draqll Napisano 19 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2014 Ja kupowałem osobiście prawidła na Wolność 2a. Mocno zakamuflowany magazyn, a obsługa bardzo sympatyczna. Przy okazji zakupilem jeszcze troche akcesoriow bo bardzo fajnych cenach. Co do jakości - nie miałem prawideł firmowych, więc nie mam porównania. Niemniej nie mam do nich żadnych zastrzeżeń póki co. Możliwe, że różnia sie tylko tym, ze nie maja zadnej marki nadrukowanej. Pachna cedrem bardzo mocno. Jeśli chodzi o te uszkodzone - koniecznie wpierw radzę zadzwonić i się zapytać czy jest rozmiar, bo nie zawsze sa wszystkie. Co do rozmiarów - jak dla mnie odpowiadaja standardowym numerom. Ja mam trzy 9 i do dwóch 43 pasuje idealnie. Do trzecich 43 tez pasuje, ale na styk (troche je rozpycha), wiec uzywam na przemian z 42. Przy czym to tez dlatego, ze but imo jest raczej rozmiaru 8,5 niz 9. Do 9 pasuja tez polpelne dwurozmiarowe (42/43). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 26 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2014 Pewnikiem po zamówieniach grupowych zrodziły się jakieś wnioski. Podpytałbym więc forumowiczów: - czy prawidła z poniższego linku są z tych "za duzych czy z tych zamałych". - czy do rozmiaru 7.5 G będzie pasował rozmiar 41? http://sklepszewski.pl/pl/p/PRAWIDLO-CEDROWE-ROZM.-41/2482 A i czy są "estetycznie wykoanne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 W tej konkretnej hurtowni, możesz spokojnie zamiast prawideł cedrowych (tych tańszych) wybrać zamienniki bukowe (również pełne). Dopiero prawidła cedrowe marki GT to jakaś namiastka cedrowych prawideł i takie też kupowaliśmy w pierwszych dwóch zamówieniach forumowych (importowane do Europy przez firmę z Włoch). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Dopiero prawidła cedrowe marki GT to jakaś namiastka cedrowych prawideł i takie też kupowaliśmy w pierwszych dwóch zamówieniach forumowych (importowane do Europy przez firmę z Włoch). Bluetake wrzucił powyżej Bexleye w niezłej cenie i chyba nie są jednak namiastką cedrowych http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/entretien/embauchoirs?tarification=PROMO&coloris=red_cedar Sęk w tym, że chyba nie da się kupić 5par za 59€(+wysyłka) w róznych rozmiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Bluetake wrzucił powyżej Bexleye w niezłej cenie i chyba nie są jednak namiastką cedrowych http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/entretien/embauchoirs?tarification=PROMO&coloris=red_cedar Sęk w tym, że chyba nie da się kupić 5par za 59€(+wysyłka) w róznych rozmiarach Nie zrozumiałeś mojego postu. Odnosiłem się jedynie do asortymentu hurtowni sklepszewski.pl A co do prawideł Bexley to rzeczywiście za taką cenę to bardzo dobry zakup. Warto szukać też wyrobów z innego rodzaju drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Nie zrozumiałeś mojego postu. Odnosiłem się jedynie do asortymentu hurtowni sklepszewski.pl A co do prawideł Bexley to rzeczywiście za taką cenę to bardzo dobry zakup. Warto szukać też wyrobów z innego rodzaju drewna. Zrozumiałem odpowiedź, jednak warto było dodać, że GT i powyższy Bexley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Ale co z Bexley? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Kronopio, w tej konkretnej hurtowi godne uwagi są GT. Bexleye nie są z tej hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Kronopio, w tej konkretnej hurtowi godne uwagi są GT. Bexleye nie są z tej hurtowni. czyli jednak nie zrozumiałem, że chodzi o tę konkretna hurtownię, a nie o prawidla w ogóle Przepraszam +Immune+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bluetake Napisano 30 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2014 Bluetake wrzucił powyżej Bexleye w niezłej cenie i chyba nie są jednak namiastką cedrowych http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/entretien/embauchoirs?tarification=PROMO&coloris=red_cedar Sęk w tym, że chyba nie da się kupić 5par za 59€(+wysyłka) w róznych rozmiarach Da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Da się. Rzeczywiście, masz absolutną rację! Zatem wezmę kilka par. . Ostatnie pytanie, gdyż rozumiem że posiadacie owe prawidła: czy rozmiary tych prawideł odpowiadają rzeczywistej rozmiarówce butów? Wiem, że oczywiście zależy to od butów, ale z waszego doświadczenia, na buty 43 brać Bexleye 43 (dochodzą do podbicia, czy jak niektóre z wynalazków; są za niskie?)? . Swoją drogą, za małe prawidła można zawsze podkleić kawałkiem skóry w celu wyprofilowania, ale chyba jeszcze nikt nie "pilnikował" za dużych prawideł żeby zmienić ich rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 2 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2014 Wg mnie ich rozmiar odpowiada rzeczywistej rozmiarówce butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradw9 Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 czy rozmiary tych prawideł odpowiadają rzeczywistej rozmiarówce butów? Wiem, że oczywiście zależy to od butów, ale z waszego doświadczenia, na buty 43 brać Bexleye 43 Mam podobny dylemat. I pomyślałem, że dobrze by było stworzyć taką rozmiarówkę w tym poście dzięki ludziom którzy osiadają prawidła Bexley. Sam jestem chętny zamówić te prawidła. Jeśli ktoś już posiada prawidła Bexley to czy mógłby podać: rozmiar buta / długość wkładki buta w mm / długość prawidła Bexley w mm Osobiście noszę rozmiar 42 a długość wkłądki mam 280 mm / Czy ktoś byłby chętny zamówić prawidłą w takim rozmiarze. Ja potrzebuję 3 sztuki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Mam podobny dylemat. I pomyślałem, że dobrze by było stworzyć taką rozmiarówkę w tym poście dzięki ludziom którzy osiadają prawidła Bexley. Sam jestem chętny zamówić te prawidła. Jeśli ktoś już posiada prawidła Bexley to czy mógłby podać: rozmiar buta / długość wkładki buta w mm / długość prawidła Bexley w mm Osobiście noszę rozmiar 42 a długość wkłądki mam 280 mm / Czy ktoś byłby chętny zamówić prawidłą w takim rozmiarze. Ja potrzebuję 3 sztuki. Pozdrawiam. Jak juz wspomniał bluetake można zamówić kilka par prawideł w różnych rozmiarach. Ja na dniach będę zamawiał kilka par 43 i 44, zatem gdyby byli chętni, zawsze można zrobić większe zamówienie na jeden raz. Podobno kiedyś ktoś już tutaj organizował jakąś większą dostawę dla forumowiczów, ale nie mam pojęcia jak to się odbywało, nie posiadam związanego z tym doświadczenia. BTW problem, który na pewno się pojawi, to logistyka, bo raczej mało prawdopodobne że wszyscy mieszkają w tej samej części Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 3 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2014 Bożeż Ty mój, to jak Ty zamówisz prawidła z Francji będąc w Polsce To dopiero problem. . Nie martw się "kolego", wbrew pozorom to nie jest takie trudne jak by się mogło zdawać. Chętnie Ci pomogę, dla ułatwienia podam w punktach: 1. Uruchamiasz przeglądarkę internetową i wchodzisz na stronę www.bexley.fr 2. Szukasz tam prawideł, które cię interesują, zapewne jesteś zainteresowany cedrowymi, więc dla ułatwienia podam ci bezpośredni link tutaj: http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/entretien/embauchoirs?tarification=PROMO&coloris=red_cedar 3. wybierasz rozmiar (taille), ilość (quantite) i potwierdzasz klikając COMMANDER. 4. Przechodzisz do koszyka (Mon panier), wybierasz kraj i rodzaj przesyłki, potwierdzasz(valider), no i dalej już chyba dasz sobie radę Jak widzisz, to wcale nie jest takie trudne Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Dobrze Panowie, koniec przekomarzania, przejdźmy do meritum. Razem z forumowiczem konradw9 będziemy zamiawiać prawidła z Bexleya, zatem jeśli ktoś jest chętny, aby dołączyc do zamówienia, prosze o wiadomość na priv. Koszt przesyłki to od 35€ do 50€ (w zaleznosci od wielkości paczki) do podziału na wszystkich zamawiających.Pozdrawiam EDIT : Dodam, że w weekend 15-16.02 będzie możliwy osobisty odbiór prawideł w Warszawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 5 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2014 Prawidła Bexley - Mam pytanie czy do 7.5 UK będzie pasowało 41 czy 42? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 6 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Luty 2014 Panowie, skompletowaliśmy zamówienie. Więcej prawideł nie zmieści się w paczce (tak twierdzi Bexley). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tkowalcz Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Bardzo dziękuję koledze kronopio za sprawną organizację zamówienia i ekspresowe przekazanie prawideł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 11 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2014 Bardzo dziękuję koledze kronopio za sprawną organizację zamówienia i ekspresowe przekazanie prawideł. Cała przyjemnosc po mojej stronie. Cieszy mnie, że udało nam się przed końcem promocji, która kończy się dokładnie dzisiaj. . Odnośnie prawideł, są bardzo dobrze wykonane i w moim przypadku rozmiarówka odpowiada w pełni rozmiarówce butów. Naprawdę świetny zakup. Dziękuję koledzy za podesłanie informacji o promocji, szczególne podziękowania dla kolegi bluetake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perpetuus Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Panowie, Planuję zakup 2-3 par prawideł cedrowych. Czy moglibyście poradzić jakieś budżetowe opcje? Czy prawidła Bexley, które stosunkowo niedawno były na promocji, to najlepsza opcja w tej kategorii cenowej? Czy może warto śledzić allegro/ebay i tam zaopatrzyć się w prawidła? Dziękuję za Waszą pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 19 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2014 Panowie, Planuję zakup 2-3 par prawideł cedrowych. Czy moglibyście poradzić jakieś budżetowe opcje? Czy prawidła Bexley, które stosunkowo niedawno były na promocji, to najlepsza opcja w tej kategorii cenowej? Czy może warto śledzić allegro/ebay i tam zaopatrzyć się w prawidła? Dziękuję za Waszą pomoc. sklep_dbamobuty z allegro. Był już omawiany na forum. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=21679450 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronopio Napisano 25 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2014 Czy prawidła Bexley, które stosunkowo niedawno były na promocji, to najlepsza opcja w tej kategorii cenowej? NIe wiem czy to najlepsza opcja, ale moim skromnym zdaniem, widząc to co jest sprzedawane w Polsce i ceny, dla mnie Bexley był strzałem w dziesiątkę (jakościowo oraz cenowo) i raczej właśnie u nich będe się zaopatrywał w kolejne prawidła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ogqozo Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ktoś miał do czynienia z tymi ze sklepu Ciżemka? http://cizemka.sklep.pl/pl/p/Prawidla-DREWNIANE-cedrowe-NOWOSC-najwyzszej-jakosci-36-47/489 Nadają się do czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek_ Napisano 11 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2014 Ja miałem. Sklep jak najbardziej w porządku, zamówienie przebiegło sprawnie. Prawidła spełniają swoją rolę choć z drugiej strony można je znaleźć w lepszej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi