Arkadyjczyk Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 AAAAAAAAAAA, moja karta kredytowa zawyła rzewnymi łzami, właśnie zamówiłem, piękne są. Miałem Emlinga w ręku w Paryżu, 100 E to faktycznie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 I prawie cztery dychy za przesyłkę. Wysyłacie do Polski? Polska... a tak. Papura Nowa Gwinea, Arktyka i Polska, przesyłka za jedyne 99 ojro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 I prawie cztery dychy za przesyłkę. Wysyłacie do Polski? Polska... a tak. Papura Nowa Gwinea, Arktyka i Polska, przesyłka za jedyne 99 ojro. Normalnie przesyłka z Francji z ubezpieczeniem kosztuje ok. 25 EUR, więc niewiele mniej. Buty w cenie 250-350 EUR zazwyczaj kupują osoby, na których 10 EUR różnicy nie robi wielkiego wrażenia. Użytkownicy forów nie byli i nigdy nie będą benchmarkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej.Gordon & Bros. po info, które pojawiło się u nas na forum, miał podobno kilkanaście zwrotów w przeciągu pierwszego miesiąca, w związku z czym w ogóle zdecydował się do Polski nie wysyłać. Z dwojga złego wolę droższą przesyłkę niż brak możliwości zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Ale czy to nie powinny być pretensje do FR-DHLa czy innego FR-UPSa? A nie sprzedawców obuwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Ale czy to nie powinny być pretensje do FR-DHLa czy innego FR-UPSa? A nie sprzedawców obuwia?Częściowo tak, vide Bexley. Nie wiem z czego to wynika, ale generalnie firmy kurierskie mają bardzo dziwne stawki na trasie Francja-Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej.Gordon & Bros. po info, które pojawiło się u nas na forum, miał podobno kilkanaście zwrotów w przeciągu pierwszego miesiąca, w związku z czym w ogóle zdecydował się do Polski nie wysyłać. Z dwojga złego wolę droższą przesyłkę niż brak możliwości zakupu. OK. Zresztą podejrzewałem, że może chodzić o zwroty. Mimo wszystko sporo. A tak do rzeczy - czy mógłbyś odnieść jakość tej serii Emlinga (City) do produktów znanych marek angielskich? Przeczytałem wczoraj cały wątek o Emlingu, ale w sumie nie wiem. Loake 1880? C&J Benchgrade? Coś pomiędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Linię "Ville" można zapewne zaklasyfikować gdzieś pomiędzy Loake 1880 i C&J benchgrade, natomiast część butów sygnowana jako "Couture" to już półka zdecydowanie wyższa niż najbardziej popularne crocketty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Dzięki. A swoją drogą, to faceci nie rozpoznali mentalności Polaka - trzeba było zaznaczyć, że przy wyprzedaży nie ma zwrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej.Gordon & Bros. po info, które pojawiło się u nas na forum, miał podobno kilkanaście zwrotów w przeciągu pierwszego miesiąca, w związku z czym w ogóle zdecydował się do Polski nie wysyłać. Z dwojga złego wolę droższą przesyłkę niż brak możliwości zakupu. Ale Gordon & Bros wysyła chyba nadal do Polski i to do tego za darmo? Co prawda nie sfinalizowałem zamówienia (nie mam aktualnie środków), ale właśnie na próbę doszedłem praktycznie do końca procedury zakupowej i można było bez problemu wybrać Polskę z listy przy zerowych kosztach wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Ale Gordon & Bros wysyła chyba nadal do Polski i to do tego za darmo? Co prawda nie sfinalizowałem zamówienia (nie mam aktualnie środków), ale właśnie na próbę doszedłem praktycznie do końca procedury zakupowej i można było bez problemu wybrać Polskę z listy przy zerowych kosztach wysyłki.Miałem na myśli ich konto na eBay'u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 A to w takim razie wszystko jasne. Przymierzam się do zakupów w ich sklepie internetowym i bałem się, że coś zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lvk4s Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Nie mogę się doczekać kiedy któryś z zaufanych i uczciwych forumowiczów poprowadzi zakup grupowy. Argument o 38 € za przesyłkę szybko zostałby obalony. Na stronie moja karta pojawiła się opcja wpisania kodu promocyjnego. Ktoś coś wie na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Loding przesyła za 38€, realny koszt to zapewne 15€ (przy takiej liczbie paczek) Salon Loding z Paryża wysyła za 20€ Dlaczego?: 1.Może chodzi o to żeby nie było takiej różnicy między sklepem internetowym a tym w W-wie (franczyzobiorca). 2.Wliczają sobie w cenę odsyłkę z Polski. Zakładają że skoro Polak ma małe możliwości przymiarki (tylko w Warszawie) to pomyli się z rozmiarem i odeśle buty. 3.Ukryty zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 24 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2012 Zamszowe lotniki w kolorze czarnym i brązowym u Emlinga za symboliczne 100 euro: http://www.emling.fr/chaussure-collecti ... -1297.html Jak na tę jakość to moim zdaniem za pół darmo praktycznie Dodam tylko, że buty mają długie noski i kopyto jest wąskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
utrzymuje_mnie_żona Napisano 26 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Lipiec 2012 Witam Panów, jak się ma rozmiarówka Emling do Lodinga? Zastanawiam się nad tymi, a w Lodingu ostatnio kupowałem 44.5 http://www.emling.fr/shoes-collection/c ... -1473.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Odebrałem te czarne lotniki zamszowe. Pierwsze trzy godziny chodzenia. Obserwacje: faktycznie wąskie kopyto, w pierwszej chwili nawet to czułem, potem trochę się rozeszły. Niemniej skóra mięciutka i w gruncie rzeczy wygodne dla moich stóp, Podeszwa też wydaje się mocniejsza niż w bexlejach, do których mam porównanie. Na pewno szew w podeszwie jest węższy i chyba dratwa jest w nim głębiej ukryta - a więc chyba mniej narażona na szybkie starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Odebrałem te czarne lotniki zamszowe. Czy mógłbyś podać rozmiar i wymierzyć podeszwę od dołu (maksymalna długość i szerokość)? Sam chciałem kupić, ale nie ma mojego rozmiaru - ściślej mówiąc, chcą mi przysłać o pół rozmiaru mniejszy, więc pewnie nie wejdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 rozmiar 41,5 (7) wymiary długość na szerokość: 29,5x10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Dzięki. Zgaduję, że zamawiałeś 42, a przysłali pół rozmiaru mniejszy. No cóż, podejrzanie mało, chyba nie zaryzykuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Lipiec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Jak mozna ocenić dopasowanie butow po wymiarach podeszwy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 Można ocenić negatywnie - jeśli podeszwa jest krótsza i węższa od wszystkich posiadanych przeze mnie butów (nawet tych bardzo wąskich), to pewnie będą za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 zamówiłem dokładnie 41,5 i taki mi przysłali. Normalnie noszę 41 (takie mam buty z Bexleya) ale tutaj zasugerowałem się opinią o wąskich kopytach wyrażoną wyżej w tym wątku przez jednego z kolegów i stąd taki mój wybór. Leżą w sam raz. Co więcej, właśnie przyłożyłem podeszwy i Bexleye rozmiar 41 są pół cm dłuższe niż Emlingi rozmimar 41,5 zaraz wrzucę foto dla porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 30 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2012 U góry bexley u dołu emling, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi