Denior Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Spytaj sie o nici, z jakiego materialu są wykonane. Wygląda na to ze pod wplywem temperatury, nici sie skurczyły, stąd ten cellulit na szwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Panowie, poniżej zdjęcia koszuli. Mam nadzieję, że jakość z telefonu nie przeszkodzi w rozpoznaniu? Zasugerowano mi, ze były nieprawidłowo prasowane... a w zasadzie zapytano tylko jak były prasowane. Mają skonsultować z krawcem i dopiero udzielą odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Nieprawidłowo czyli jak? Czegóż to ludzie nie wymyślą , przypomina mi to sytuację (co prawda z przed 20 lat) kiedy koledze po dwóch tygodniach użytkowania pękła podeszwa w butach. Kiedy poszedł je reklamować powiedzieli mu, że były źle użytkowane. Parafrazując Franca Mauera, czasy się zmieniają a argumenty wciąż te same. Zdaj relację co wymyślił krawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 W mojej koszuli od maximo (o ile to jakiś wyznacznik) też się tak faluje na szwach. Przyznam się bez bicia - prasowanie to niełatwa czynność, zawsze miałem z nią kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Moim zdaniem ten materiał po prostu tak ma i wszystko jest ok. Koszula jest szyta na zagięcia więc szwy nie idą idealnie płasko. Stacja parowa je łatwo wyrównuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Jeżeli okazałoby się rzeczywiście, że "materiał tak ma i wszystko jest ok....", byłoby to smutne. Moim zdaniem nieładnie to wygląda i koszula tak mieć nie powinna. Zobaczymy co powie krawiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Nie miałem śmiałosci napisać tego, co Capo, ale przejrzałem szwy w kilku moich koszulach. Zdarza mi się mieć podobny efekt i nie przeszkadzało mi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Ja mam tak praktycznie we wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierogiruskie Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Zobaczymy w takim razie co mi powiedzą u Buczyńskiego. Kiedy mu to pokazałem, nie powiedział, że tak ma być i już. Wyglądało raczej na to, ze próbuje znaleźć wytłumaczenie w moim nieumiejętnym prasowaniu. Mnie prawdę powiedziawszy zaskakuje to, że uważacie to za normę... Mam nadzieję, że krawiec stwierdzi jednak, że można to poprawić. Wydawało mi się, że raczej dobrał kiepską nitkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Moją ulubioną marką jest Wólczanka, która nie ma choćby jednej taliowanej koszuli w kolorze różowym. Jest dla mnie nieprawdopodobne, że w takich CT mają 20 modeli a w rodzimej firmie 0. Nie-praw-do-po-dob-ne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynu Napisano 23 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2014 Panowie, wiecie coś na temat marki Otto Müller-Trunk? Czy ich koszule warte są ceny, której sobie za nie życzą? Koszule od 110 do 200 euro. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Moją ulubioną marką jest Wólczanka, która nie ma choćby jednej taliowanej koszuli w kolorze różowym. Jest dla mnie nieprawdopodobne, że w takich CT mają 20 modeli a w rodzimej firmie 0. Nie-praw-do-po-dob-ne. Spokojnie, mam różową koszulę slim-fit Vistuli kupioną za 69 złotych na końcowej wyprzedaży - znakomity współczynnik jakości do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Witam Właśnie doszedłem do wniosku, że wszystkie moje koszule są złe rozmiarowo. Myślałem, że mam jakiś kompleks, że we wszystkim źle wygląda, ale po prostu nigdy dokładnie się nie zmierzyłem. Tak więc mam szczupłą szyję - 39, klatka 105, talia 87. Wszystkie koszule jakie mam (slim fit 41) są za luźne w kołnierzyku i w talii.Gdy brałem mniejsze to nie mieściłem się w klatce. Dodatkowo wszystkie mają trochę za długie i za szerokie rękawy - ręce mam szczupłe. W zasadzie powinienem wszystkie wyrzucić Chyba jedyną możliwością jest w takim razie branie rozmiarów normalnych - 39, zwężanie w talii i zwężanie i skracanie rękawów - niestety koszule o sylwetce normalnej mają bardzo szerokie rekawy:( Tylko to jest dodatkowe 3 przeróbki dla każdej koszuli Do tej pory kupowałem w osovoskim i w p&c - mc neal i jake's. Może ktoś zna jakieś dobre jakościowo koszule o "zdeformowanej" rozmiarówce :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 25 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2014 Spoko, ja mam kołnierzyk 37/38, szeroką klatkę i wąską talię. W żadnym polskim slimficie, przy dobrym kołnierzyku nie pasuje mi klatka. Chyba jedyna, rozsądna cenowo, możliwość dla mnie to 14,5/32 Extra Slim Fit CtShirt + slimowanie talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Witajcie. Chciałbym poradzić się Was w nurtujacej mnie kwestii. Mianowicie mam bardzo chude nadgarstki i praktycznie we wszystkich koszulach muszę przeszywac guziki w mankietach. Problem pojawia sie w koszulach z mankietami na spinki. Tych niestety nie jestem w stanie w żaden sposób zwęzić. Powiedzcie, czy taki wygląd mankietów przystoi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Przydałoby się jeszcze zdjęcie w "opadzie" ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Może częściowe zszycie dziurki, aby spinkę przesunąć do wewnątrz coś da. Jakiś wyższy (grubszy) zegarek, na drugim nadgarstku bransoletki i będzie lepiej. Ogólnie nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Mówisz-Masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 W koszulach tm lewin mankiety na spinki są mocno dopasowane, może to jest droga. Te powyżej jednak trochę za szerokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 IMHO nie ma tragedii. Bardziej bym się czepiał zbyt krótkiego rękawa marynarki, ale to ciężko ocenić przy tak wąskim kadrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Dzięki chłopaki. Rękawy marynarki są spoko. Specjalnie podwinąłem, żeby lepiej było widać mankiety koszuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdurkee Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Panowie, czy któryś z Was korzystał z usług Proper Cloth (propercloth.com)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 30 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2014 Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanMarcin Napisano 1 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2014 Panowie, jakie marki w tym sieciowe polecacie z sztywnym kołnierzykiem? Interesują mnie opcje w cenie 80-140 zł. Czy polskie sieciowki jak reserved czy top secret są warte uwagi, czy dalej ich kołnierzyki są fatalne? Jeśli tak to które z zagranicznych sieciówek jak HM, He by mango są warte uwagi?Ostatnio widziałem koszule w błękitne paseczki 2-ply w jednym z mniejszych HM na promocji za 79zł i zastanawiałem się nad zakupem, bo w wiekszych HM takich okazji nie widziałem. Dla jakich marek TM Lewin szyje? wiem, że na pewno dla marek z grupy Bestsellera, jeszcze jakieś? Domyślam, że pewnie jeszcze jakieś marki skandynawskie/angielskie jak Solid, FQ1924 lub ichniejsze sieciówki jak river island czy sportdirect etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekJB Napisano 1 Maj 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2014 Czy ktoś się orientuje gdzie można dostać dobre jakościowo casualowe koszule o skróconej długości (czyli takie, których nie wpuszcza się w spodnie)? W tamtym roku Bytom miał kilka takich modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi