmond.imageshack.us/Himg38/scaled.php?server=38&filename=but1t.jpg&res=landing http://desmond.imageshack.us/Himg849/scaled.php?server=849&filename=septiemelargeur3.jpg&res=landing Aż szkoda będzie wyjść po raz pierwszy i wytrzeć podeszwę (nota bene podwójna skórzana) http://desmond.imageshack.us/Himg151/scaled.php?server=151&filename=septiemelargeur4.jpg&res=landing Ogólnie nie jestem fanem patynowania butów, jednak jest pewien wyjątek - wariacja odcieni brązowego. Dlatego te buty urzekły mnie od razu, a i że szukałem derby, jako że ostatnio wszystkie moje buty to oxfordy, znalazłem idealną dla mnie parę Trzeba przyznać, że widać względem Markowskiego lepszą jakość wykonania. Jedynie nie jestem pewny czy skóra rzeczywiście jest znów taka lepsza. Nie czuć w niej nadmiernej sprężystości, ale zobaczymy jak po odżywieniu się zachowa, bo wydaje mi się, że ostro przesuszona przyszła moja para. Tłuszcz i krem chłonęła od razu. Zobaczymy jak będzie po około 2 miesiącach się prezentowała. U mnie ze standardowym rozmiarem 43 but jest bardzo dobrze dopasowany. Na podbiciu mógłby być bardziej, ale na szerokość jest odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Bardzo mi się podobają nieregularne brązowe refleksy - nadają butom charakteru. Ciekawe, jak się będą zmieniać z czasem. Medalion też godny uwagi! PS Czy spodnie są szare w bordowy prążek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 27 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Czerwiec 2012 Bardzo ładne buty. Nie tylko te Twoje, ale również wiele modeli z ich strony. Nie znałem tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2012 Powiem szczerze, ze jesli to jest ulepszony Markowski to ja dziekuje obu. Model zaprezentowany na zdjeciach pod wzgledem stylistycznym i estetycznym przypomina sredniej jakosci obuwie z Aldo. Czy calosc jest szyta GYW / maszynowo? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Czerwiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2012 No jakoś tych refleksów nie mogłem za bardzo na zdjęciach uchwycić, jedynie ostatnie je dość realnie oddaje. Buty nie są wypastowane, bo bezbarwna pasta jeszcze nie doszła, a na naturalnie buty są bardzo matowe i zbyt rozpraszają światło przy robieniu zdjęć. Spodnie grafik w bordo prążek Szyte GYW. Co do stylistyki to mógłbyś rozwinąć? Co prawda teraz mam trochę zachwiane spojrzenie przez syndrom "niedawnego nabycia", niemniej jednak są one bardzo zbliżone golfów od G&B, tyle że z otwartą przyszwą i smaczkiem w postaci braku nakładanej skóry na pięcie. Ale może ja czegoś teraz nie dostrzegam A już mi się trochę nazbierało wszelkiej maści lotników itp i zacząłem odczuwać brak butów do cięższych zestawów i materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 28 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2012 A już mi się trochę nazbierało wszelkiej maści lotników itp. Może kolega zrobi "wyprz de luxe" http://www.youtube.com/watch?v=wM5g6h-kN_I " Luksusowe lotniki 1000zł. taniej..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2012 Przeszycie z boku buta idzie prawie po linii prostej, co wedlug mnie zaburza troche odbior calosci, reszta linii jest mocno krzywa, a tu nagla taka prosta:) poza tym buty sa polmatowe i wygladaja na sztucznie postarzane (wiem, ze to zabieg celowy, ale chyba mialo wyjsc ciekawie kolorystycznie, a nie staro), co powoduje, ze skora sprawia wrazenie niskiej jakosci. 'Wisienka' na torcie jest medialon na nosku ktory jest nieco zbyt nisko jak na moj gust, wyciecia schodza z plaskiej czesci noska, wchodzac na jego front. Oczywiscie to subiektywna opinia, jak sie podoba to nosic:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Sierpień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2012 Moje aktualne spostrzeżenia po dwóch miesiącach użytkowania. - Buty są strasznie pancerne, skóra bardzo sztywna. Raczej oceniłbym to na minus, ale nie jakiś wielki. Ja osobiście wolę jednak trochę bardziej miękką (podobne wrażenia mam względem Markowskiego) - Podobnie pancerna jest podeszwa, prawie w ogóle się nie ściera, ale za to trochę stuka o twardą powierzchnie i nie czuć takiego komfortu przy stawianiu kroków - Paskudnie mi jakoś wypadło na lewej nodze miejsce zgięcia buta na nosku przy stawianiu kroku, tak, że ciągle but mi obciera skórę na dużym palcu. - Podoba mi się jakość wykonania, nie znalazłem ani jednej drobnej skazy. Mi osobiście też wciąż podoba się model buta, dzięki temu, że praktycznie nakładana skóra biegnie od pięty zza śródstopie, można tam zrobić ładne lustro. Ogólnie oceniłbym buty: - Wygląd i konstrukcja: 7/10 - Komfort: 6/10 - Wytrzymałość: 8/10 - Jakość wykonania: 8/10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Jeżeli ktoś z utęsknieniem oczekiwał balmoral-monksów, to już są do kupienia: http://www.septiemelargeur.fr/tobar--fo ... 75-fr.html Ale jeżeli chodzi o cenę, to radziłbym się wstrzymać na promocję, bo 350 ojro mogą nie być warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Jak dla mnie to o dwie klamerki za dużo, jak na monki Trochę przypominają mi Blacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 3 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2013 Jest popyt to robią. Meermin: Górna część buta nie wygląda ciekawie- tak jak by ktoś nożyczkami uciął. Stabilność takiego zapięcia też jest wątpliwa przy wyższym bucie. Ale te SL wyglądają dobrze: W wydaniu dwukolorowym już średni pomysł. Widać że jest kryzys. SL w tym sezonie robił przeceny o 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 12 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2013 Spatynowane triple monki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyagi Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Czy dobrze widzę, że Septieme Largeur poszerzyli ofertę o modele wykonane w technologii Blake? Wydaje mi się, że przedtem wszystkie półbuty, chukka i trzewiki były szyte goodyearem, a teraz np. prawie wszystkie chukka są opisane jako "blake welted" (zarówno model do patynacji jak i ten wykonany z cordovanu jest nadal dostępny w wersji goodyear). Jednak zastanawiam się, czy to rzeczywiście poszerzenie oferty, czy zaledwie wiosenne porządki obejmujące m.in. uporządkowanie dostępnych modeli i wprowadzenie nowej kategorii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzon Napisano 29 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2013 (edytowane) http://www.flickr.com/photos/floozyagency/8691036717/ Model RENNAN http://www.septiemelargeur.fr/rennan---cousu-norvegien-en-graine-cognac-p6475-fr.html Pierwsze wrażenie po założeniu? Jak moja stopa prawa i lewa się różnią. Lewy but wszedł bez żadnych problemów, boję się teraz żeby się nie rozszedł za bardzo. Prawy but natomiast uciskał w małym palcu oraz u nasadu dużego. Przeczytałem wątek o rozchodzeniu butów i po 8 godzinach chodzenia w domu jest lepiej, mam nadzieję, że po "dojściu" do 20 będzie idealnie. Edytowane 29 Kwiecień 2013 przez dzon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alchemique Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Od 14 czerwca mają uruchomić promocje. Czy możecie powiedzieć jak u nich wygląda rozmiarówka w porównaniu z angielskimi markami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2013 Normalnie 8,5 to 8,5, tylko zwróć uwagę na kopyta, bo większość jest mocno dopasowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 12 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2014 http://www.septiemelargeur.fr/joffre--last-206-in-suede-snuf-p25850-en.html Bardzo ładne oxfordy z zamszu. Sam bym brał bez wahania w tej cenie, ale została tylko 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2017 Odświeżę temat. Ktoś może się wypowiedzieć nt. tej marki jak wypada jej jakość w tej chwili? Jak wypada rozmiarówka np do Yanko? Na stronie producenta jest kilka modeli w promocji to i zastanawiam się nad kupnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 9 Listopad 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2017 Podbiję temat. Ktoś użytkuje buty tej firmy i mógłby porównać jakość i rozmiar do innych marek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi