kreatywny Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Witam, Jakie kolory koszul pasują do szarego bawełnianego bezrękawnika? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Witam, Jakie kolory koszul pasują do szarego bawełnianego bezrękawnika? Pozdrawiam Każdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Apatura Iris, to moja marynarka. Jedyne, co wiem, to że to 100% wełna i dość ciężka (moja najcięższa marynarka). Kolorowa nitka jest ciemnopomarańczowa (prawie czerwona). Reszta opisu zgodna z tym, co pisze Bartek (oczywiście nie ta część z gramaturą ). Zaki na pewno Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 Witam, przepraszam, nie mogę znależć nazwy preparatu do usuwania, starej powłoki na butach, przed malowaniem, czy może, któryś z Panów pamięta? ( chodzi mi o taki preparat, abym mógł np. z czarnych zrobic zielone buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 22 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2011 decapant: search.php?keywords=decapant&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj ale nie wiem czy Ci się uda z kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Czy ktoś wie, gdzie można kupic takie gumowe ( nakładk na buty) wersja męska. A może ktoś już ma i cos może powiedziećna ten temat. Chce zakupic cos takiego na zime aby chronic buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 prosze o przeniesienie do krótkie pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 viewtopic.php?f=9&t=602&hilit=kaloszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 W jaki sposób najlepiej przytwierdzić wkładkę do wnętrza buta, w ten sposób żeby się nie przesuwała, ale też, żeby potem ją w miarę bezproblemowo usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 W jaki sposób najlepiej przytwierdzić wkładkę do wnętrza buta, w ten sposób żeby się nie przesuwała, ale też, żeby potem ją w miarę bezproblemowo usunąć?Ja pozyskuję takiej długości, że nie trzeba jej przytwierdzać aby się nie przesuwała. Do butów, powiedzmy 42 wkładka jest oznaczona jako 44 - wypełnia całą powierzchnię, nie lata i robi robotę. Tzn. co do zasady nie mam z wkładkami problemu, ale gdy włożyłem je razem z korkową podpiętką do obuwia sportowego, w którym gram na hali, to zarówno wkładka jak i podpiętka uciekały w trakcie grania w stronę palców, więc pomyślałem, żeby je czymś przytwierdzić. Pewnie nadawałby się tutaj punktowo jakiś klej, tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Ja probowalem z mocna dwustronna tasma, trzymalo sie dosc dlugo, ale duzo zalezy od spodu wkladki. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Miałbym pytanie o techniczną klasyfikację chinosów, co właściwie powoduje, że spodnie można sklasyfikować jako chinosy? Materiał w postaci bawełny i brak kantów? W przypadku zaszewek, trochę ich inne umiejscowienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Chinosy to spodnie bawełniane o charakterystycznych kieszeniach i prostym kroju. Mogą mieć zarówno kanty jak i zaszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Czyli wychodzi, że tak naprawdę jedynie materiał umożliwia klasyfikację, bo co do kieszeni to również widziałem je ze skośnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Bawelna i kieszenie nienaszywane? Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Raczej cechą dystynktywną jest materiał, choć tu i ówdzie pojawia się argument obszernej nogawki: 1. http://www.landsend.com/cd/glossary/0,,4_658,00.html 2. http://www.askandyaboutclothes.com/foru ... vs.-Chinos 3. http://www.primermagazine.com/2009/spend/chino-khakis 4. http://www.valetmag.com/style/profiles- ... -chino.php Najbardziej sensownie brzmi: http://www.askandyaboutclothes.com/foru ... post771400 Choć wątpię, żeby w sieciówkach chinosy za kilkadziesiąt złotych faktycznie były wykonane z tego materiału. Odnoszę wrażenie, że w Polsce rozszerzono znaczenie na "bawełniane spodnie ze standardowym zestawem kieszeni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Odnoszę wrażenie, że w Polsce rozszerzono znaczenie na "bawełniane spodnie ze standardowym zestawem kieszeni" No właśnie moje wątpliwości powstały po wizycie u krawca, który na prośbę uszycia "chinosów" zareagował "a co to są chinosy" i wyszło na to, że tak naprawdę ciężko wskazać różnice między zwykłymi wełnianymi spodniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Kieszenie proste-najważniejsze kryterium moim zdaniem. Schudłem 4 kg i moje marynarki mają przez to przydługawe rękawy, czy tak się dzieje, że gdy człowiek schudnie rękawy się wydłużają? Co zrobić, czekać, czy zasuwać do krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Kieszenie proste-najważniejsze kryterium moim zdaniem.Nie rozumiemSchudłem 4 kg i moje marynarki mają przez to przydługawe rękawy, czy tak się dzieje, że gdy człowiek schudnie rękawy się wydłużają?Być może marynarka jest za duża w ramionach a nie tylko rękaw za długi - zapewne ramiona Ci schudły, przez to rękę + ramię masz krótsze niż miałeś.Co zrobić, czekać, czy zasuwać do krawca?Nie wiem, to zależy od kilku rzeczy: Czy niedopasowanie jest akceptowalnie (przez Ciebie) czy też nie , Czy rękawy to tylko jedyna wada tej marynarki czy też jest ich więcej Czy wszystkie są usuwalne , Czy utrzymasz gabaryty czy Ci się one zmienią , Czy bardzo Ci na tej marynarce zależy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Proste, miało być skośne. Dla mnie kieszenie proste są kieszeniami skośnymi Schudłem po chorobie i być może dlatego, marynarka wydaje się być wszędzie za duża, trochę w ramionach trochę w talii, rękawy też trochę za długie. Na marynarce mi zależy, bo lubię w niej chodzić. Gabaryty pewnie się zmienią, idzie zima, po drugie zacznę ćwiczyć. Może poczekam, te kilka miesięcy i wtedy zdecyduje, jak gabaryty nie wrócą-marynarka do krawca, jeżeli wrócą, to plus dla mnie za cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Skoro wszędzie jest za duża to może przeznacz ją do noszenia na sweter. Samo skrócenie rękawów nie zlikwiduje pozostałych luzów i marynarka będzie wyglądać źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Skoro wszędzie jest za duża to może przeznacz ją do noszenia na sweter. Samo skrócenie rękawów nie zlikwiduje pozostałych luzów i marynarka będzie wyglądać źle. Jako, że idzie zima, to przeznaczę ją jako ubiór wierzchni pod sweter, do czasu nabrania poprzednich gabarytów. Kilka dni wcześniej w tym dziale prezentowałem ową marynarkę, z fioletowym swetrem i koszulą koloru biskupiego. Dziś zestawiłem ją z tym samym swetrem oraz koszulą gingham (czerwoną). W zasadzie w pracy zdejmuję marynarkę, więc nie pokazuje obecnych "niedoskonałości" owej marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Chlapnąłem marynarkę wodą. Po wyschnięciu w tym miejscu materiał wygląda jakby pod nim zrobiły się bąble. Czy po zaprasowaniu problem zniknie? Materiał: 80% bawełna, 20% jedwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Prawdopodonie odkleiła się lub napuchła fizelina, którą podklejony jest materiał. Spróbuj zparasować (przez bawełnianą ścierkę), może klej jeszcze złapie, ale obawiam się, że nic już z tym nie zrobisz. To właśnie dlatego tak dużo tu dyskusji na temat marynarek na klejonce i marynarek na płótnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Też mi się wydaje że niewiele da się zrobić. Może zapytaj jeszcze preuxa, to chyba najlepszy tutejszy specjalista od przemysłowo szytej odzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi