Skocz do zawartości

Marka Emling - dobra alternatywa?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

I prawie cztery dychy za przesyłkę.

Wysyłacie do Polski? Polska... a tak. Papura Nowa Gwinea, Arktyka i Polska, przesyłka za jedyne 99 ojro.

Normalnie przesyłka z Francji z ubezpieczeniem kosztuje ok. 25 EUR, więc niewiele mniej. Buty w cenie 250-350 EUR zazwyczaj kupują osoby, na których 10 EUR różnicy nie robi wielkiego wrażenia. Użytkownicy forów nie byli i nigdy nie będą benchmarkiem.
Opublikowano

No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej.

Gordon & Bros. po info, które pojawiło się u nas na forum, miał podobno kilkanaście zwrotów w przeciągu pierwszego miesiąca, w związku z czym w ogóle zdecydował się do Polski nie wysyłać. Z dwojga złego wolę droższą przesyłkę niż brak możliwości zakupu.
Opublikowano

Ale czy to nie powinny być pretensje do FR-DHLa czy innego FR-UPSa? A nie sprzedawców obuwia?

Częściowo tak, vide Bexley. Nie wiem z czego to wynika, ale generalnie firmy kurierskie mają bardzo dziwne stawki na trasie Francja-Polska.
Opublikowano

No tak, ale krew zalewa, że Polaków się traktuje w ten sposób. Do Niemiec za 15, do Polski za 38? Z Anglii wychodzi znacznie taniej.

Gordon & Bros. po info, które pojawiło się u nas na forum, miał podobno kilkanaście zwrotów w przeciągu pierwszego miesiąca, w związku z czym w ogóle zdecydował się do Polski nie wysyłać. Z dwojga złego wolę droższą przesyłkę niż brak możliwości zakupu.

OK. Zresztą podejrzewałem, że może chodzić o zwroty. Mimo wszystko sporo.

A tak do rzeczy - czy mógłbyś odnieść jakość tej serii Emlinga (City) do produktów znanych marek angielskich? Przeczytałem wczoraj cały wątek o Emlingu, ale w sumie nie wiem. Loake 1880? C&J Benchgrade? Coś pomiędzy?

Opublikowano

Linię "Ville" można zapewne zaklasyfikować gdzieś pomiędzy Loake 1880 i C&J benchgrade, natomiast część butów sygnowana jako "Couture" to już półka zdecydowanie wyższa niż najbardziej popularne crocketty.

Opublikowano

Ale Gordon & Bros wysyła chyba nadal do Polski i to do tego za darmo? Co prawda nie sfinalizowałem zamówienia (nie mam aktualnie środków), ale właśnie na próbę doszedłem praktycznie do końca procedury zakupowej i można było bez problemu wybrać Polskę z listy przy zerowych kosztach wysyłki.

Opublikowano

Ale Gordon & Bros wysyła chyba nadal do Polski i to do tego za darmo? Co prawda nie sfinalizowałem zamówienia (nie mam aktualnie środków), ale właśnie na próbę doszedłem praktycznie do końca procedury zakupowej i można było bez problemu wybrać Polskę z listy przy zerowych kosztach wysyłki.

Miałem na myśli ich konto na eBay'u.
Opublikowano

Nie mogę się doczekać kiedy któryś z zaufanych i uczciwych forumowiczów poprowadzi zakup grupowy.

Argument o 38 € za przesyłkę szybko zostałby obalony.

Na stronie moja karta pojawiła się opcja wpisania kodu promocyjnego. Ktoś coś wie na ten temat ?

Opublikowano

Loding przesyła za 38€, realny koszt to zapewne 15€ (przy takiej liczbie paczek)

Salon Loding z Paryża wysyła za 20€

Dlaczego?:

1.Może chodzi o to żeby nie było takiej różnicy między sklepem internetowym a tym w W-wie (franczyzobiorca).

2.Wliczają sobie w cenę odsyłkę z Polski.

Zakładają że skoro Polak ma małe możliwości przymiarki (tylko w Warszawie) to pomyli się z rozmiarem i odeśle buty.

3.Ukryty zysk.

Opublikowano

Odebrałem te czarne lotniki zamszowe. Pierwsze trzy godziny chodzenia. Obserwacje: faktycznie wąskie kopyto, w pierwszej chwili nawet to czułem, potem trochę się rozeszły. Niemniej skóra mięciutka i w gruncie rzeczy wygodne dla moich stóp, Podeszwa też wydaje się mocniejsza niż w bexlejach, do których mam porównanie. Na pewno szew w podeszwie jest węższy i chyba dratwa jest w nim głębiej ukryta - a więc chyba mniej narażona na szybkie starcie.

Opublikowano

Odebrałem te czarne lotniki zamszowe.

Czy mógłbyś podać rozmiar i wymierzyć podeszwę od dołu (maksymalna długość i szerokość)? Sam chciałem kupić, ale nie ma mojego rozmiaru - ściślej mówiąc, chcą mi przysłać o pół rozmiaru mniejszy, więc pewnie nie wejdę.

Opublikowano

zamówiłem dokładnie 41,5 i taki mi przysłali. Normalnie noszę 41 (takie mam buty z Bexleya) ale tutaj zasugerowałem się opinią o wąskich kopytach wyrażoną wyżej w tym wątku przez jednego z kolegów i stąd taki mój wybór. Leżą w sam raz. Co więcej, właśnie przyłożyłem podeszwy i Bexleye rozmiar 41 są pół cm dłuższe niż Emlingi rozmimar 41,5 :) zaraz wrzucę foto dla porównania.