Skocz do zawartości

Koszule - dyskusje i porady, jakość, ulubione marki

Gość mrt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Nieprawidłowo czyli jak? Czegóż to ludzie nie wymyślą  :wacko: , przypomina mi to sytuację (co prawda z przed 20 lat) kiedy koledze po dwóch tygodniach użytkowania pękła podeszwa w butach. Kiedy poszedł je reklamować powiedzieli mu, że były źle użytkowane. Parafrazując Franca Mauera, czasy się zmieniają a argumenty wciąż te same. Zdaj relację co wymyślił krawiec  :unsure:

Zobaczymy w takim razie co mi powiedzą u Buczyńskiego. Kiedy mu to pokazałem, nie powiedział, że tak ma być i już. Wyglądało raczej na to, ze próbuje znaleźć wytłumaczenie w moim nieumiejętnym prasowaniu.

Mnie prawdę powiedziawszy zaskakuje to, że uważacie to za normę...

Mam nadzieję, że krawiec stwierdzi jednak, że można to poprawić.

Wydawało mi się, że raczej dobrał kiepską nitkę.

Moją ulubioną marką jest Wólczanka, która nie ma choćby jednej taliowanej koszuli w kolorze różowym. Jest dla mnie nieprawdopodobne, że w takich CT mają 20 modeli a w rodzimej firmie 0. Nie-praw-do-po-dob-ne.

Spokojnie, mam różową koszulę slim-fit Vistuli kupioną za 69 złotych na końcowej wyprzedaży - znakomity współczynnik jakości do ceny.

Witam

Właśnie doszedłem do wniosku, że wszystkie moje koszule są złe rozmiarowo. Myślałem, że mam jakiś kompleks, że we wszystkim źle wygląda, ale po prostu nigdy dokładnie się nie zmierzyłem.

Tak więc mam szczupłą szyję - 39, klatka 105, talia 87. Wszystkie koszule jakie mam (slim fit 41) są za luźne w kołnierzyku i w talii.Gdy brałem mniejsze to nie mieściłem się w klatce. Dodatkowo wszystkie mają trochę za długie i za szerokie rękawy - ręce mam szczupłe. W zasadzie powinienem wszystkie wyrzucić :(

Chyba jedyną możliwością jest w takim razie branie rozmiarów normalnych - 39, zwężanie w talii i zwężanie i skracanie rękawów - niestety koszule o sylwetce normalnej mają bardzo szerokie rekawy:( Tylko to jest dodatkowe 3 przeróbki dla każdej koszuli :( Do tej pory kupowałem w osovoskim i w p&c - mc neal i jake's. Może ktoś zna jakieś dobre jakościowo koszule o "zdeformowanej" rozmiarówce :/

Pozdrawiam

Witajcie. Chciałbym poradzić się Was w nurtujacej mnie kwestii. Mianowicie mam bardzo chude nadgarstki i praktycznie we wszystkich koszulach muszę przeszywac guziki w mankietach. Problem pojawia sie w koszulach z mankietami na spinki. Tych niestety nie jestem w stanie w żaden sposób zwęzić.

Powiedzcie, czy taki wygląd mankietów przystoi ?

post-2959-1395833312,4163.jpg

• 1 month later...

Panowie, jakie marki w tym sieciowe polecacie z sztywnym kołnierzykiem? Interesują mnie opcje w cenie 80-140 zł. Czy polskie sieciowki jak reserved czy top secret są warte uwagi, czy dalej ich kołnierzyki są fatalne? Jeśli tak to które z zagranicznych sieciówek jak HM, He by mango są warte uwagi?
Ostatnio widziałem koszule w błękitne paseczki 2-ply w jednym z mniejszych HM na promocji za 79zł i zastanawiałem się nad zakupem, bo w wiekszych HM takich okazji nie widziałem. Dla jakich marek TM Lewin szyje? wiem, że na pewno dla marek z grupy Bestsellera, jeszcze jakieś? Domyślam, że pewnie jeszcze jakieś marki skandynawskie/angielskie jak Solid, FQ1924 lub ichniejsze sieciówki jak river island czy sportdirect etc.?