Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo zależy od monitora chyba. U mnie Egyptian blue w realu wygląda normalnie. Pistacja to jest żarówa, więc jeśliś konserwatywny, nie polecam ;)

Poniżej załączam "moją" wersję Egyptian blue. niezależnie od ustawień monitora, aż tak dużej różnicy być nie powinno:(

post-2693-13658923092925_thumb.jpg

post-2693-13658923093424_thumb.jpg

Opublikowano

Chyba ktoś w Viccelu się pomylił.

Te skarpetki mają taki sam kolor jak moje sky blue. Zresztą na stronie podobna barwa również jest opisana jako sky blue.

Egyptian blue, przynajmniej w moim wypadku, okazało się głęboko niebieskie i "żarówiaste".

Pomyłki się zdarzają. Mnie raz przysłali granatowe w wersji letniej, choć zamawiałem grubsze.

Osobiście jednak na tę markę nie narzekam. Dobrze się noszą, są przyjemne w dotyku, rewelacyjnie przepuszczają powietrze i umiarkowanie "puszczają" farbę podczas prania.

Niestety, jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, skarpetki w 100% wykonane z naturalnych włókien są nieco mniej trwałe od tych z dodatkiem poliamidu.

Opublikowano

Ja wiem... wziąłem numer mniejsze... na większości łydek Viccele pewnie dobrze się trzymają. Problem w tym, że mam w miarę wyrobione łydki czyli smukłe (dlatego skarpety nie opinają mocno) i duży kontrast między chudą kostką a najgrubszym miejscem łydki (dlatego skarpety się zsuwają). Dzieje się to, gdy podbiegam do autobusu, czyli gdy łydka pracuje. Na podwiązki nie dam się namówić :P

Opublikowano

Mi kazde skarpety zjezdzaja predzej czy pozniej, preferuje drobny dodatek elastanu, bo 100% bawelny nie dosc, ze mnie denerwuje pod wzgledem ksztaltu skarpet w okolicy palcow, to w dodatku zjezdza naszybciej ze wszystkich. Sprobuj podkolanowek, skarpety do pol lydki z zalozenia beda sie zsuwac, bo naciagniete sa na czesc ciala w ksztalcie stozka.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Viccel bi-color, trzymają się cały dzień ;) (a i trzeba brać numer mniejsze)

A nie zmniejszą się po praniu? Czytałem, że właśnie z tego powodu skarpety powinno się kupować numer większe.

Opublikowano

powiem szczerze ze rozne cuda juz widzialem ale skarpet z kaszmiru za taka cene to jeszcze nie :D ale ogolnie rzecz biorac to massimo dutti zaporowe ceny ma na wszystko, bo chyba nikt nie jest zdania ze to co oferuja jest warte tych cen ktore narzucaja ;)

Opublikowano

Dziś w Calzedonii w Arkadii udało mi się wydobyć z głębokiego zaplecza podkolanówki w prążki w różnych ciekawych kolorach. Pierwszy raz udało mi się zdobyć prążki tej firmy w innym kolorze niż jasny braz w innym miejscu niż factory ursus.

Dostępne są: ciemny brąz, czerń, granat, jasny beż, bordo (15 zł) w różnych rozmiarach, w tym 42 oraz...

jasny róż (!), ale tylko w rozmiarze 44-45 po przecenie... 5,5 zł. Jeszcze jest ciekawy brąz też w tym rozmiarze. 10 zł

Bez prążków są ciekawe niebieskie w odcieniu lekko szarym. Przyjemne w odbiorze. 20 zł

Bogatszy o 5 nowych par kończę post :D.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

świetny link, zaczynam przeglądać. Jak z długością, viccel dla mnie za krótkie.

Link zedytowałem (oczywiście końcówka powinna być .com, nie .pl). A co do długości, to niestety sklep oferuje obecnie tylko skarpetki i stópki, nie oferuje podkolanówek (wysłałem zapytanie czy planują w bliższej lub dalszej przyszłości wprowadzić, zobaczymy co odpowiedzą), więc długość jest skarpetkowa. Do wąskiej/krótkiej nogawki raczej będą za krótkie, ale do standardowej długości spodni łamiących się na bucie powinny być ok.