Animaes Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Czy ktoś posiada real foto brown carlton oxford shoes od CT? (Chodzi o najprostszy model oxfordów w kolorze brązowym) Zastanawiam się jak wypada ten kolor w świetle dziennym. http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes/men%27s-business-shoes/Brown-Carlton-Oxford-shoes?q=gbpdefault||ml111brn||||||||||||| Czy ich kolor jest zbliżony do poniższych butów? Może po potraktowaniu ich odpowiednim kremem/pastą jest szansa, że będą tak wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Z CT za pięćset zł nie da się zrobić Lobbów Zdjęcia tego nie oddadzą, ale pomijając wszystko inne, mam wrażenie że CT to kolor bliższy British tan, a Lobb chyba jakiś taki mahoniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 a zdjęcie i warunki zdjęciowe to zupełnie inna kwestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Obecnie kilka dni temu przyszły do mnie Brown Carlton. Kolor to coś pomiędzy tym co na zdjęciu Ct a kolorem Tan., taki średni brąz. Zdjęcie może jutro uda mi się wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 31 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2014 Obecnie kilka dni temu przyszły do mnie Brown Carlton. Kolor to coś pomiędzy tym co na zdjęciu Ct a kolorem Tan., taki średni brąz. Zdjęcie może jutro uda mi się wkleić.Nie jestem jakimś cholernym purystą językowym ale 'obecnie kilka dni temu przyszły'? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozik Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 nie czepiaj się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Na tym forum staramy się pisać po polsku, a to co napisał Bartek 00 było co najwyżej po polskiemu. Fakt zwracania uwagi jednemu z bardziej zasłużonych forumowiczów w pierwszej dobie pobytu tutaj pominę - dzisiaj Dzień Dziecka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Przepraszam za tak sformułowane zdanie. Miało być bez słowa "obecnie". Na swoje usprawiedliwienie mam to, że to była sobota wieczór . Załączyłem zdjęcia, gdzie porównuje CT do Loake 1880 Ledbury. Obie pary są po tuningu pastami ( Loke potraktowany jeszcze tłuszczem), więc pierwotnie przyszły jaśniejsze niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 Piękne są te oxfordy CT! Czy taki odcień brązu będzie pasował do garnituru w kolorze ciemnego granatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 1 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2014 W dzień tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Oficjalna tabela otrzymana przed chwilą od CT. Tabela nie była zgodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Dlaczego tabelka kończy się na rozmiarze 12, skoro dostępny jest również 13? Damn :/ Mogę tylko domniemywać, że 13=31cm. Coś jest nie tak z tą tabelką, gdyż na stronie nie ma takiego rozmiaru jak 47. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Tu masz więcej tabelek: https://www.google.pl/search?q=japanese+shoe+size+measurement&client=firefox-a&hs=rmT&rls=org.mozilla:pl:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=aniMU8XlK9DX7AaGqYDQDg&ved=0CDwQsAQ&biw=1366&bih=631#channel=fflb&q=shoe+size+measurement&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&imgdii=_ Poza tym, utrudnię Ci trochę zadanie: długość wkładki > długość stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 A skąd mam wiedzieć, którą tabelkę stosuje CT? Wg tej rozmiar 13 UK powinien być idealny. Ale wg tabelki paparazzo 13UK będzie miało tylko 31cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Mnie zawsze interesuje dlugosc stopy dl. wkladki to zalezy rowniez od modelu + 0,5-2,0 cm przy normalnej stopie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Tak jak napisałem. @Animaes, nie jestem zwolennikiem kupowania i odsyłania (CT jest w tym przypadku sprawdzonym sprzedawcą) ale podjęcie takiego ryzyka, to jest chyba jedyne wyjście w przypadku i) pierwszych zakupów w sieci oraz ii) większej niż przeciętna stopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 Z obu powyższych tabelek wynika, że przy mojej stopie 31,5cm śmiało mogę brać rozmiar 13 UK czarnych oxfordów od CT za 99Ł, zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 2 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Czerwiec 2014 A przygodę z szukaniem odpowiedniego rozmiaru proponuję aby moderator przeniósł tu: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/147-jak-dobra%C4%87-rozmiar-but%C3%B3w-sk%C3%B3rzanych/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flpx Napisano 3 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2014 Odnośnie reklamacji w CT - paczkę dostałem już tydzień temu. Nowe buty są lekko ciemniejsze i zdecydowanie bardziej ciasne, ale może tylko wydaje mi się. Niestety, zauważyłem, że w jednym z nich też może zacząć się gięcie od strony wewnętrznej , skóra jest tam lekko luźniejsza. Żeby było śmieszniej, tym razem na drugiej stopie, więc to nie kwestia budowy anatomicznej moich stóp. Dołączyli śmieszną notatkę - zważając na nowe buty i krzywo napyloną ciemną farbę na czubku (ostatni obrazek). Na szczęście z góry tego nie widać, a drobne kropki zeszły pod wpływem renowatora. Ergo; nie mógłbym pracować w ich dziale QC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 http://www.ctshirts.co.uk £15 - kod UK15P3 http://www.ctshirts.de 20 Euro na buty do konca czerwca - kod Schuhe20 http://www.ctshirts.de/default.aspx?q=4EGBD2||||||||||||||| 20 Euro do kiedy wazny nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 22 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Dzis wybralem sie do Bister V. i mialem okazje zobaczyc kilka par butow CT i musze przyznac, ze jak na cene wyprzdazowa to byly warte zakupu. Bardzo podabaly mi sie koszule - do tego stopnia ze sie skusilem na 4. Nie wiam jak z zywotnoscia w trakcie noszenia, ale prasuja sie bardzo latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Zakupiłem zamszowe czerwone buty CT. Buty sa super, natomiast mają uszkodzenia na łączeniu podeszwy z butem, co skłąnia mnie do wymiany, oraz jest jeszcze jedna rzecz - wyczesałem je trochę, i na szczotce zostało bardzo dużo czerwonego osadu. Czy to normalne, że po jednym czesaniu aż tyle koloru schodzi z butów i zostahje na szczotce? Zastanawiam się co będzie po 20 uzyciach szczotki, czy coś w ogóle zostanie na bucie... Czerwony widac na szczotce o wiele bardziej niż np granatowy, jednak jestem pewien, że po ok pięciokrotnymm czesaniu Kazarów i trzykrotnym czesaniu Gordon & Bros a więc w sumie ok 8 razach, na szczotce zostało o wiele mniej pozostałości niz po tym jednym użyciu szczotki na CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 To wygląda jak łączenie pasa, nie uszkodzenie - w butach z tej półki przywiązuje się do tego mniejszą wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 a takie łączenie jest w ogóle dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sekret Napisano 25 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Sorry za ignorancję, co to znaczy "łączenie pasa"? Na ostatnim zdjęciu, wygląda jakby calkiem zniszczony został jeden ze szwów, czy to nie wpłynie na trwałośc przyszycia podeszwy do buta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi