michau Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Dużo zależy od monitora chyba. U mnie Egyptian blue w realu wygląda normalnie. Pistacja to jest żarówa, więc jeśliś konserwatywny, nie polecam Poniżej załączam "moją" wersję Egyptian blue. niezależnie od ustawień monitora, aż tak dużej różnicy być nie powinno:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 21 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2012 Chyba ktoś w Viccelu się pomylił. Te skarpetki mają taki sam kolor jak moje sky blue. Zresztą na stronie podobna barwa również jest opisana jako sky blue. Egyptian blue, przynajmniej w moim wypadku, okazało się głęboko niebieskie i "żarówiaste". Pomyłki się zdarzają. Mnie raz przysłali granatowe w wersji letniej, choć zamawiałem grubsze. Osobiście jednak na tę markę nie narzekam. Dobrze się noszą, są przyjemne w dotyku, rewelacyjnie przepuszczają powietrze i umiarkowanie "puszczają" farbę podczas prania. Niestety, jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, skarpetki w 100% wykonane z naturalnych włókien są nieco mniej trwałe od tych z dodatkiem poliamidu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Pomylili się. Dostałeś Sky Blue. Oficjalnie potwierdzam, że Viccele pod kolano też się zsuwają z mojej łydy Gdzie ja do cholery znajdę UCISKOWE podkolanówki dobrej jakości?.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Viccel bi-color, trzymają się cały dzień (a i trzeba brać numer mniejsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Ja wiem... wziąłem numer mniejsze... na większości łydek Viccele pewnie dobrze się trzymają. Problem w tym, że mam w miarę wyrobione łydki czyli smukłe (dlatego skarpety nie opinają mocno) i duży kontrast między chudą kostką a najgrubszym miejscem łydki (dlatego skarpety się zsuwają). Dzieje się to, gdy podbiegam do autobusu, czyli gdy łydka pracuje. Na podwiązki nie dam się namówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Ja też mam wyrobione łydki, wcale nie smukłe. Co więcej lewa większa od prawej - lata dwutaktów. Viccele potrafią zjeżdżać i z lewej i z prawej nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 28 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2012 Mi kazde skarpety zjezdzaja predzej czy pozniej, preferuje drobny dodatek elastanu, bo 100% bawelny nie dosc, ze mnie denerwuje pod wzgledem ksztaltu skarpet w okolicy palcow, to w dodatku zjezdza naszybciej ze wszystkich. Sprobuj podkolanowek, skarpety do pol lydki z zalozenia beda sie zsuwac, bo naciagniete sa na czesc ciala w ksztalcie stozka. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Viccel bi-color, trzymają się cały dzień (a i trzeba brać numer mniejsze) A nie zmniejszą się po praniu? Czytałem, że właśnie z tego powodu skarpety powinno się kupować numer większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Nie, bo i tak po godzinie chodzenia się porozciągają właśnie na numer większe. Kurczą się tylko skarpety z dziadowskiej bawełny i masą chemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Wychodzi na to, że Calzedonia jest jednak dziadowska. Podkolanówki z ich bawełny merceryzowanej (tej cieńszej bez faktury) skurczyły mi się po kilku praniach (40 C) o 1/4. Ale przynajmniej się teraz nie zsuwają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Każde skarpety skurczą się w praniu lekko, ale powinny od razu wrócić do pierwotnego kształtu po założeniu. Nie powinny za to skurczyć się permanentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2012 Tak, ale nie zmniejsza to dziadostwa calzedonii ktora poza tym ma paskudny ksztalt czesci skarpet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/ ... 1554502/PRĄŻKOWANE%2BSKARPETKI%2BZ%2BKASZMIRU niedrogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Chyba pomylili się o jedno zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 http://www.massimodutti.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/duttipl/pl/massimodutti/398506/1554502/PRĄŻKOWANE%2BSKARPETKI%2BZ%2BKASZMIRU niedrogie... Cena "zaporowa" Skarpety firmowane przez KaDeWe 100% kaszmir meskie oraz damskie normalna cena ok. 200 zl miesiac temu mozna bylo kupic za 40 zona kupila 2 pary. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 powiem szczerze ze rozne cuda juz widzialem ale skarpet z kaszmiru za taka cene to jeszcze nie ale ogolnie rzecz biorac to massimo dutti zaporowe ceny ma na wszystko, bo chyba nikt nie jest zdania ze to co oferuja jest warte tych cen ktore narzucaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Pewnie specjalnie dają takie wysokie ceny żeby potem mieć z czego schodzić na wyprzedażach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 4 Październik 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Ile kaszmiru jest w tych skarpetach? Za cene 250zł czyli plus minus 60euro można kupić 2 pary kaszmirowych skarpet Bresciani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Co w ogóle takiego fajnego mają w sobie skarpetki z kaszmiru? Ile kaszmiru jest w tych skarpetach? Za cene 250zł czyli plus minus 60euro można kupić 2 pary kaszmirowych skarpet Bresciani. 80% KASZMIR 18% POLIAMID 2% ELASTAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Co w ogóle takiego fajnego mają w sobie skarpetki z kaszmiru?Kaszmir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Dziś w Calzedonii w Arkadii udało mi się wydobyć z głębokiego zaplecza podkolanówki w prążki w różnych ciekawych kolorach. Pierwszy raz udało mi się zdobyć prążki tej firmy w innym kolorze niż jasny braz w innym miejscu niż factory ursus. Dostępne są: ciemny brąz, czerń, granat, jasny beż, bordo (15 zł) w różnych rozmiarach, w tym 42 oraz... jasny róż (!), ale tylko w rozmiarze 44-45 po przecenie... 5,5 zł. Jeszcze jest ciekawy brąz też w tym rozmiarze. 10 zł Bez prążków są ciekawe niebieskie w odcieniu lekko szarym. Przyjemne w odbiorze. 20 zł Bogatszy o 5 nowych par kończę post . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2012 Viccel rozszerzył swoją ofertę o materiały koszulowe: http://www.viccel.us/?inDL=var&FB=BtnShop&sb=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 Dziewczyna sprezentowała mi kilka par skarpet ze sklepu Nanushki.com. Kolory bardzo ciekawe, zobaczymy jak będą się nosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 U mnie się wyświetla jakieś dziwne SSL i logowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 29 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2012 świetny link, zaczynam przeglądać. Jak z długością, viccel dla mnie za krótkie. Link zedytowałem (oczywiście końcówka powinna być .com, nie .pl). A co do długości, to niestety sklep oferuje obecnie tylko skarpetki i stópki, nie oferuje podkolanówek (wysłałem zapytanie czy planują w bliższej lub dalszej przyszłości wprowadzić, zobaczymy co odpowiedzą), więc długość jest skarpetkowa. Do wąskiej/krótkiej nogawki raczej będą za krótkie, ale do standardowej długości spodni łamiących się na bucie powinny być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi