Misza Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Jaka jest aktualna cena za uszycie spodnii? Przeglądając forum natrafiłem na informację o kwocie 200 zł a następnie o podwyżce do 300 zł. W takim razie masz dobre info dot przedziału cenowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Cena raczej jest uzależniona rynkiem i ilością klientów u danego krawca. Miesiąc temu obdzwaniałem większość warszawskich krawców aby dowiedzieć się jak kształtują się u nich ceny igły za garnitur. Można by rzec, że forum ma bardzo duży wpływ na podnoszenie cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 ciach Można by rzec, że forum ma bardzo duży wpływ na podnoszenie cen. Jakies konkrety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianz Napisano 9 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Liczyłem się, że taka sytuacja może wystąpić nie pozostaje mi nic innego jak jutro podzwonić albo się samemu przejść i porozmawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 10 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2012 Panowie, dziś była przymiarka, w tym ustalenie długości nogawek. Jutro odbiór. Pierwsze wrażenie bardzo dobre! Naprawdę świetnie się czułem w spodniach zaczynających się trochę wyżej, niż poprzednie. W tematach budzących wątpliwości... Bilonówki podczas pierwszych testów sprawdzają się świetnie. Pierwsza z patką przeznaczona na komórkę (testowano z nokia e71) spełnia swoją funkcję tak, jak było to zaplanowane. Telefon mieści się bez problemów (w obu przypadkach wielkość kieszeni bilonówek została dokładnie ustalona z krawcem). Dzięki zakładkom (dwie, ale jestem przekonany, że jakby była jedna, to też byłoby ok) telefon jest niewidoczny. Bardzo łatwo się go wyjmuje, brak dyskomfortu podczas siadania, czy siedzenia. jestem bardzo zadowolony. Druga bilonówka (bez patki) z przeznaczeniem na karty kredytowe również spełnia swoją funkcję, co nie jest wielkim zaskoczeniem. Stąd moja sugestia, żebyście przy zamowieniach dokładnie się zastanowili na co chcielibyście wykorzystać taką kieszonkę i dokładnie zaplanowali jej wielkość. Materiał od Zakiego prezentuje się bardzo dobrze. Mieliśmy okazję porozmawiać chwilę z Mistrzem Kruszewskim. Kilka kwestii: Krawiec podziela zdanie kilku forumowiczów z wczorajszej dyskusji w tym temacie odnośnie dzwonienia z pytaniem o cenę. Jest ZA . Podobno po moim wpisie o spodniach zwiększyła się ilość zamówień z powołaniem się właśnie na ten temat. Przyznać się, kto szyje Pesymizm Mistrza odnośnie krawiectwa miarowego w Polsce nieustannie ten sam. "Jak wymrzemy, nie będziecie mieli gdzie szyć, nie ma uczniów, rynek się nie odrodzi". To luźny cytat. Być może już jutro wrzucę fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Dzwoniłem do krawca i warunki jakie zostały zaproponowane są do zaakceptowania Chciałbym się tylko zapytać czy szara flanela to dobry pomysł na zimowe spodnie oraz gdzie można ją dostać w Warszawie? Przeglądałem wątek dotyczący sklepów z materiałami, kilka z nich odwiedziłem tylko nie mieli tego co szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 1. dobry 2. zaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 2. zaki Co to oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 zaki to taka antropomorficzna personifikacja popytu materiałowego na garnitury viewtopic.php?f=4&t=1248&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Spodnie odebrane. Załączam fotki (komórka, choć niewidoczna, brała udział w sesji schowana w bilonówce ). Spodnie "wymęczone" po całym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Całkiem fajne spodnie. Nie myślałeś o nogawce lekko szerszej? Tylko głupio jak ta pętelka do paska tak wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Material super,wszystko super ,ale z tylu leza fatalnie ,tak jak byly by za bardzo podciete.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 A moim zdaniem leżą bardzo dobrze. Szczególnie, że są "wymęczone po całym dniu" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 A moim zdaniem leżą bardzo dobrze. Szczególnie, że są "wymęczone po całym dniu" .Z przodu to fakt ze leza super natomiast z tylu dla mnie bardzo zle I nie jest to powod wymeczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartazz Napisano 11 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Material super,wszystko super ,ale z tylu leza fatalnie ,tak jak byly by za bardzo podciete.. Jeżeli chodzi o marszczenie materiału z tyłu spodni, widoczne na ujęciu z boku, to jest one spowodowane moim zdaniem opadnięciem materiału. To typowe dla spodni na pasek, a możliwe do uniknięcia przy spodniach na szelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 11 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2012 Całkiem fajne spodnie. Nie myślałeś o nogawce lekko szerszej? Tylko głupio jak ta pętelka do paska tak wystaje. Szersza mówisz? Pasuje mi ta szerokość i na fotkach i "na żywo", ale być może jak się patrzy z boku, to wygląda to inaczej. Druga uwaga: zgoda. Material super,wszystko super ,ale z tylu leza fatalnie ,tak jak byly by za bardzo podciete.. Dzięki za opinię. Sergiusz, Bartazz - thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Dbałość o szczegóły robi wrażenie. Ale czy kolor, tylko mi wydaje się mało 'zimowy'? Misza - nie myśłałeś o czymś ciemniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Prawdziwy kolor jest brązowy (mniej więcej, jak na zdjęciu), a czasami oliwkowy. W zależności od humoru spodni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 A jakie to są kolory zimowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 A jakie to są kolory zimowe ? 'Ja wiedziałem że tak będzie...' Chodziło mi o coś ciemniejszego - wybaczającego jesienno-zimową pluchę na ulicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Tak bardzo Cię interesuje OT o kolorach zimowych, że skasowałeś wpis i umieściłeś go jeszcze raz? Proszę: viewtopic.php?f=7&t=2643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Anglicy na taki kolor mówią fawn czyli płowy, w każdym razie tak jest oznaczony w próbniku. Jest to rzeczywiście kolor z humorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Tak bardzo Cię interesuje OT o kolorach zimowych, że skasowałeś wpis i umieściłeś go jeszcze raz? Proszę: viewtopic.php?f=7&t=2643 Skasowałem aby poprawić wpis(źle ułożyłem pytanie) ,pod wskazanym linkiem nie znalazłem tez odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Na szczęście te "humory" odpowiednio wykorzystane można dobrze wykorzystać. Dwie pary w cenie jednej? Bezcenne. Zaki, prośba o Twoje (krytyczne?) zdanie o spodniach. THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi