MrAeonam Napisano 6 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2022 Zamówiłem ostatnio rozmiar 45 gdzie standardowo noszę UK 9,5-10 i są idealne. Kupiłem za około 280zł i za tę cenę wydają się być bardzo przyzwoite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emace Napisano 6 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2022 @MrAeonam A jaka jest długość Twojej stopy? Ja mam 27,5 i z tego co piszesz muszę wybrać 43 lub 44. Mam też dość szeroką stopę i zastanawiam się czy te buty są raczej wąskie, standardowe czy szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrAeonam Napisano 6 Lipiec 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Lipiec 2022 59 minut temu, emace napisał: @MrAeonam A jaka jest długość Twojej stopy? Ja mam 27,5 i z tego co piszesz muszę wybrać 43 lub 44. Mam też dość szeroką stopę i zastanawiam się czy te buty są raczej wąskie, standardowe czy szerokie? 29,5 cm i też mam dość szerokie stopy. Buty są lekko ciasne, ale są zamszowe i bez podszewki, więc na pewno się rozejdą. Najłatwiej zamówić oba rozmiary i zwrócić niepasujący. Bardzo często robię tak na Zalando Lounge 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peccatum Napisano 5 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2022 Kupiłem takie Gordony na Zalando Lounge za 369 zł. Na jednym z butów po wewnętrznej stronie, nieestetycznie wykonano połączenie cholewki z podeszwą. Na drugim bucie ten fragment jest wykończony dużo ładniej. Starałem się ukazać to na zdjęciach. Czy to jest wada butów, która może spowodować ich uszkodzenie czy też tylko nieestetyczne wykończenie. Przy użytkowaniu raczej tego nie będzie widać. Zastanawiam się czy je zostawiać czy zwrócić. Ogólnie podobają mi się i cena chyba też całkiem spoko więc wolałbym zachować ale ta wada budzi we mnie rozterki. Uprzejmie proszę o Waszą opinię. Dzięki. Zdjęcie nr 2 i 3 to wadliwy but, a zdjęcie nr 4 to drugi but bez wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 5 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2022 Jeśli to jest klej(?)to kierunek śmietnik. Sprawdź paznokciem czy to nie wosk który ktoś zapomniał usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peccatum Napisano 5 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2022 Szczerze mówiąc to wygląda to no wosk ale nie mam doświadczenia więc na 100% nie powiem Jest to taka masa która jest na całym obwodzie buta przy połączeniu cholewy z podeszwą tylko w tym jednym miejscu jest tego dużo więcej i cały ten fragment wygląda mało estetycznie. To są buty Godyear welted więc zakładam że klej tutaj nie był używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2022 Buty Goodyear Welted są klejone więc klej jest używany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peccatum Napisano 6 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2022 Ok. Dziękuję za informację. Czy dobrze rozumiem że jeśli to jest wosk to raczej jest to tylko wada estetyczna (niestaranne wykonanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2022 Jeśli to jest wosk to możesz go usunąć palcem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 Czy wszystkie buty Gordon and Bros są w technologii goodyearwelt? Ostatnio wpadły mi w oko G&B Harry ale po samych zdjęciach to ciężko ocenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 14 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2023 Nie wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 @spacerowicz92O których Harry mówisz? Ja ostatnio zamówiłem ten model z udziwnioną podeszwą, bardzo ciasne w podbiciu, wąskie, lekkie, niby na podeszwie widać szew, ale nie wiadomo co się dalej dzieje. https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-skorzane-z-azurowaniem-model-harry-czarny-1664024_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWIcXoovXZ45EQdMMT5RLiacF_yipwKaiOXAqNgLra2ZMv1aWQaKrtzxoCZLIQAvD_BwE Jest jeszcze jeden model Harry, o podeszwie podobnej do dainite ze szwem widocznym po całości, jak znajdę je za 300zł na zalando lounge to spróbuję: https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-typu-brogue-ze-skory-model-harry-wielbladzi-1664027_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWId71yg3nq6EEQZXjzXO0yUXLDCqR1Q0l1FHbKN3Ampgg2SKC5CdCERoC7rEQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 1 hour ago, Cineos said: @spacerowicz92O których Harry mówisz? Ja ostatnio zamówiłem ten model z udziwnioną podeszwą, bardzo ciasne w podbiciu, wąskie, lekkie, niby na podeszwie widać szew, ale nie wiadomo co się dalej dzieje. https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-skorzane-z-azurowaniem-model-harry-czarny-1664024_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWIcXoovXZ45EQdMMT5RLiacF_yipwKaiOXAqNgLra2ZMv1aWQaKrtzxoCZLIQAvD_BwE Jest jeszcze jeden model Harry, o podeszwie podobnej do dainite ze szwem widocznym po całości, jak znajdę je za 300zł na zalando lounge to spróbuję: https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-typu-brogue-ze-skory-model-harry-wielbladzi-1664027_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWId71yg3nq6EEQZXjzXO0yUXLDCqR1Q0l1FHbKN3Ampgg2SKC5CdCERoC7rEQAvD_BwE ten niżej, wklejam link do zalando ale pewnie i tak nie zadziała https://www.zalando-lounge.pl/campaigns/ZZO26LT/categories/31845202/articles/ZZO1QGY23-O00 dzięki tłumaczeniu z niemieckiego znalazłem stronę na której opisane są jako "Rahmengenäht" czyli GYW https://www.schuhhaus-strauch.de/gordon-bros-harry-stiefelette-rot-bordo-rahmengenaeht-5039-n-1643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 1 godzinę temu, Cineos napisał: @spacerowicz92O których Harry mówisz? Ja ostatnio zamówiłem ten model z udziwnioną podeszwą, bardzo ciasne w podbiciu, wąskie, lekkie, niby na podeszwie widać szew, ale nie wiadomo co się dalej dzieje. https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-skorzane-z-azurowaniem-model-harry-czarny-1664024_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWIcXoovXZ45EQdMMT5RLiacF_yipwKaiOXAqNgLra2ZMv1aWQaKrtzxoCZLIQAvD_BwE Jest jeszcze jeden model Harry, o podeszwie podobnej do dainite ze szwem widocznym po całości, jak znajdę je za 300zł na zalando lounge to spróbuję: https://www.peek-cloppenburg.pl/gordon-bros-/mezczyzni-buty-typu-brogue-ze-skory-model-harry-wielbladzi-1664027_10/?sea_shopping=PLA&gclid=CjwKCAiA5Y6eBhAbEiwA_2ZWId71yg3nq6EEQZXjzXO0yUXLDCqR1Q0l1FHbKN3Ampgg2SKC5CdCERoC7rEQAvD_BwE Są własnie za 309 zł Harry tan ażurowane, są też podobne bardzo do Willimam, zamsz koniakowy, tylko inny nieco model z masywniejszą podeszwą, myślę że warto jak ktoś takich akurat nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 Jak one wypadają rozmiarowo ? Kiedyś przymierzałem Levety i dobre były w rozmiarze 8UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 Rozmiarówka ok ja mam 27 cm i w każdych gordonach 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 Williamy imo najfajniejsze , ale podeszwa wygląda na jakąś piankę , ma ktoś z Was ten konkretny model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 15 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2023 mówiąc szczerze, po przeczytaniu uważnie całego wątku chyba sobie podaruję tą markę, a chciałem wziąć na start razem z kodem zalando czyli koniec końców 278zł Niby tanio ale przy liczbie problemów z jakimi zetknęli się forumowicze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 21 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2023 Takie ostatnio znalazłem, co myślicie? Tylko nie jest napisane czy to GYW… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cineos Napisano 21 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2023 Drogo, do trzystu warto się zastanowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 22 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2023 Trzeba się szybko decydować bo jak widać na zdjęciu ZOSTAŁO TYLKO KILKA SZTUK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 22 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2023 Kilka sztuk, pytanie czy lewych czy prawych i czy można sobie wybrać… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spacerowicz92 Napisano 22 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2023 9 hours ago, pablocito said: Trzeba się szybko decydować bo jak widać na zdjęciu ZOSTAŁO TYLKO KILKA SZTUK! zabawne jest jak zalando próbuje naganiać do kupna tylko po to żeby po 2 dniach dać kolejny zestaw wyprzedaży z tą samą marką, G&B już się pojawiło 3 czy 4 razy pod rząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 22 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2023 One są non stop co jakiś czas, tylko te ''lepsze'' szybciej znikają, a koszmarki wracają. Ja poluję na coś upatrzonego z tej marki, ale wątpię czy na zalando się kiedykolwiek pojawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 25 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2023 Jak u nich z rozmiarówką? 28,5 - 29 cm to 43? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi