bartazz Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Warto pokazać chociażby dla uświadomienia, czym może grozić przesadzenie w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Lipiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2013 Ależ oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 20 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2013 kolejna ciekawa kolaboracja - http://www.selectism.com/2013/07/12/barbour/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Kampania Vistuli z brodaczami: http://www.sophisti.pl/kolekcje-polskie/kolekcja-vistula-na-sezon-jesien-zima-20132014/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Vistula z szerszymi klapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Vistula z szerszymi klapami? "Elementem garderoby, której Vistula poświęca szczególną uwagę, jest marynarka. W zależności od linii, mniej lub silniej dopasowane do linii ciała, zazwyczaj jednorzędowa, o wąskich klapach." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 IMHO jeden tam jest. Modele, którzy zapuszczali te brody (myślę, ze ok. roku) zaliczyli niezły "win", patrząc na aktualne trendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 "Elementem garderoby, której Vistula poświęca szczególną uwagę, jest marynarka. W zależności od linii, mniej lub silniej dopasowane do linii ciała, zazwyczaj jednorzędowa, o wąskich klapach." Facet na środku ma, nie dość że fajną kratkę, to jeszcze klapy, o których można powiedzieć, że nie są wąskie. Poza tym, w tym zdaniu, sam nie wiem... Jest tu jakiś polonista, który oceni, czy "zazwyczaj" dotyczy też "wąskich klap"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 21 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2013 Ładna kolekcja- kolorystyka wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 22 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2013 Dziękuję, xkoźle. Wolałbym, gdyby jednak Vistula poszła w nieco szersze klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Dziękuję, xkoźle. Wolałbym, gdyby jednak Vistula poszła w nieco szersze klapy. Też bym wolał, ale płonne były nasze nadzieje: http://sklep.vistula.pl/pol_m_NOWA-KOLEKCJA-JZ13-629.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Nie ma tak źle, klapy w wielu modelach są ok. Np. poniższy. http://sklep.vistula.pl/product-pol-2325415-Garnitur-HARRY-BASIC-Vistula-RED.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Nie ma tak źle, klapy w wielu modelach są ok. Np. poniższy. http://sklep.vistula.pl/product-pol-2325415-Garnitur-HARRY-BASIC-Vistula-RED.html No tak, o to mi chodziło. Nie jest źle. Mam garnitur z Vistuli, w którym klapy sprawiają, że jeno śledź się nadaje, i z tego co zdążyłem zaobserwować, to szerokich krawatów oni również raczej nie miewają. Ostatnio byłem w sklepie z odzieżą, hm, casualową, ale raczej w pojęciu przeciętnego kowalskiego, z tym, że podobnie jak Reserved, czy H&M, Zara itepe, mają odzież, którą przeciętny kowalski nazwie elegancką. Tam też przeglądając dość obszerny zbiór marynarek, nazwijmy je sportowymi, nie natknąłem się na żadną, której klapy byłyby szersze niż około 4cm. Podzieliłem się tym żalem z ekspedientką, na co ona najpierw zapytała "jakie miałyby być?", a po mojej błyskotliwej odpowiedzi, że szersze, powiedziała, że są jakie są, "żeby Pan nie odleciał". Co ciekawe, płaszcze tej firmy mają już bardziej męskie klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 Nie chodź tam. W tym czasie można pójść na spacer, albo poczytać forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 23 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2013 W kampanii Bytom też będzie brodacz: http://a-cup-of-ideas.blogspot.com/2013/08/backstage-bytom-jesien-zima-20132014.html?m=1 http://troche-iza.blogspot.com/2013/08/spenione-marzenie-projektanta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 25 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2013 A czy czas brodaczy przypadkiem już nie przemija i znów za chwilę wrócimy do gładko ogolonych efebów? To jak sinusoida. Nie śledzę dokładnie, więc nie wiem w którym miejscu cyklu teraz jesteśmy, ale z zagranicznych wojaży wydaje mi sie, że szczyt drwalomanii na wystawach był jakieś dwa-trzy lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Sierpień 2013 Oczywiście, że zaraz zatoczymy kolejne koło, ale jakże cudownie nas to nie dotyczy Ale swoją drogą, te kratki (i na tyle, na ile było je widać) Vistuli bardzo obiecujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 26 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Sierpień 2013 Byłem ostatnio w Vistuli, i nowa kolekcja już wisi (nie pełna?). Kratki nawet, nawet, czekam na wysyp tych spiczastych klap. BTW. nawet fajne kolory mają ich sportowe marynarki, w zeszłej koleksji były takie, hm, jak z H&M'u. Ale to chyba kwestia idącej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 pewien były agent w tym sezonie uświetnia kolekcje a/w hackett Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arche Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 pewien były agent w tym sezonie uświetnia kolekcje a/w hackett A byłego agenta uświetnia... czy Hackett ma jakąś kobiecą kolekcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 9 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Warto zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2014 http://macaronitomato.com/themagazine,214,pitti-uomo-85 'Garnitur jako taki, powoli, acz nieuchronnie, przechodzi do lamusa. Większość prezentowanych ubrań, to zestawy koordynowane. Sportowe marynarki i kontrastujące spodnie. Podstawowy szary czy granatowy garnitur? Tego nie widuje się tu w ogóle. Dziś w czasach rozluźnionego dresscodu, kiedy coraz mniej korporacji wymaga od swoich członków noszenia garniturowego munduru, garnitur stał się stylistyczną deklaracją, wolnym wyborem. Nie jest już nudny uniformem, ubieranym z konieczności i bez przyjemności. Dziś noszą je ludzie, którzy tego chcą. Noszą je więc inaczej. Pozwalają sobie na więcej. Garnitur stał się wyznacznikiem dandysa, eleganta." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 22 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 Pitti Filati-Firenze Jutro postaram się napisać krótką relacje z obecnej edycji targów Pitti Filati ,między innymi dlaczego odzież z klasy premium jest tak droga ,oraz czy jest szansa aby kupić skarpety w podobnej jakości ja choćby Bresciani w niższej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Porównując dwie różne edycje targów Pitti można dojść tylko do jednego wniosku,Pitti Umo to bez wątpienia znacznie większa i zorganizowana z większym rozmachem impreza targowa niż Pitti Filati.Ilość wystawców i powierzchnia targowa nie dorównuje skali i rozmachowi tej pierwszej.Wszyscy wystawcy znajdują się tylko w w głównym budynku targowym.Porównując obecną edycje Pitti Filati z poprzednimi, odnoszę wrażenie, że powoli przekształca się ona w wystawę wyłącznie włoskich producentów.Trudno uznać obecność kilku firm z innych krajów, za warunek wystarczający aby nadać takim targom renomę międzynarodowych.CenyDwie najbardziej znane na świecie firmy produkujące kaszmir,Todd Duncan i Loro Piana sprzedają przędzę kaszmirową ę cenie od 200 do 220 euro.Kombinacje kaszmiru z innymi składnikami jak wełna lub bawełna sprawiają oczywiście zjazd ceny w dół.Pozostali włoscy producenci proponują ceny podobnego produktu w cenie około 120-150euro.To poniekąd pozwala spojrzeć w nieco innym krytycznym świetle na ceny gotowych produktów takich jak choćby swetry produkowane pod marką Loro Piana,Brunello Cucinelli,Malo,Cruciani i wielu innych.Czy warto wykładać kilkaset lub więcej euro na sweterek,na to pytanie musi sobie każdy sam odpowiedzieć. SkarpetyCeny przędz ,,skarpetkowych" także są uzależnione w znacznym stopniu od schlachetności składu surowcowego.Cena przędzy Filo Scozia wynosi między23-27euro za kilogram,mieszanki bawełny z kaszmirem 93%-7% kosztują 26euro,najtańsza przędza z 100 % bawełny egipskiej kosztowała 10euro.Trudno mi w sposób autorytarny stwierdzić ile z 1kg przędzy można wykonać skarpet ale przypuszczam,że nie nie mniej niż 20 par -bawełna .Dlaczego więc skarpety większości włoskich producentów kosztują w granicach 15-20euro w sklepie?Ceny proponowane dla handlowców są oczywiści niższe ale nikt z najbardziej renomowanych producentów nie schodzi poniżej 8,50euro za najtańszy wariant skarpet bawełnianych. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 23 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2014 Poniżej wyroby małej rodzinnej firmy z regionu Umbria,która zajmuje się produkcją dla wielu znanych włoskich marek miedzy innymi Canali,Zegnia Cena 180euro za długi rękaw 100% kaszmir Loro Piana,pewnie w sklepie pod metką znanej marki będzie kosztować kilkakrotność tej ceny,krótki rękaw to mieszanka kaszmiru 45%,bawełna 25%,jedwab 30% cena 120euro. ps może temat na przyszłe zamówienie forumowe:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi