Skocz do zawartości

Marka Cheaney, Imperial Collection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 18.07.2017 o 12:38, fan_dobrego_buta napisał:

Wyprzedaż w Cheaney

Właśnie dzwoniłem, byłem zainteresowany Eliot R 7,5. Już nie ma, a ostatnia 8 została zarezerwowana. Z ciekawostek jest model Tiger w kolorze copper na skórzanej podeszwie za GBP 200 (7,5 F) oraz model Jackie w kolorze Mahogany (7,5 F), ale tutaj nie weryfikowałem ceny gdyż mnie nie interesował ten model. Jest też piękny Wilfred 7,5 F, którego bym kupił od razu gdyby nie był w kolorze czarnym.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 14.08.2017 o 13:24, MH_fan napisał:

@fan_dobrego_buta - jak na mój nos, kwalifikujesz się na jakiś odwyk, od butoholizmu. ;)

Trzewiki piękne!

Te buty kupiłem, gdyż kopyto jest całkiem obszerne, więc pozwili mi zastosowac wkładkę z owczą skórką na zimne podróże do Rosji.

Zgadzam się z Tobą MH_fan!!! 

Jednak musze zaznaczyć, że w ostatnich tygodniach sprzedałem 8 par butów i kolejnych 6 par wystawiam na ebay.co.uk oraz allegro.

Do końca roku pewnie pozbędę się kolejnych 10 par. 

Reasumując - kolekcja już nie będzie się powiększała tylko malała.

Opublikowano

@fan_dobrego_buta - wiem wiem, że wystawiasz, można powiedzieć, że śledzę Twoje wyprzedażowe poczynania w internecie. ;)

Ja na Rosję zdecydowanie wybrałbym jakieś grube commando sole. Oprócz podeszwy dodatkowy plus, że buty na commando mają zwykle takie kopyto, że wejdą tam dwie wkładki i 3 pary skarpetek. :D

• Oceniam pozytywnie 2
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda rozmiarówka w Cheaney?

Jaki rozmiar powinna wybrać osoba z długością stopy 26cm?

Może mógły się ktoś pochwalić jaką ma długość stopy i jaki rozmiar obuwia Cheaney nosi?

Opublikowano
W dniu 2.01.2018 o 12:49, albinos napisał:

Taka sytuacja....

Trochę się zagotowałem :/.

Zamiast czarnych, gładkich oksfordów w rozmiarze 10G, jasne oksfordy-brogsy 8F

Długo czekałem na odpowiedź od Cheaneya, ale jest taka jaka powinna być :). Wyślą mi etykietę zwrotną dla firmy kurierskiej :)

Opublikowano

W Clements&Church jest wyprzedaż na buty, które produkuje dla nich Cheaney. Kilka par w cenie 224 GBP oraz jeden model za 147 GBP.

Są to gładkie oxford (bez naszywanego noska) wykonane na kopycie 205, chyli jak model poniżej:

18579836_1374537539250675_3342334800898818048_n.jpg.6a85209bab7b86e9c0d68ad917ed3c9c.jpg

https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/classic-c64/cheaney-berkeley-whole-cut-oxford-in-conker-calf-leather-p2

Jednak wykonane z bordowej, podpalanej skóry z bordowym zamszem przy cholewce , jak w modelu poniżej (buty z linku poniżej są na innym kopycie 225).

https://www.cheaney.co.uk/mens-c48/classic-c64/cheaney-brackley-oxford-in-burnished-chestnut-calf-fox-suede-p556

Bardzo ładne buty za śmieszną cenę. Niestety buty można kupić tylko w sklepach stacjonarnych. Ewentualnie zamówić przez telefon i zorganizować odbiór kurierem (DPD 18 GBP)

• Like 1
Opublikowano

Dla zainteresowanych mają jeszcze kilka par: 6.5,7,7.5,8,5,9,10. 

Opis koloru Burgundy Plum, nazwałbym go bordo-brąz. Z 449 gbp kosztują 149 gbp i prawidła w cenie. Porządne cedrowe. Można zapłacić przez telefon i na własna rękę zamówić DPD za 18 gbp

zdjecia nie oddają koloru, gdyż robiłem je przy sztucznym świetle.